Matchreferat från HIF - Eskils
2018-03-13 22:18
Tisdagens träningsmatch mot HIF slutade med förlust 1-5 (0-2). Klara siffror men bakom dessa döljer sig en matchbild som stundtals var oerhört jämn och även bitvis dominerades av Eskilsminne. Tränare Martin Pringle var också nöjd med som han sa allt utom de fem baklängesmålen denna kväll på ett regndisigt Olympiafält.
Normalt ska ett HIF som jagar en allsvensk plats - även om man startade med en del reserver - dominera en sådan här match. Men under första halvlek satte de blågula myror i huvudet på Superettanfavoriten. Redan efter fyra minuter dundrade Emil Åberg bollen i stolpens insida på läckert inspel från Filip Ottosson. Strax efter hade Emil nytt avslutsläge men fick inte riktigt träff på bollen.
Filip Egger avlossade kanonen i 17 minuten min fick se bollen smita strax över HIF-målvakten Kalle Joelssons ribba.

I 22 minuten hade Anton Kinnander ett farligt skott tätt utanför.

Ja ni ser att matchbilden definitivt inte var den Superettanlaget räknat med. Eskilsspelarna imponerade genom att modigt och fyndigt spel. Man utnyttjade spelskickligheten i motståndarnas box och det var tillfälligheter som gjorde att det inte kom någon utdelning.

Därför kom HIF:s 1-0 i 35 minuten genom en skarv av Darian Bojanic lite överraskande.

Målet verkade dock ge Eskilsspelarna ny energi och man lyfte upp spelet för en kvittering. I 44 minuten hade Anton Kinnander ett jätteläge att kvittera men hans nick från nära håll räddades av Joelsson som på något obegripligt sätt fick stopp på bollen. Strax innan hade Anton och Emil i kombination vaskat fram ännu ett läge.

Istället för 1-1 kom 2-0 till HIF då Mohammed Abubakari kunde utnyttja en försvarsmiss i Eskils och rulla in bollen i Pontus Löfvenmarks vänstra hörn.

Resultatet motsvarade inte spelbilden men HIF är ett bra lag och man kan konsten att utnyttja motståndarnas misstag.

I andra halvlek öppnade Eskils upp med samma mod och beslutsamhet. Filip Ottosson hade en vass möjlighet men bollen gick strax utanför stolpen i 48 minuten.

I 59 minuten vaskade HIF fram ett bra läge där Pontus gjorde en grym reflexräddning. Men detta var i princip det första motståndarna skapade efter paus.

Eskils hade avslut som smet tätt utanför genom Kinnander och Jesper Larsson men istället kan HIF kontra in 3-0 i 73 minuten. Ett mål som fick luften att något gå ur de gulblå.

HIF kunde göra 4-0 i 75 minuten genom Max Mårtensson och 5-0 på straff i 83 minuten genom Bojanic.

Eskilsspelarna visade dock moral och inställning genom att lyfta upp spelet de sista minuterna och på en lurig frispark kunde Oliver Åkerman fastställa slutresultat 5-1 i den andra övertidsminuten.

- Det vi ska ta med oss från denna match är att vi står upp och vågar spela vårt spel i en match där vi möter en motståndare som är favorit till att vinna Superettan och som försöker sätta press på oss, säger Martin Pringle.

- Vi viker inte ner oss och i den första halvleken är vi det bättre laget. Jag förstår att självförtroendet naggas när de får lite enkla mål men vi visar styrka och mod. Vi klarar av att få fast bollen på deras planhalva, vi vågar spela vårt spel och vi kommer till avslut, berömmer Martin.

Han tillägger:

- Jag är nöjd med insatsen och den visar - trots baklängesmålen - att vårt arbete gett resultat och vi är beredda att ta det sista steget inför seriestarten. Oavsett vad andra säger är jag nöjd med mina spelare, betonar Martin.

Lagkapten Mathias Unkuri var besviken efter matchen.

- Första halvleken var bra den tycker jag vi dominerade, men det är förbaskat retligt att vi gör misstag som de utnyttjar. Andra halvlek är jag inte alls nöjd med, säger han.

Emil Åberg var högst delaktig både som avslutare och framspelare. Trots att målen uteblev tycker han ändå att det var ett fall framåt.

- Vi skapade chanser och det är bra. Vi fick dock ett uppvaknande. Det håller inte att göra misstag mot så bra motstånd. Vi kommer möta bra lag i serien också så detta var lärorikt, säger Emil.

Nu väntar träning torsdag och fredag och sedan är det ny träningsmatch - nu mot Lunds BK - på Harlyckan på lördag.

Stabil seger mot Olympic2024-02-24 15:55
Skador och sjukdom oroar2023-09-29 09:16
Sent mål sänkte Eskils2023-05-12 22:19
Oavgjort mot Lund2023-02-11 16:50
Ny förlust för Eskils2022-09-24 18:54
Eskils utslaget ur DM2022-08-17 23:31
IK Tord - Eskilsminne IF2021-11-20 08:00
Mållöst i Torslanda2021-09-18 18:12