Seger mot Bromölla!
2017-04-23 16:29
Foto: Bildburken.se (Julia Nyberg Spets hörna till 3-1 och Lana Ademi till 5-2)
Eskils damer tog en övertygande seger mot Bromölla med 5-2. Linnea Rundqvist öppnade målskyttet redan efter tre minuter. Övriga målskyttar blev Josefin Norberg, Julia Nyberg Spets, Jasmine Hansen och Lana Ademi. Vi fick en liten pratstund med tränaren Ashkan Esfandi efter matchen;

Grattis till vinsten! Två raka segrar i säsongsupptakten. Hur nöjd är du?

- Tack! Jag är väldigt nöjd med våra vinster. Framförallt på hur vi klarar av att hantera matcherna. Vi visste på förhand att Färjestaden på bortaplan i en premiären skulle bli svårt, det blev inte lättare med snö och delvis storm.

Vi har gett oss själva bra förutsättningar att fortsätta jobba vidare för att nå våra målsättningar som vi satt i truppen. 


Ta oss igenom matchen lite kort. Vad blev avgörande moment för segern?


- Matchen mot Bromölla har vi kontroll på hela från start till slut. Vi har en stark tro på vårt arbetssätt. Tidigt gör vi 2-0. Lite ologiskt kommer 2-1 under en period där vi är bra och skapar mycket. 


Vi jobbar vidare i andra och sätter fart direkt. 3-1 kommer. 3-2 kort därpå. Efter deras mål tar vi tag i takt pinnen igen och avslutar sista 20 min med mycket anfall och avslut. Det resulterar i en klar 5-2 vinst


Fem olika målskyttar i matchen. Det känns som många spelare är heta?


Vi har en väldigt bra trupp där många är med och tävlar om en plats i matchtruppen. Det visar sig i matchen mot Bromölla där vi har fem olika målskyttar.  


Någon lagdel eller speciell spelare du vill framhålla?


-Hela truppen lägger ner ett hårt jobb varje dag i vår vardag tillsammans. Vi har bra träningar med mycket energi från alla. 

I nästa omgång möter ni Lörby. Kommer vi får se några nya grepp i den?

- Vi är spellediga nästa omgång för att ett lag har dragit sig ur. Så vår nästa match blir borta mot Lörby som du säger, den 6 maj. Vi jobbar på som vanligt med vårt arbetssätt och förbereder oss som vanligt för en tuff match. Förra året förlorade vi bägge mötena mot Lörby.


Vi tackar Ashkan för pratstunden och ser fram emot nya fina prestationer.


Idag vann våra unga tjejer i div 2 mot IF Centern med 3-0. Målskyttar; Nova Karlsson 2 och Nova Lundin Hafström. Grattis och bra jobbat tjejer!


5-0 seger mot Tenhults IF
2017-04-23 14:52
Foto: Bildburken.se (Oliver Åkerman och tvåmålsskytten Axel Grahn i full action)
Igår besegrade Eskils herrar Tenhults IF med 5-0. Efter 10 minuter pricksköt Axel Grahn elegant in ledningsmålet men resten av målen skulle dröja till andra halvlek. I den 50:e matchminuten satte Kamal Barny  2-0 snyggt efter fint förarbete av Filip Egger. Axel Grahn tryckte dit trean, Robin Hofsö fyran och Anton Kinnander avslutade målskyttet med 5 minuter kvar till slutresultatet 5-0. En stark insats och en skön trepoängare på plats. Efter matchen passade vi på att ställa några frågor till tränare Slavik Jevtuschenko.

Grattis till vinsten! Vad tog Eskils till en trepoängare idag?


- Tack! Otroligt skönt att vinna fotbollsmatcher!

Det är alltid flertalet faktorer som samverkar och påverkar en matchutgång. Om man ska lyfta fram några enstaka som hjälpte oss att vinna igår så är det bredden på vår trupp, konsekvent samhandling, tron på vår spelidé och på sina lagkamrater samt hög koncentration och effektivitet i båda straffområden.


Två raka segrar efter förlusten i premiären mot Sävedalen. Det känns som ni är på gång..?


- Det var viktigt att snabbt kunna studsa tillbaka efter den lite snöpliga förlusten. Den bröt vår starka förlustfria svit från försäsongen och det är alltid mentalt tufft att förlora en hemmapremiär. Killarna har dock inte låtit sig påverkas utan istället visat stark karaktär som har fått oss tillbaka på banan med nya segrar och hållna nollor. Nu ligger full fokus på en bra träningsvecka som ska ge oss bästa möjliga förutsättningar för en ny stark prestation mot Dalstorp.


Vad är du speciellt nöjd med i prestationen?


- Att vi, tack vare hårt jobb, kloka kollektiva beslut och fina individuella, prestationer, kan lägga i en växel till efter halvtidsvilan och bjuda oss själva och publiken på många fina mål.


Någon lagdel eller speciell spelare du vill framhålla?


 - Jag vill framhålla kollektivet. Vi har en väldigt bred trupp med en fin sammanhållning och det är den som kommer att vinna matcher åt oss. 


Dalstorps IF borta i nästa omgång. Hur går tankarna kring den matchen?


 - Sist vi var där blev det torsk. Då finns det bara en tanke i denna grupp full av vinnarskallar.


Med det, tackar vi Slavik och lyckönskar honom och resten av gänget till nästa match mot Dalstorp.


Rapport från påskhelgen!
2017-04-18 12:52
U15 på fotbollsäventyr i Göteborg

I påskhelgen har Eskils U15 och U14 varit deltagande i Future Cup i Göteborg, en stark försäsongsturnering som trimmar lagen inför det stundande seriespelet som inleds inom kort.  Trots det bistra vårvädret var humöret på topp och båda lagen var mycket nöjda med sin vistelse i Göteborg.
U15 laget gick igenom grupp- och slutspel med endast en förlust hela vägen fram till final där Halmstad BK väntade. En match där Halmstad drog det längsta strået och stod som slutsegrare.
Vi gratulerar killarna till silvret och en väl genomförd turnering!

I fredags var herrarna i Ullared och vann stabilt med 2-0 (läs egen matchrapport), U17 som spelar i Div 1 Skåne junior vann sin andra raka när de vann mot Sjöbo med 3-0. I lördags premiärspelade Dam A med bortamatch mot Färjestaden. Maja Ahlm satte 1-0 i 80 minuten och tjejerna bärgade hem en fin trepoängare till Helsingborg. U19 fortsatte på söndagen i JA div 1 med en 4-1 vinst mot våra grannar Högaborgs BK. En stark inledning på serien med två segrar och ett kryss visar att vi tar oss an uppgiften på ett mycket bra sätt.

Damerna i div 2 spelade 0-0 i sin premiärmatch mot Kvibille. En bra insats som luktade seger men de fick nöja sig med en pinne till slut. U16 spelade också sin premiär i P16 Skåne A igår. Förlust med 2-0 mot Hässleholms IF i en småtrevlig match där Hässleholm var effektivare och tog hem segern.

Nästa helg rullar seriematcherna vidare och vi hoppas på fortsatt fina Eskilsprestationer.


Bortaseger mot Ullareds IK!
2017-04-15 11:39
Filip Ottosson in action i bortasegern mot Ullareds IK
Långfredagens bortamatch mot Ullareds IK slutade med seger 2-0 efter paussiffror 1-0. Eskils öppnade starkt och tryckte ner Ullared bra. Redan efter några minuter hade Eskils fått fram ett par läge och det var inte helt överraskande när Victor Wahlgren spelade snett bakåt till Filip Egger som behärskat sköt in ledningsmålet i bortre krysset. Matchen jämnades ut och Ullared kom med i matchen efter 20-25 minuter. Planens prestanda gav inte mycket förutsättningar för något större skönspel. Fotbollsplaner i Sverige och april brukar ha mer att önska men i detta fall hade någon större traktor med så klart goda avsikter gjort djupa spår i planen. Sidledspass var inte rekommendera och båda lagen hade bekymmer att bemästra underlaget. Matchen innehöll mycket kampmoment och Ullared med sitt långa spel ställde emellanåt frågor till Eskilsförsvaret. Eskils fick även i andra en mycket bra start. Redan efter ett par minuter sattes det fullt fart och kanske på matchens finaste anfall, frispelade Mathias Unkuri en framrusande  Anton Kinnander som enkelt rakade in tvåan. Eskils hade bra kontroll på andra halvlek med hårt jobb och en hel del chanser till utökad ledning. Dock var Ullared inte ofarliga med sin långa diagonala pass mot straffområdet.
En bra och stark seger och laget visade att förra veckans premiärförlust mot Sävedalen var avhandlad och bearbetad. Nästa lördag är det hemmamatch mot Tenhults IF. Harlyckan kl. 14:00. Välkomna!
Eskilsminne IF vill passa på att önska alla en GLAD PÅSK
Glädjen i fokus vid lördagens inskrivning i fotbollsskolan!
2017-04-13 11:41
Laddade stjärnor!

Så var dagen äntligen här, när våra yngsta och senaste tillskott skulle få ta de första stegen in i Eskilsminne IF.  Strax innan 9-tiden på lördagsförmiddagen invaderades Harlyckans IP av dessa energifulla lirare, som till stor glädje blev mottagna av ledare till respektive åldersgrupp.
Lördagsträningarna där vi öppnar upp Harlyckan och genomför träningar i våra olika grupper för pojkar och flickor födda 2009 – 2012 blir till en härlig inramning med stort fokus på att ha roligt, träffa nya kompisar och lira fotboll.

Till helgen vankas det påsk och som vanligt öppnar vi grindarna på Harlyckan lördag 09.00 - 10.30 för träning i fotbollsskolan i respektive grupp för både våra numera inskrivna hjältar som för våra nya förmågor!

Varmt välkomna till Eskils!

Nyheter från våra lag
Herr U19, 26/04 11:04 
Flickor 2011/2012, 25/04 11:07 
Dam Akademi / Div 2 / F17, 24/04 13:03 
Herr A, 24/04 09:35 
 
 
 
 
 
 
Senaste från Bildburken: