Eskilsminne DIF - Fc Rosengård F19 4-2
2016-04-10 09:00
Sista träningsmatchen på försäsongen spelades på plan 1 på Västergårds IP under bra förutsättningar med sol och så gott som vindstilla !!
Vi har tränat på naturgräs i veckan och matchen spelades även på detta underlag och jag kan garantera att det " suger " i många vader idag söndag !!
Nu lägger vi dessa träningsmatcher bakom oss och framöver är det tävlingsmatcher som står på programmet och det är poäng som räknas !!!!

Att Fc Rosengård F19 kom på besök i den sista träningsmatch innan seriepremiären är ingen slump utan väl inplanerat att få möta ett riktigt bra lag med många bra individuellt skickliga spelare .
Matchen inleds i ett bra tempo och lagen "känner " på varandra . I matchminut 26 får Eskils en hörna som Julia NS lägger in till Jasmine som styr snyggt in 1-0 .
Fc R replikerar snabbt därefter och i minut 30 kvitterar de till 1-1 på en lobb/chipp över mv  från halva plan efter att vi misslyckades få bort bollen .
Vi går till pausvila med 1-1 och manar på att fortsätta med vårat spel o rörelse .
I minut 52 tar vi ledning igen med 2-1 genom Julia NS , resultatet står sig till minut 60 då Fc R kvitterar till 2-2 . I mina gul/blå Eskilsögon anser jag att vi "bjuder "på deras mål pga egna misstag i situationen innan målen görs . Det vi lär oss av detta är att små misstag i en situation kan leda till att motståndarna kan få en målchans .

I matchminut 63 springer Linnea R på en djupledsboll längs kanten och snyggt serverar in bollen till Carro K som lägger in bollen snyggt i bortre målgavel , 3-2 !!
I matchminut 83  lägger Tapper en lång djupledsboll över Fc R backlinje och Josefine N kommer ensam med mv och placerar in slutresultatet 4-2 .

I matchminut 78 får en Eskilsspelare en ful armbåge rakt över näsan av en Fc R spelare så blodet forsar och en snygg blåtira är nog synlig under söndagen .
Att armbågen delas ut 1 meter framför domaren och efter en situation är inte så smart gjort .......Rött kort delas direkt ut av domaren !!

Tar vi med oss lördagens glädje , samarbete , snack , inställning och rörlighet framöver i serien så blir 2016 ett bra år /Lycka till tjejer !

1-0 Min 26 Jasmine Hansen ( ass Julia NS )