Senaste från Bildburken:

Inbjudan till Sportbaren på söndag
2016-10-28 10:44
På söndag 30/10 är alla Eskilsmedlemmar och fotbollsmänniskor välkomna till Sportbaren på Olympia.


Torbjörn Dencker är konferencier. På söndag kommer lokal damfotboll avhandlas med speciellt fyra inbjudna föreningar(Eskilsminne DIF, Hittarps IK, Stattena IF & IK Wormo).
På Tv-skärmarna kan ni också se HIF´s bortamatch mot Falkenberg FF och njuta av mat och dryck.


För mer info klicka på bildenEskils U19 tillbaka i JA div 1!
2016-10-28 10:26
Förutsättningarna inför gårdagens kvalmatch mot IFK Osby var väldigt enkla. Det var vinst som gällde för avancemang och därmed gruppetta i sin kvalgrupp. Matchen startade på allra bästa vis med ett piggt hemmalag som fick utdelning omgående. Redan efter fyra minuter slog Sebbe till efter ett distinkt avslut och 1-0 var ett faktum. Efter kvarten spelad tar Osby sig in i matchen där målvakt Patrick Madras sätts på prov ett par gånger. Matchen spelas i högt tempo där Osby är något mer bollförande men Eskils är inte ofarliga i en del attacker. Andra halvlek börjar bra för Eskils och efter ca 60 minuter håller Sebbe sig åter framme och slår in 2-0 från nära håll. Efter andra målet tar Eskils sig in i matchen bra och kontrollerar händelserna väl. Detta mynnade ut i ett ytterligare mål efter en fantastisk soloprestation av Dennis Olsson. Efter en del dribblingar avslutade han med en hederlig tåpaj i vänsterstolpen och ledning 3-0. När publiken trodde att Osby var ett slaget lag trummade de på och gjorde 3-1 ganska omgående efter Eskils trea. Nu började Osbys jakt för en kvittering. Krysset hade räckt för Osbys del och därmed gruppvinst. Sista 20 minuterna slet Eskils febrilt och visade upp en härlig attityd i sitt arbete. Det fanns några stora läge att avgöra matchen i omställningsspelet till fyran i denna period då försvarsspelet sattes på stora prov. Matchen slutar 3-1 och därmed var ett av årets stora mål uppfyllt dvs avancemang till Juniorallsvenskan div 1 för 2017.
Laget har bestått av killar födda -98 till -01 där en hel del av killarna har återfunnits i träning och match i vårt seniorlag. Vi ser ljust på framtiden där många av våra lag och spelare tar kliv i positiv riktning.

Senast Eskils spelade i denna serie var 2015 då laget tog en stark femteplats i serien, dock missade vi det obligatoriska efterföljande kvalet under hösten. Det är endast SEF-klubbar och vinnaren som har direktplatser för denna serie till året efter. Ibland är det dock så att reglerna ändras pga numerär och geografi av lagen vilket kan göra att Skåneboll som distrikt kan tillsätta platser på eget mandat.

Eskils ambition och målsättning är att spela i denna serie med kontinuitet för att förbereda och utbilda våra duktiga ungdomar på bästa sätt.
Nu väntar ett välbehövligt uppehåll på ett par veckor innan träning och förberedelser startar för ny spännande säsong 2017.
Stort grattis till laget!
Skånelag och breddläger för ungdomar
2016-10-21 11:00

För många har fotbollssäsongen tagit slut och välbehövlig vila har tagit vid.


Glädjande är att vi fortfarande har lite spelare som är aktiva. Lina Karlsson är uttagen till Skånelaget och gruppspelet i distriktsturneringen Cup Kommunal för flickor födda 2000 den 11-13 november. På tidigare breddläger för F00 var Matilda Gustavsson med men hon lyckades inte ta sig hela vägen. Matcherna i gruppen spelas på Klostergårdens IP i Lund och lag Skåne spelar enligt nedan:


11/11 17.00 Skåne - Blekinge                                                                                                   
13/11 12.00 Halland - Skåne


Vi önskar Lina och Skånelaget stort lycka till.


Vi har också fått med 2 grabbar till breddläger för pojkar födda 2001 som förhoppningsvis skall leda till en framtida plats i det Skånelaget. Joel Sundström & Melker Andersson är med vid denna samling på S.Sandby IP den 22/10, för er som vill åka och titta på våra duktiga grabbar är första passet kl.10-12 eller ett senare pass kl.14-16.

 

Värt att noterar är att Nova Lundin Hafström och Tilde Tullberg var på breddläger för flickor födda 2001 i början av oktober.


// Kansliet

Slavik Jevtushenko ny tränare i Eskils!
2016-10-17 19:43
Bild: T.Dencker

Eskilsminne IF hälsar Slavik Jevtushenko välkommen till föreningen. Slavik blir ny partner och tränarkollega till Martin Pringle och tränarstaben för säsongen 2017. Slavik har sin fotbollsbakgrund i AIK från liten till stor. I AIK avslutade han med två A-lagssäsonger innan resan fortsatte med spel Valsta/Syrianska i div 1 i sju säsonger. Därefter blev det tre säsonger med IK Brage i Superettan där han även startade sin tränarutbildning.

Slavik har alltså en gedigen fotbollsbakgrund och tillsammans med sitt trevliga och positiva sätt till livet och fotbollen, ser vi Slavik tillsammans med övriga tränarkollegor som ett mycket gott team för fortsatt utveckling av fotbollen i Eskils.


Efter säsongen avslutar således nuvarande assisterande Ronny Norell sitt uppdrag i herr. Eskils tackar Ronny för sina insatser under året. Ronny är unik med sitt sätt att vara. En humörhöjare som alltid försöker hitta möjligheter och får människor runt omkring honom att må bra. Tack Ronny!

Serien lever,,,
2016-10-11 16:09
Lördagens bortamatch slutade med seger 3-2 mot Halmia. Matchen började något trevande men efter tiden som gick jobbade Eskils sig in matchen. Efter 12 minuter rullade Eskils upp Halmiaförsvaret mycket elegant. Philip Petersson sköt en bredsida i högerstolpen och på returen vände han snyggt upp och sköt in 1-0 målet. Eskils hade bra tag i matchen och skapade en hel del målchanser. 1-0 kändes snålt i paus och borde varit något mål till. Andra fortsatte som första och när Patrik Åström iskallt lobbsköt in 2-0 målet var det inte många som tvivlade på borta seger. Några korta minuter vid matchuret på 70 förändrade en del. Efter fint kombinationsspel sattes Filip Ottosson i ett friläge från nära hål men den tilltänkta tunneln på målvakten lyckades inte. I anfallet efter kommer Halmia i inläggsläge och den knoppas in mellan våra mittbackar. Från ingenstans men ett faktum. Två minuter efter det är det dags igen efter virrigt försvarsspel och 2-2 på matchtavlan. Matchen mot Halmia är den bästa på länge och 2-2 kännetecknade definitivt inte matchbilden. Eskils tog sig samman och lyckades med ett fin framspelning från Alexander Hylander som friställde Emil Åberg som iskallt lobbade in segermålet. Bra jobbat grabbar! 

Sista omgången spelas på söndag och har möjlighet att bli riktigt rafflande. Assyriska är redan seriesegrare och vi är tre lag som kan nå andraplatsen och därmed kvalspel. Vinberg har 43 poäng, Halmia 42 poäng och Eskils 41 poäng. Eskils har hemmamatch mot Vinberg och här krävs givetvis seger samtidigt som Halmia som har bortamatch mot Sävedalen måste tappa poäng för att Eskils ska kunna bärga andraplatsen.
Välkommen till Harlyckan på söndag! Matchstart kl .14:00 
Nyheter från våra lag
Dam Akademi / div 2, 27/10 00:03 
Dam A, 26/10 23:49 
Pojkar 2007, 24/10 21:39 
Flickor 2001/2002, 24/10 13:41