Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Tre Eskilslag i Senior-HM
2018-12-14 15:32

Under lördagen och söndagen avverkas Helsingborgsmästerskapen i Futsal i HFA:s regi. Turneringen omtalar såväl damer som herrar och spelas i Idrottens Hus. Eskilsminne IF ställer upp med ett herrlag och två damlag. Tjejernas turnering är lite rumphuggen då det bara anmälts fyra lag varav två från Eskils.

Dam A
Erfaren ledarprofil ny assisterande i damlaget
2018-12-14 11:49, Dam A

Ledarstaben för Eskilsminne IF:s A-lag på damsidan när nu spikad. Det är nämligen klart att Johan Håkansson blir assisterande tränare till huvudtränare Izet Kaljic. Johan kommer närmast från ett tränaruppdrag i Hallands Nation och som tränare för dotterns 09-lag i Lödde men har en mångårig bakgrund i Höllviken både som spelare och tränare.

Dam A
Elitspelare förstärker Eskils Dam
2018-12-13 19:04, Dam A

Eskilsminne IF har gjort klart med en elitvärvning i form av 20-åriga Sanna Nilsson som närmast kommer från Elitettanlaget Böljan i Falkenberg där hon spelade under innevarande års höstsäsong. Ifjor tillhörde hon Allsvenska Kristianstad där hon spelade första halvan av säsongen.

Herr A
Casper Seger klar för Eskils!
2018-12-13 13:13, Herr A
19-årige Casper Seger lämnar HIF och blir vinterns andra nyförvärv i Eskilsminne IF. På torsdagen kunde Eskils sportchef Kalle Olsson och Casper signera kontraktet och därmed har gul-blått fått en spelare som kan användas på flera olika positioner.
130 lag redan anmälda till Eskilscupen!
2018-12-13 11:01

Nästa års Eskilscup spelas den 1–4 augusti. Men trots att det återstår nästan åtta månader till turneringen pågår arbetet för fullt. Cupgeneral med total överblick är som vanligt Eskilsminne IF:s André Petersson som kan konstatera att anmälningsfrekvensen hittills ligger på normal nivå.

 

- Cupen brukar innehålla drygt 700 lag och för närvarande har 130 anmält sig, berättar André medan han går igenom de senaste dagarnas anmälningar.

 

- Det ramlar ner anmälningar hela tiden. Senaste laget som blev klart är Brommapojkarnas F12-lag. Andra lag de senaste timmarna är Tingsryd Uniteds P14, Trollhättans FK:s F15, Sollentunas F15, Alingsås IF:s P13, IF Västers P12 och Täby FK:s P12, upplyser André.

 

I förberedelsearbetet ingår en tät dialog med Helsingborgs stad inte minst vad det gäller tillgången till övernattningslokaler.

 

- Vi jobbar nu med att säkra de skolor som kan användas som övernattning för gästande lag. Dessutom finns det ju alltid möjlighet för de som vill bo på hotell. Det är lite dyrare förstås men med större komfort, säger André.

 

- Nu har vi klart med fyra hotell - Marina Plaza, Mollbergs, Grand och Comfort Hotel på Söder, förklarar han.

 

Många lag som gästar har anhöriga som följer med och för dessa gäller det ju att själva hitta boende om det inte redan är löst.

 

- Vi har kontakt med en del hotell som vi kan rekommendera, lovar André.

 

I år sammanföll Eskilscupen med en av HIF:s hemmamatcher. En match som hade många av turneringens spelare som åskådare. Nu är inte spelschemat klart för nästa år men André ämnar hålla kontakt med HIF för att se om man kan göra motsvarande utbyte nästa år.

 

- Om HIF har hemmamatch under turneringen vore det kul om vi kunde göra om detta. Jag tror att många skulle tycka det var kul att gå och se en Allsvensk match när man är i Helsingborg, säger han.

 

I samband med årets Eskilscup genomfördes en enkät bland deltagarna för att få en bild av ur gästande lag uppfattade vistelsen i Helsingborg.

 

- Det blev en fantastiskt fin respons på enkäten. Helheten fick ett mycket högt betyg. Helsingborg som sommarstad rosades. Här finns mycket att göra utöver fotbollen. Fina stränder och bad, möjligheterna till en Danmarksresa med mera, berättar André.

 

- Enkäten hjälper helt klart till i våra strävanden att göra Eskilscupen ännu mera attraktiv, slutar han.

 

Text: Lasse Möller

Bild: Bildburken.se


Nyheter från våra lag
 
 
 
 
 
Senaste från Bildburken:

Våra herrar tvingades att släppa kvalplatsen till Superettan till gästande Oskarshamn. Gästerna kunde lämna Harlyckan med en 2-1 seger. En spännande fortsättning följer, 2 matcher återstår!

Hitta fler bildspel på Bildburken.se
© Vid frågor om bilder kontakta janne@bildburken.se