Herr A
Kryss mot Kristianstads FF!
2015-04-27 15:41
Foto - bildburken.se

Söndagens bortamatch mot KFF slutade 1-1 efter paussiffror 0-1. Matchen startade lite virrigt och KFF öppnade med ett hyfsat läge som Måns Lagmark avvärjde snyggt.

När matchen hade satt sig något var Eskils framme i ett par fina kombinationer. Bl a var Robin Book fri med målvakten men hans vänsterskott smet förbi högerstolpen precis. Efter halvtimmen spelad får Eskils mer och säga till om. På ett mycket vackert anfall avslutar Filip Egger med ett kanonskott i målvaktens vänstra hörn i 38:e minuten. Eskils till ledning efter 45 minuter efter en ganska beige tillställning.

KFF har i andra halvlek mer boll men är uddlösa i sina anfallsförsök. Ofta är det spel på mittplan som avslutas med en lång boll till forwards men Eskils backlinje är alerta och tar hand om det mesta av skarvspelet.

KFF flyttar upp sin mittback med 10 minuter kvar och jobbar långa bollar centralt för att på så sätt få tryck. Med 4 minuter kvar vinner KFF en duell på mittplan spelar ut bollen på högerkanten, ett bra inlägg och Andreas Grahm kommer först med pannan. Kvitterat och stor besvikelse i Eskilslägret. Eskils fick fram några hörnor i slutminuten men inget riktigt läge dök upp för segermål.

Det var nära en ny trepoängare och det är alltid surt att tappa ledningen i slutminuterna men vi ser framåt och tar nya tag i fredagens hemmaderby mot Landskrona BOIS.