Imponerande seger mot Torns IF
2018-05-25 21:59
Hårt skadedrabbat åkte Eskilsminne IF:s herrar till en av vårens jobbigaste matcher på fredagen. Bortamatch mot nykomlingsraketen Torns IF som gått fram som en tornado i serien. Men Eskils ställde alla förhandstips på huvudet och vann matchen med 1–3 (0–1) efter en hundraprocentig arbetsinsats. Detta var en kollektiv seger och tränare Martin Pringle var idel solsken efter matchen.
- Vi visste vad vi skulle möta. Ett tufft, hårt arbetande välorganiserat lag som är inne i ett vinnarflit. Men killarna genomförde matchen precis som jag ville. Ett enormt arbete på alla fötter när Torn stundtals pressade hårt och kontrollerade matchen, säger Martin direkt efter matchen.

Inledningsvis var pressen tuff från hemmalaget men efter ungefär halva första halvleken kunde Eskils börja ta för sig mer offensivt. Man fick dock hjärtat i halsgropen då målvakten Pontus Löfvenmark fick en rejäl smäll av Astrit Selmani i 42 minuten. Pontus - som ändå får tilldelas lite hjälteroll för lugnt och tryggt arbete matchen igenom - tog sig dock upp på benen igen.

I slutet av halvleken pressar Eskils intensivt och skapar tre hörnor på raken. På den sista går bollen ut till Filip Egger som lugnt hittar Anton Kinnander på högersidan. Denne avslutar kliniskt med ett mycket bra skott till 0–1 för gästerna.

Den andra halvleken är bara sex minuter gammal när Eskils jättelöfte Dennis Olsson ser hur Robin Hofsö är på väg mellan hemmalagets backar och skickar en perfekt passning. Robin är inne i vad som minst sagt kan kallas målflow och kunde hur säkert som helst dunka in 0–2.

Efter målet lyfte Torn allt man hade i en våldsam offensiv. Det blev ett enormt tryck på Eskils som också fick kapitulera efter 58 minuter när Tobias Carlsson gjorde 2–1. Pressen fortsatte men Eskilsspelarna agerade lugnt och tryggt och framförallt med en enorm arbetsinsats. Det om slank igenom tog Pontus i målet hand om.

Efter 65 minuter började hemmalagets press avta. Tornspelarna såg trötta och griniga ut och det var irriterat när man inte fick den utdelning man ansåg sig förtjäna.

Eskils tog över spelet allt mer och när det närmade sig full tid var det egentligen inte direkt oroligt. Bollen var mestadels på Torns planhalva. Och i 92 minuten kom den definitiva spiken i Tornkistan.

Inhopparen Emil Åberg kunde än en gång avgöra en match då han fick en passning från Filip Ottosson som han retfullt enkelt rullade i mål sedan han rundat en back och målvakten. 1-3 till Eskils!

- Detta känns enormt skönt. Att få åka hem med tre poäng efter en match som på pappret var en av de svåraste med tanke på Torns start i serien. Vi hade flyt men jag tycker vi jobbade till oss segern, säger Martin Pringle.

- Nu blir det vila lördag men sedan träning igen på söndag. På onsdag möter vi IS Halmia borta i Svenska cupen och då ska alla vara på tårna igen, tillägger han.