SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet

Kamratsponsorer
         
Våra kamratsponsorer skänker fotbollar till barn runt om i världen.


Fotboll är världens största mötesplats. Fotboll ger hopp och glädje överallt.
Vår förening bygger på vänskap och deltagande. Vi vill sprida den glädjen vi känner i fotbollen.
Genom One World Futbol och våra kamratsponsorer samlar vi in och skänker oförstörbara fotbollar i programet Coaches Across Continents.

Vad är One World Futbol


Det började med ett enkelt koncept: En boll.

Det skapades en extremt tålig boll som man kan spela med i tuffa miljöer.

Sedan 2010 har One World Futbol Project och dess globala nätverk av samarbetspartners distribuerat 
över 1 miljon bollar till samhällen runt om i världen.

Vi i Eskilsminne vill vara med och bidra och möjliggöra fotbollsspelande i alla dess former, var som helst och överallt. Följ med oss och tillsammans kommer vi att göra hela världen till en spelplan.


Info om bollen

Fotbollen är framtagen av Tim Jahnigen efter att han sett en dokumentär om barnen i Darfur som lekte med bollar gjorda av skräp. Dessa provisoriska bollar användes eftersom traditionella fotbollar snabbt blev trasiga på den steniga marken som barnen spelade på. Tim Jahnigen hade träffat utvecklarna av Crocs skor och de kom gemensamt fram till idén att använda liknande material i bollen som används i deras skor. Bollen behöver inte pumpas med luft och den kan fortfarande användas efter att den punkteras.


Innan projektet tog fart hade Tim problem att hitta finansiärer som kunde hjälpa till att driva idén framåt. Han lyckades få till ett möte och presenterade idén för Sting, som fattade tycke gick in som finansiär för bollen. Som en tack för stödet i framtagningen av bollen fick den sitt namn efter The Police låten One World.


Hur kan du bli delaktig i detta projekt.

Vill du veta mer om vårt program för kamratsponsorer och One World Futbal kontakta info@eskils.nu


Bollen