Årets mål gav DM-avancemang för Eskils Herrar
2018-06-13 23:05
Bild: Bildburken.se
Två gånger fick Filip Ottosson chans att sätta en frispark i onsdagens DM-möte borta mot Hittarps IK. Båda gångerna gick bollen över. Men i förlängningens slutminut hade han skjutit in sig och drog en välplacerad frispark från 25 meter direkt i målvaktens högra kryss.
- Ja den satt väl så närma stolpen och ribban den bara kunde, sa en nöjd Filip Ottosson efter matchen då han kunde konstatera att målet betydde 2–1 för Eskilsminne IF och därmed avancemang i DM.

Första halvlek präglades av ett heltänt hemmalag som jobbade och sprang på allt. Att man ville ta revansch för fjolårets båda nederlag i Division 2 rådde det ingen tvekan om.

Eskils hade svart att skapa några öppna chanser men höll väldigt rent framför Emir Plakalo i målet fram till 45e minuten. Då sjabblades det i försvaret och Mattias Hallberg kunde enkelt rulla in 1–0 för hemmalaget. 15 sekunder senare blåste domaren av för pausvila.

Målet blev tydligen perfekt tändvätska för Eskils för direkt i andra halvleks första minut sågade man sig fram i en giftig omställning och Filip Lundeberg avslutade hur kallt som helst med ett välplacerat skott till 1–1. Detta var Filip Lundebergs första seniormål i den blågula dressen!

Resten av halvleken dominerade Eskils rejält. Man vaskade fram ett flertal chanser varav Robin Hofsös avslut högt över från mycket nära håll var den kanske absolut klaraste. Det stora spelövertaget resulterade dock inte i något utan matchen slutade 1–1 vid full tid och det väntade 2 x 15 minuters förlängning.

Direkt efter avspark i förlängningen bet sig Hittarp fast i Eskils straffområde och skapade ett antal öppna chanser. Med tur och skicklighet kunde Eskils hålla rent. Eskils tog sedan åter tag i spelet och innan sidbyte hade gul-blått inte mindre än tre öppna målchanser i samma anfall utan att få utdelning.

Det var först med sex minuter kvar av förlängningen som läget som resulterade kom. Robin Hofsö var på väg igenom och manglades ner av två Hittarpsspelare. Frisparken la Filip Ottosson upp för ett nytt försök. Och tredje gången gillt satt bollen i nät. Onekligen lite av årets mål så här långt.

- Det var första frisparksmålet i år. Jag har haft en del chanser så det var skönt att de äntligen blev utdelning, konstaterade Filip.

- Tyvärr blev det onödigt spännande i denna match. Vi dominerade från andra halvleks början resten av matchen. Tyvärr så kunde vi inte sätta dit bollen, fyllde han i.

Det kunde dock gått riktigt illa i slutminuterna då Hittarp fick ett rent friläge men då svarade Emir Plakalo för en strålande räddning och säkrade Eskils seger.

- Det blev en jämn match som jag förutspådde. Tyvärr var det inte optimalt för oss att spela 120 minuter med ny match på lördag. Det är tätt med matcher nu och vi hinner inte träna som vi ska. Vi får ta detta som träna, sa tränare Martin Pringle.

I och med segern mot Hittarp är Eskils klart förr cupspel i Svenska Cupen även nästa säsong.

Stabil seger mot Olympic2024-02-24 15:55
Skador och sjukdom oroar2023-09-29 09:16
Sent mål sänkte Eskils2023-05-12 22:19
Oavgjort mot Lund2023-02-11 16:50
Ny förlust för Eskils2022-09-24 18:54
Eskils utslaget ur DM2022-08-17 23:31
IK Tord - Eskilsminne IF2021-11-20 08:00
Mållöst i Torslanda2021-09-18 18:12