Kryss i Åtvidaberg
2019-08-25 19:09
Emil Åberg, målskytt mot Åtvidaberg
Efter den fina sviten med tre segrar inkluderat cupknallen i onsdags mot Norrby fick de gul-blå hjältarna nöja sig med en poäng efter slutresultatet 1-1 i bortamatchen mot Åtvid. Emil Åberg nätade efter 25 minuter men endast några minuter senare kvitterade Åtvid genom Oskar Stejdal.
Matchen startade något stängt och de sista passningarna från båda lagen hade inte riktigt kvalitet för att skapa heta målchanser. Därför var det förlösande när Eskils drog upp ett fint anfall på högerkanten. Casper Seger slog inlägget som först gick till Noel Mbo som satte tillbaka bollen till Åberg som dundrade in den från nära håll. Endast ett par minuter senare knep Emil Åberg bollen efter en dålig passning från Åtvidspelare. Emil tog sig in i straffområdet och blev trippad av Åtvids back men domaren vinkade avvärjande att det inte funnits beröring vilket Eskilslägret inte höll med om.
Åtvid fick mer att säga till om. Först missade de ett fint friläge då Calle Thulin missbedömt en lång boll från backlinjen men forwarden satte den utanför bortre stolpen. Det skulle dock inte dröja så länge innan kvitteringen kom. Ett något oorganiserat Eskilsförsvar klarade inte att värja sig för ett inspel från vänsterkanten som Oskar Stejdahl avslutade i mål.
Det märktes något i andra halvlek att den där riktiga energin inte fanns i Eskilslaget. Möjligt att Norrbymatchen satt i några av benen. Eskils var inte så attackerande i djupled som vi sett de sista matcherna och en hel del andrabollsspel hamnade hos blå tröjor. Bästa chansen hade Åtvid i 80:e minuten då ett inlägg från vänsterkanten nådde Åtvids forward men han stötte bollen utanför från nära håll. Mattias Lindström kommenterade helheten med " Vi hade ingen riktig växel att lägga in i andra. Dessutom började vi slarva i vårt passningsspel som gjorde att vi inte fick någon bra rytm i vårt anfallsspel." Nästa match är åter på bortaplan, då gästar Eskils Utsikten på Rudalen.

Stabil seger mot Olympic2024-02-24 15:55
Skador och sjukdom oroar2023-09-29 09:16
Sent mål sänkte Eskils2023-05-12 22:19
Oavgjort mot Lund2023-02-11 16:50
Ny förlust för Eskils2022-09-24 18:54
Eskils utslaget ur DM2022-08-17 23:31
IK Tord - Eskilsminne IF2021-11-20 08:00
Mållöst i Torslanda2021-09-18 18:12