Dam segrare i Råå Damcup 2017
2017-11-19 12:18
Segrande Eskils 1 bestod av Julia Nybergs Spets, Emma Andersen, Matilda Waldt, Linn Strömberg, Elle Pigg, Linna Tapper och Matilda Erisson och coachades av Josefine Norberg.
Eskils Dam bärgade segern i traditionstyngda Råå Damcup som spelades för 29;e gången. Laget tog därmed andra inteckningen i vandringspriset. (Förra vandringspriset står tryggt i Eskils klubbstuga). 

Eskilsminne 1 tog bekvämt hem gruppsegern obesegrade med 15 poäng och 18-2 i målskillnad. Tuffaste match att ta hem i gruppen var mot Trelleborgs FF. Men till sist blev det seger efter med uddamålet 2-1 efter att målvakt (!) Matilda Waldt dragit in en vänster från distans. 

Eskils hade även ett lag 2 på plats efter att ställt upp med kort varsel och tagit en återbudsplats. Med liten eller ingen förberedelse gjorde man en riktigt bra insatts och spelade stabilt i gruppen. Enda förlusten kom mot Kvibille. I övrigt segrar i gruppen mot lokala bekantskaperna, Hittarp , Råå, Glumslöv och Kullabygden. Den knappa förlusten betydde dock att det blev andraplats i gruppen och tyvärr semifinal mellan Eskils 1 och Eskils 2. Lag 1 drog längsta strået och gick till final där LB07 väntade. 

Finalen blev som sig bör tätt och spännande men Eskils 1 hade kontroll på det mesta. När Eskils gjorde 1-0 genom Ellen Pigg i 6;e minuten kom laget i förarsätet och kontrollerade matchen tiden ut och segern var ett faktum. 

Linn Strömberg blev turneringens bäste målskytt med sina 7 mål och Matilda Waldt blev vald till turneringens bäste målvakt.  
Till våra medlemmar, partners, vänner och alla som stöttar Eskilsminne IF
2017-11-10 14:30

Med anledning av HD:s granskning av Fritid Helsingborg vill vi göra följande förtydligande.
Eskilsminne IF är en förening som alltid drivits av sociala värden.
Vi har alltid och kommer alltid att försöka göra det bästa för våra medlemmar och värna om deras intresse.

Eskilsminne IF hade en enorm tillväxt från 2006 fram till 2011 vilket ledde till att vi i många åldersgrupper hade 60-70 fotbollsspelande barn.
Vid detta tillfälle var vi Skånes största fotbollsklubb med 51 lag i seriespel.
Vår utmaning bestod bland annat av att hantera vår verksamhet på ett så bra sätt som möjligt för våra medlemmar med dessa extremt stora ålderskullar.

Beträffande artikeln i HD om Eskilsminne IF:s hantering av lokstödet 2013
Eskilsminne IF har aldrig delat några grupper.
Vi har dock drivit träning i organiserade tränarledda mindre grupper som tagit fasta på det antal lag vi haft i seriespel. Vi såg då inget konstigt i att ersättningen stod i relation till antalet spelare då kostnaderna för fotbollar, matchdräkter, m.m. följer antalet utövare.
Det är vår ambition och fasta övertygelse att verksamheten skall bedrivas med omsorg om våra ungdomar och ta fasta på ungdomarnas olika förutsättningar, vilket inte går med 60 barn i en grupp samtidigt, med individens bästa i beaktande.

Vår redovisning av dessa lagrelaterade grupper strider inte mot Stadens regelverk.
Riksidrottsförbundets revision av det statliga lokstödet gällde en ansökan 2013, för ett halvår.
Föreningen rättade sig efter RF:s tolkning att en ålderskull är ett lag, oavsett antal, eftersom vi uppfattade att det var så man skulle göra, trots att det inte framgår av stadens regler.
Vi har inte ålagts någon återbetalning för tidigare ansökningar.

Beträffande artikeln i HD om 2 Fotbollsarenor AB:s driftsavtal på Filborna IP
Eskilsminne IF har sedan 1997 tillsammans med Högaborgs BK drivit ett Aktiebolag, vars uppdrag var att sköta Västergårds IP. 2009 införlivades även Harlyckans IP i detta uppdrag och bolaget bytte namn till 2 Fotbollsarenor AB.
Högaborgs BK valde att lämna bolaget sommaren 2013 och Eskilsminne IF har själva drivit bolaget sedan dess.
Under ett antal år fick vi ett uppdrag av Helsingborgs Simsällskap som hade driften av Filborna IP att sköta Filborna för deras räkning.
När deras uppdrag upphörde hade driftsbolagets arbete utförts till så stor belåtenhet att Staden, som generellt är positiva till föreningsengagemang, ville att 2 Fotbollsarenor AB skulle fortsätta med driftsansvaret för Filborna IP.
2 Fotbollsarenor AB är ett aktiebolag med egen styrelse och vars bokslut varje år granskas av en auktoriserad revisor.
Bolaget har 2017 haft 5 heltidsanställda vaktmästare.

Denna konstruktion av avtal är inget som är unikt för 2 Fotbollsarenor AB, utan finns även på Filbornabadet, Laröds IP och Helsingborgs tre ridhus. Under en tid fanns samma lösning på Olympia.
Utöver detta finns det mängder av skötselbidrag kopplat till massor av föreningar och idrottsplatser.

Övriga frågor som ställts av HD till vår ideella förening
Utöver de artiklar som varit i HD har man ställt frågor rörande två saker till.

Den första är den försäljning av byggnaderna på Västergårds IP som såldes till dåvarande Kärnfastigheter i februari 2013.
Anledningen till försäljningen var att Staden hade uppfattningen att de själva borde äga omklädningsrummen på sina egna idrottsanläggningar, för att säkerställa ett rättvist underhåll på alla ställen.
Byggnaderna såldes för 2,1 miljoner. Budet som togs fram av Staden var 650 000 kronor lägre än det bokförda värdet, och innebar en förlust för bolaget. Utifrån ett långsiktigt behov av omfattande fastighetsunderhåll godtogs försäljningen av en enig bolagsstyrelse med representanter för både Eskilsminne IF och Högaborgs BK.
Bolaget kunde då betala tillbaka sina banklån.

Den andra frågan som ställts är varför Eskilsminne IF arrangerar 5-mannafotboll på Västergårds IP.
5-mannafotbollen är ett arrangemang som gjordes tillsammans med Helsingborgs Fotbollsklubbar Allians och startade 2001.
Att driva ett socialt arrangemang som vid sex tillfällen per år vänder sig till och skänker glädje för över 900 barn varje gång, ligger helt i linje med Eskilsminne IF:s sociala värderingar.

Om ni önskar kontakt eller har frågor kan ni gärna kontakta vår ordförande Claes Ohlsson 070-8974722 eller vår klubbdirektör Tommy Billqvist 070-9905634.

Eskilsminne IF:s styrelse Helsingborg 8 november 2017.

Olycka på Västergård - var rädda om varandra, använd parkeringen för att släppa av och hämta upp
2017-11-09 10:16

Vi på kansliet har en uppmaning till er som kör era barn och ungdomar till träning. Detta pga. att igår var det en incident på Västergårds IP där en bil var inblandad, bilen kom för långt ut på den nya cykelbanan vidare ner i diket och sen in i ett träd, lyckligtvis kom inga barn till skada(vi har inte hört hur det har gått för chauffören men hoppas det slutat bra).


Stannar ni på cykelbanan och släpper av eller hämtar innebär det en risk för cyklister/barn som får cykla utanför bilarna ut i trafiken och där är inte gott om plats med stor risk att något barn blir påkört. Använd parkeringarna för att släppa av era barn och ungdomar, stannar inte på cykelbanan!!!


Med vänligaste hälsningar

// Kansliet


Eskils herrar till division 1!
2017-11-06 20:37
Foto: Bildburken.se (Målskyttarna Mathias Unkuri och Kamal Barny tillsammans med vild glädje)
Eskils herrar är tillbaka i division 1! Förutsättningarna inför matchen mot Lunds BK var en seger eller ett kryss för avancemang till ettan. 718 personer hade tagit sig till Harlyckan men fick se matchen starta på allra sämsta vis. Redan efter 10 minuter gjorde Lunds BKs Fredrik Karlsson 0-1 efter en tilltrasslad situation. Det var darriga ben i hemmalaget efter målet. Press och duellspelet var mycket klent, passningsspelet satt absolut inte där det skulle och laget skapade endast ett par halvchanser framåt. Inte blev det lättare när Fredrik Karlsson på nytt satte sig i målprotokollet. Efter en korridorfrispark knoppade han in 0-2 och det hördes djupa suckar på kullen. Den ledningen gick Lund till paus med och det krävdes radikala förändringar inför andra för att ändra matchbilden och resultatet. Lyckligtvis var det precis det som hände. Eskils satte mycket bättre fart på benen och agerade med mer pondus och bestämdhet. Jakten startade och fick utdelning ganska fort. Mathias Unkuri satte full fart på högerkanten och sköt in reduceringen efter 50 minuter. Eskils gasade på framåt och det gav också Lund ett par möjligheter men Fru Fortuna var nu på Eskils sida. Sakta men säkert jobbade man in sig i matchen och när Kamal Barny drog in en vänstra till 2-2 kändes det helt plötsligt mycket hoppfullare och bättre. Eskils kontrollerade nu matchen ganska väl och publiken fick se ett par bra möjligheter att ta ledningen.
Det blev inte fler mål och vild glädje utbröt i hemmalaget. Det var en match som verkligen hade två ansikte men åter igen visade Eskilsgänget att de inte ger upp i första taget. Under höstens seriespel har man varit i underläge vid några tillfälle men vänt matcherna i andra halvlek till seger och därmed visat stark tro och kämpaglöd.
Stort grattis till hela laget och tränarstaben som fick avsluta säsongen på allra bästa vis!
Eskils vill också passa på att tacka publik och alla som gjort säsongen 2017 till ett härligt fotbollsår.
Vi hälsar alla välkomna tillbaka till Harlyckan 2018 och division 1-spel. Det ser vi fram emot!
Avslutning för våra U-ledare
2017-10-25 12:51
I sedvanlig ordning avslutar vi säsongen på bästa sätt tillsammans. Detta året gör vi det på Olympia bowling, har du som ledare inte anmält dig gör det genom att skicka ett mail till Jimmie på kansliet jsm@eskils.nu
Nyheter från våra lag
 
 
 
 
 
 
Senaste från Bildburken: