Eskils Dam avslutade med solklar seger
2018-06-24 20:08

Eskilsminne IF:s damer tog på söndagen sin tredje raka seger - och den fjärde på de fem senaste matcherna - när man i våravslutningen besegrade gästande Ifö Bromölla IF med 2–0 (0–0) På Västergård IP. Maja Ahlm och Jasmine Hansen blev matchhjältar sedan de svarat för vardera ett mål och en assist.

Det var en match som Eskils dominerade kraftigt rent spelmässigt i princip från avspark. Gästerna - som också tillhör lagen som har det jobbigt på undre halvan - gick in med rejält med attityd och kraft. Man smällde på från första sekund och spelade stundtals i överkant tufft.

Under första halvlek hade Eskils klart övertag i bollinnehav men man hade förtvivlat svårt att skapa lägen. Man utnyttjade inte kantlöparna Ronja Kindblad och Malin Forssell. Dessutom var backlinjen alltför försiktig att kliva fram och sätta press när man hade bollinnehav. Det skapades inte en enda målchans från någotdera håll de första 45 minuterna men det skulle bli bättre efter paus.

De inledande minuterna skapade Jasmine Hansen ett par vassa chanser bland annat en vass omställning där Malin Forssell gav henne ett smörpass. Men tyvärr blev det ingen utdelning.

Den kom istället i 54 minuten där Kajsa Arthursson hitta Jasmine Hansen med en boll i central position. ”Jasse” kan trycka fram bollen i närkamp med en försvarare och Maja Ahlm kan behärskat placera in 1–0.

I 55 minuten tvingas Eskils göra ett byte. Linnéa Tapper träffades tidigare illa av en motståndararmbåge i huvudet och var yr och kunde inte fortsätta matchen. In kom Matilda Eriksson på hennes backplats.

Under en tiominutersperiod kunde så Bromölla ta över dirigentpinnen men utan att för den skull skapa någon farlighet. Det lilla som rann igenom tog målvakten Matilda Waldt enkelt hand om.

I 74 minuten gjorde Eskils tränare Ashkan ”Ashe” Esfandi ett dubbelbyte då han tog ut Malin Forssell och Kajsa Artursson - som båda löpt heroiskt under sin matchtid - och satte in Merima Alibasic och Ellen Pigg. Eskils tog åter hand om initiativet och i den 82 minuten var det dags för 2–0.

Maja Ahlm slår en perfekt genomskärare till Jasmine Hansen som enkelt springer ifrån sin bevakning och kallt placerar bollen intill målvaktens högra stolpe.

Resten av matchen innehöll varsin vass chans. I 89 minuten får Matilda Waldt göra en briljant utrusning och avvärja ett friläge. I 91 minuten dundrar Julia Nyberg Spets bollen i stolpen från 25 meter.

Eskils defilerar hem de sista minuterna och tar en kassaskåpssäker seger.

- Vi fick inte till det alls i första halvlek. Löpningarna gick inte hem men i den andra fungerade det bättre. Jag var dödstrött mot slutet och skrek till ”Ashe” att om han inte bytte ut mig så dog jag, säger en överlycklig Maja Ahlm efter matchen.

Maja blev utbytt i den 88 minuten så hon överlevde matchen som alla förstår.

Jasmine Hansen gjorde åter en otrolig arbetsinsats med outtröttliga löpningar. Det blev också en rad chanser men det dröjde innan utdelningen kom.

- Ja det tog tid innan jag kunde göra det där målet. Jag brände en del men jag får väl förklara det lite med att jag blev trött. Det var många löpningar. Den där semestervilan kommer väl ändå inte så dumt känns det nu, sa Jasmine.

Du har gjort tre av lagets fyra mål på Bromölla denna säsong. De måste inte gilla dig speciellt mycket?

- Nej kan tänka mig det, skrattade en trött med glad Jasmine.

”Ashe” Esfandi var av förklarliga skäl mycket glad efter matchen.

- Det var lite segt i början innan vi fick hål på dem men jag tycker vi tar en helt rättvis seger. Viktigt att vi fick hålla nollan nu när vi går till lång sommarvila. Jag var dock frustrerad i första halvlek när spelet inte fungerade så som jag ville, erkänner han.

- Många spelare gjorde mycket starka arbetsprestationer i dag och nu känns det lite tryggare och vi har lite att bygga på när det drar igång i augusti igen, säger ”Ashe”.

Klart godkänt överlag inte minst för andra halvlek. Extra plus till Kajsa Artursson, Malin Forssell, Ronja Kindblad, Jasmine Hansen och inte minst Maja Ahlm som nått en osannolik toppform efter att knappt ha spelat något på flera år.

Bild: bildburken.se

Eskils damer möter MFF2024-01-26 09:29
Tung förlust i Värnamo2023-06-18 18:40
Eskils bäst i DM-derbyt2023-06-14 22:44
Dags för revansch2022-09-09 18:29
Eskils tog ny 8-0-seger2022-06-12 19:47
Bokslut mars2021-04-05 12:39
Bokslut februari2021-03-06 08:44