SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A
Eskilsminne IF - Lörby IF
 
  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 14 september, 15:00
Plats:Västergårds IP 5
Serie:Div 1 Södra Götaland, damer
Samling:14:00
Referat: Eskilsminne IF - Lörby IF
Två fyramålsskyttar när Eskilsminne krossade Lörby
2019-09-14 19:16

En rykande färsk titel som Skånska Mästare efter DM-segern i onsdags och knappt hann Eskilsminne IF placera pokalen i vitrinskåpet innan det var dags för match igen. Lörby IF som för dagen stod för motståndet kämpar för att klara sig kvar i serien och Eskils visade snabbt att det var toppen mot botten när man tog en förkrossande seger med hela 9–1.

Blekingelaget Lörby befinner sig i en prekär sits då de för stunden ligger på fel sida strecket. Med endast en poäng upp till säker mark hade man hoppats på att kunna störa Eskilsminne idag och ta poäng. Det är dock få lag som lyckas med detta just nu tanke på den form laget befinner sig i och redan efter 15 minuter stod det 3–0 på matchtavlan sedan Sanna Nilsson, Johanna Olsson och Nova Karlsson gjort varsitt mål. Detta betydde inte att man slog av på takten utan när halvtidsvisslan ljöd ledde Eskils med hela 6–0. 

 

Målkalaset stannade inte där. Nova Karlsson utökade till 7–0 i matchminut 53’ innan Johanna Olsson gjorde  8–0 en kvart senare. Lörby stack dock upp och lyckades få in ett mål, men Eskilsminne skulle få sista ordet när Johanna Olsson nickade in 9–1 i matchminut 78’.

 

Huvudtränare Izet Kaljic är självklart nöjd med laginsatsen:

 - Vi spelar fotboll i 90 minuter med väldigt bra fokus. Vi försvarar oss bra för att sedan ha så mycket boll som möjligt för att skapa målchanser. Vi har ändå tålamod i vårt spel med många spelvändningar som ger oss fina ytor i djupled.

 

Ett bra spel framåt med många målchanser och ett starkt försvarsspel i kombination med två stekheta fyramålsskyttar i Nova Karlsson och Johanna Olsson gör att avslutningen ser mycket lovande ut.

 

Samtidigt som Eskils vann stort vann även serieledande Dösjöbro IF planenligt hemma mot Trelleborgs FF med 4–0. Hammenhögs IF förlorade dock något överraskande hemma mot Karlskrona FF med 1–2, vilket gör att Eskilsminne IF seglar upp på en andraplats i tabellen inför avgörandet. 


Nu återstår endast två omgångar av seriespelet och det drar ihop sig till en riktig nagelbitare. Nästa lördag reser laget söderut till klassiska Vångavallen för bortamatch mot Trelleborgs FF. 

 

Bild: Bildburken.se


<< Tillbaka