Seger mot Hittarps IK i derbyt!
2017-06-17 22:58
Fredagens derby på Harlyckan slutade med seger 2-1. Det hade skapats stort intresse för matchen men vädergudarna var inte med oss och ett rejält juniregn startade någon timme innan match. Det skrämde dock inte de 763 åskådarna som trotsade regnet. Hittarp startade matchen bäst. Eskils fick inte riktigt grepp och presspelet satt inte som det skulle vilket gjorde att Mattias Hallberg rann igenom efter en bra kombination och rullade in 1-0 behärskat. Detta efter 10 minuter spelade. Målet blev inte energikicken som det brukar bli utan det var istället Eskils som fick mer och mer att säga till om. Efter 25 minuter fick Jesper Lundborg den hittills bästa chansen men var obeslutsam och möjligheten rann ut i sanden. Eskils hade relativt mycket bollinnehav mot ett relativt lågt spelande Hittarp utan att få fram de heta chanserna. Dock sparade man de bästa till sist. Några minuter innan pausvila på kanske det finaste anfallet avslutade Jesper Lundborg med en bredsida i högerhörnet. Detta efter fint förarbete av Jesper Larsson och Mathias Unkuri som hittade Lundborgs högerdojja.
Andra halvlek började med ett par halvchanser från båda lagen men det dröjde inte längre än 57 minuten då Jesper Larsson högerinlägg nådde en framrusande Robin Hofsö som vräkte in bollen till 2-1. Eskils har nu bra kontroll på matchen och släpper inte till mycket bakåt. Efterhand som Hittarp börjar pressa högre upp i banan ges det fina möjligheter att göra 3-1 på omställningar. Med lite kyla och finess kan matchen avgöras här men istället är det Hittarp som i sina sista 10-15 minuter skakar fram ett par bra möjligheter till kvittering. Bästa chansen hade Niklas Nielsen på en cykelspark men skottet gick över. Mitt i den dramatiska avslutningen och på andra hållet bröt sig Jesper Lundborg igenom i straffområdet och till mångas förvåning blev det inte straff utan frispark till Hittarpsbacken. Hittarps skulle få en sista möjlighet med en frispark i ganska bra läge. Anton Olsson var dock säkerheten själv och tippade Nielsens frispark över ribban.
En stark seger i derbyt som innehöll mycket kamp och en hel del känslor. Hittarps första kvart var bra, då de hittade in många centrala passningar mot ett passivt Eskils vilket gav ledningsmålet och forceringen i sista kvarten där framför allt Niklas Nielsen var framträdande. Perioden mellan dessa uppträde hemmalaget starkast och stabilast vilket också gav trepoängaren på totalen.
Som vanligt var en seger viktig för att gå med i den rekordjämna tabelltoppen innehållande en handfull lag. Två omgångar återstår av vårens schema. På onsdag är det bortamatch mot Varbergs GIF och påföljande tisdag är det sista hemmamatchen mot Ullareds IK.
Som avslutning vill Eskils tacka publik och alla inblandade för en riktigt trevlig derbyfredag!

Stabil seger mot Olympic2024-02-24 15:55
Skador och sjukdom oroar2023-09-29 09:16
Sent mål sänkte Eskils2023-05-12 22:19
Oavgjort mot Lund2023-02-11 16:50
Ny förlust för Eskils2022-09-24 18:54
Eskils utslaget ur DM2022-08-17 23:31
IK Tord - Eskilsminne IF2021-11-20 08:00
Mållöst i Torslanda2021-09-18 18:12