2a plats i DM för U19!
2017-09-24 20:44
Foto: Björn Sandberg

I onsdags åkte Eskils U19 till Vångavallen för DM-finalmatch mot Trelleborgs FF i Herrjuniorklassen.
På vägen till finalen hade Eskils efter seedat gruppspel besegrat Lunds BK, Landskrona BoIS och Högaborgs BK, vilket innebar att man säkrat platsen i finalen som är föreningens första i juniorklassen genom historien.
Ett tokladdat Eskils startar matchen i Trelleborg på bästa sätt, ett aggressivt försvarsspel och rörligt anfallsspel gjorde att Eskils var med redan från start.
Efter 8 minuter hittar Oliver Åkerman fram till Filip Lundeberg som i ytan mellan hemmalagets backlinje och mittfält med vänsterfoten fint placerar in ledningsmålet 1-0 till Helsingborgspågarna.


Hemmalaget skulle dock revanschera sig ganska omgående och när Dardan Dakaj stoppar upp ett uppspel från Eskilslägret och förser bollen vidare till Ludvig Johansson som i steget placerar bollen bakom Eskilsmålvakten Jonathan Johnsson är kvitteringen 1-1 ett faktum.


Eskils låter sig dock inte knäckas av detta och i de efterföljande minuterna är Dennis Olsson ytterst nära att från 30m pricklobba in 1-2 när hemmakeepern Merlin Nuhanovic temporärt lämnat målet, men försvararen Rasmus Fridolf avvärjer på mållinjen. Målet kom istället i matchminut 31’ när Oliver Åkerman och Sepehr Roshanmeidans förarbete friställer Josef Getachew som i högerposition i straffområdet prickskjuter in ledningsmålet 1-2 till Eskils, vilket blir en injektion för grabbarna fram till halvtidsvilan.


Andra halvlek präglas av ett mer framskjutet Trelleborgs FF som flyttar fram sina positioner och ökar bollinnehavet, Eskils står ofta rätt i försvaret och fredar sitt mål på ett fint sätt. TFF spelar till sig många fasta situationer på såväl hörnor som frisparkar där hemmalaget är erkänt starka, ingen av dessa resulterar dock i mål denna kväll – mycket tack vare en för dagen storspelande Eskilsmålvakt i Jonathan Johnsson som dessutom lyckades knipa en straff från TFF. Straffräddning kom det att bli även för TFFs keeper Nuhanovic som fint parerar Sepehrs straff vid stolproten dessförinnan.


Mitt i TFFs kvitteringsjakt och i matchminut 81’ finner Filip Svensson sin lagkamrat Joar Van de Beld som inte gör något misstag när han genom en patenterad saxspark dunkar in 1-3 i nätet bakom hemmakeepern, vilket för många säkerligen var spiken i kistan och tron om att guldpokalen skulle skickas till Helsingborg.
TFF ville annorlunda och bara minuterna senare (83’) vänder Felix Hörberg bort Eskilsförsvararen och stänker in 2-3, vilket inger ännu mer hopp i hemmalaget.
Ett frenetiskt försvarande Eskils lyckas stå emot till endast en av de fem tilläggsminuterna återstod, då kvitteringen 3-3 blir ett faktum av att Filip Månsson styr en Eskilsrensning i mål och vild glädje uppstår i hemmalägret.


Förlängning 2x15 minuter väntade där Eskilskillarna står upp väl men inte riktigt orkar resa sig och istället är det Trelleborgs FF som står som segrare med 4-3 efter att Felix Hörberg gjort sitt andra för kvällen i 106’ matchminuten. Vi gratulerar TFF till guldmedaljen, men säger också ett stort Grattis till våra Eskilskillar som prestationsmässigt står upp väl i denna final och är sånär på att få med sig resultatet också som inneburit att guldet hamnat i Eskils favör.


Ett sammandrag från matchen går att se via länken:
http://fotbollskane.se/tv/item/10620-tv-sammandrag-fran-trelleborgs-ff-eskilsminne-if


För Eskilsgrabbarnas del återstår nu två seriematcher i jakten på tredjeplatsen i U19 Juniorallsvenskan Div.1 denna säsong, Helsingborgs IF är först ut nu på fredag 29/9 kl.18:30 på Olympiafältet , följt av avslutningen hemma på Harlyckan mot FK Karlskrona 8/10.TFF - EIF

0-1 8 Filip Lundeberg
1-1 16 Ludvig Johansson
1-2 31 Josef Getachew

1-3 81 Joar Van de Beld
2-3 83 Felix Hörberg
3-3 93 Filip Månsson
4-3 106 Felix Hörberg

Eskilsminne IFs U19 i DM-Final!
2017-09-19 20:00
Foto: Bildburken

För första gången spelar Eskils en DM-final i Herrjuniorklassen. Det är riktigt glädjande att vi visar framfötterna och tar fina steg i vår utveckling. Laget har gjort en stark säsong i seriespelet i JA div 1 södra Götaland och DM har inte varit något undantag. Efter att ha blivit seedat i turneringen har Högaborgs BK, Lunds BK och Landskrona BOIS besegrats på vägen till finalen. I morgondagens final väntar Trelleborgs FF på Vångavallen som i sin semifinal slog ut Helsingborgs IF med 5-3.

Välkomna till Vångavallen i Trelleborg!  Matchstart kl. 19:00. För de som inte kan ta sig till Trelleborg så har ni möjlighet att se matchen på länken nedan.

http://fotbollskane.se/tv/item/10613-live-dm-final-hj-trelleborgs-ff-eskilsminne-if

Lycka till grabbar & heja Eskils!

 


Lycka till Emma i EM-kvalet
2017-09-19 16:37

Igår åkte Emma Petrovic till Serbien för att ansluta till Serbiens F17 landslagssamling, Serbien skall spela EM-kval mot Vitryssland, Makedonien och Belgien.

Detta är en glädjande nyhet och vi säger stort lycka till.

Ni kan följa matcherna om ni klickar in här på länken.

Förlust mot Halmia!
2017-09-19 15:37
Eskils kunde inte fortsätta sin fina trend och resultat under hösten utan förlorade mot IS Halmia med 2-1 på bortaplan. Matchen var flyttad från Örjans Vall till Halmstad Arena pga av vattensjuk plan och spelades på konstgräs. Halmia har haft en fin höstform och trummat på bra trots att de inte har med toppstriden att göra. Framför allt anfallsmässigt besitter de hög kvalitet när allt stämmer. Matchen startade intensivt och i högt tempo och det märktes direkt att det var två lag som ville mycket. Halmia hade mer boll än Eskils men de där heta chanserna uteblev från båda lagen i ett hårt ställningskrig. När de flesta stod och tänkte på vad de skulle ha till kaffet i paus ställde Eskils till det för sig och agerade obeslutsamt i ett par situationer och 1-0 var ett faktum. Matchklockan stod då på 44 minuter. Ett psykologiskt jobbigt mål som ledarstaben försökte jobba bort i pausvilan. Andra halvlek blev betydligt bättre från Eskils sida med undantaget efter 10 minuter på andra då Eskilsförsvaret stod och sov och Marcus Andersson var tvungen att riva ner en Halmiaforward. Samma spelare satte säkert 2-0 på straff till hemmalaget. Eskils blev riktigt hårt straffade på ett par situationer men det är precis så fotboll ska vara. Eskils drev matchen bättre nu och när Axel Grahn gjorde 2-1 efter 60 minuter vädrades det optimism igen. Bara några minuter efter målet hade Eskils två ypperliga tillfälle att kvittera men avsluten höll inte tillräcklig kvalitet. Grabbarna försökte och försökte men fick inte någon utdelning och när klockan närmade sig 80 minuter, hade även Halmia ett par fina läge att avgöra matchen i Eskils ökade offensiv. Det blev inte fler mål och tyvärr blev Eskils utan poäng denna gång. Publiken fick se en riktigt bra div 2 match i högt tempo som innehöll det mesta men inte det sista.
Nu gäller det att åter kliva upp på hästen för det finns ingen tid att gräma sig i en rekordjämn toppstrid. Efter två raka bortamatcher är det nu dags för två hemmamatcher. Först tar vi oss an Assyriska på lördag och här lovar vi riktigt revanschsugna killar. Matchstart kl 15:00. Välkomna!
Ny avsparkstid och plats förr Herr A mot Halmia!
2017-09-15 15:53
Lördagens match mot IS Halmia är flyttad till Halmstad Arena (Sannarp) och konstgräs pga de stora mängder regn som kommit de sista dagarna och gjort Örjans Vall ospelbar. Ny avsparkstid är kl. 16:15.

Vi ses i Halmstad!
Nyheter från våra lag
Pojkar 2004, 24/09 17:59 
Pojkar 2004, 22/09 13:53 
Herr U19, 21/09 10:23 
Pojkar 2009, 20/09 21:43 
Pojkar 2005, 19/09 19:44 
U15, 18/09 10:12 
 
 
 
 
 
 
Senaste från Bildburken: