Seger mot Hittarps IK i derbyt!
2017-06-17 21:53
Foto; Bildburken.se (Jesper Lundborg kvitterar till 1-1 och Robin Hofsö i kramkalas efter 2-1)
Fredagens derby på Harlyckan slutade med seger 2-1. Det hade skapats stort intresse för matchen men vädergudarna var inte med oss och ett rejält juniregn startade någon timme innan match. Det skrämde dock inte de 763 åskådarna som trotsade regnet. Hittarp startade matchen bäst. Eskils fick inte riktigt grepp och presspelet satt inte som det skulle vilket gjorde att Mattias Hallberg rann igenom efter en bra kombination och rullade in 1-0 behärskat. Detta efter 10 minuter spelade. Målet blev inte energikicken som det brukar bli utan det var istället Eskils som fick mer och mer att säga till om. Efter 25 minuter fick Jesper Lundborg den hittills bästa chansen men var obeslutsam och möjligheten rann ut i sanden. Eskils hade relativt mycket bollinnehav mot ett relativt lågt spelande Hittarp utan att få fram de heta chanserna. Dock sparade man de bästa till sist. Några minuter innan pausvila på kanske det finaste anfallet avslutade Jesper Lundborg med en bredsida i högerhörnet. Detta efter fint förarbete av Jesper Larsson och Mathias Unkuri som hittade Lundborgs högerdojja.
Andra halvlek började med ett par halvchanser från båda lagen men det dröjde inte längre än 57 minuten då Jesper Larsson högerinlägg nådde en framrusande Robin Hofsö som vräkte in bollen till 2-1. Eskils har nu bra kontroll på matchen och släpper inte till mycket bakåt. Efterhand som Hittarp börjar pressa högre upp i banan ges det fina möjligheter att göra 3-1 på omställningar. Med lite kyla och finess kan matchen avgöras här men istället är det Hittarp som i sina sista 10-15 minuter skakar fram ett par bra möjligheter till kvittering. Bästa chansen hade Niklas Nielsen på en cykelspark men skottet gick över. Mitt i den dramatiska avslutningen och på andra hållet bröt sig Jesper Lundborg igenom i straffområdet och till mångas förvåning blev det inte straff utan frispark till Hittarpsbacken. Hittarps skulle få en sista möjlighet med en frispark i ganska bra läge. Anton Olsson var dock säkerheten själv och tippade Nielsens frispark över ribban.
En stark seger i derbyt som innehöll mycket kamp och en hel del känslor. Hittarps första kvart var bra, då de hittade in många centrala passningar mot ett passivt Eskils vilket gav ledningsmålet och forceringen i sista kvarten där framför allt Niklas Nielsen var framträdande. Perioden mellan dessa uppträde hemmalaget starkast och stabilast vilket också gav trepoängaren på totalen.
Som vanligt var en seger viktig för att gå med i den rekordjämna tabelltoppen innehållande en handfull lag. Två omgångar återstår av vårens schema. På onsdag är det bortamatch mot Varbergs GIF och påföljande tisdag är det sista hemmamatchen mot Ullareds IK.
Som avslutning vill Eskils tacka publik och alla inblandade för en riktigt trevlig derbyfredag!
Våravslutning för Fotbollsskolan!
2017-06-17 19:15
Våravslutning för barnen i Eskils fotbollsskola på Harlyckans IP

Som en fin efterrätt på gårdagens derbystämning på Harlyckan, där våra nuvarande A-lagsspelare på Herrsidan gick segrande ur en jämn tillställning mot seriekollegan Hittarps IK var det idag dags för våra nya stjärnor på flick- och pojksidan att duka till fest på idrottsplatsen!

Vårsäsongens sista träningspass avverkades och nu väntar en skön semestervila för våra yngre förmågor innan Fotbollsskolan startar upp träningarna igen.

- Fotbollsskolans primära uppgift är ju att tillsammans med komponenterna fotboll, lek och gemenskap föda intresset hos våra nya stjärnor att idrotta, ha roligt och arbeta tillsammans i grupp. Det är ren och skär glädje att få möta dessa barn och deras fantastiska ledare på lördagsförmiddagarna med stor iver och härlig entusiasm för att lira boll tillsammans menar Daniel Palm, ansvarig för Eskils fotbollsskola innefattande de yngsta åldersgrupperna på pojk och flick.


Dagens träningspass i fotbollsskolan kombinerades med en överraskning i form av två hoppborgar där barnen till sin stora glädje fick umgås i andra former än kring bollen på plan.

- Kombinationen av lek och gemenskap ger barnen möjlighet att ha roligt tillsammans vilket är grundläggande för den fotboll vi utövar. Resan i Eskils ger barn och ungdomarna så mycket mer utöver den primära fotbollen, det ser man inte minst idag eller i exempelvis föreningens lägerverksamhet som vänder sig till de lite äldre barnen i våra flick- och pojklag 8-15 år fortsätter Daniel.

Nu går dessa härliga barn och ungdomar på sommarledigt innan fotbollsskolan återupptar sin träning igen lördagen den 12/8, mest troligt lär en hel del av barnen spendera många timmar med boll på egen hand kring Harlyckans IP eller på en alternativ gräsplätt i sommar av den stora anledningen – att de älskar spela fotboll!

Trevlig sommar och väl mött i augusti!


Respekt, Jämlikhet, Kamratskap - tillsammans är vi Eskilsminne IF!  


Förlust mot Landskrona BOIS
2017-06-14 20:39
Foto: Bildburken, Philip Petersson med gloria runt huvudet trots förlust
Tisdagens möte mot Landskrona BOIS i Svenska Cupen slutade med förlust 0-2 (0-1). Publiken fick se en trevlig och underhållande match. BOIS tog ledningen med 1-0 redan efter 7 minuter då försvarsspelet svajade något. Eskils repade sig dock snabbt och i mitten på halvleken hade hemmalaget 3-4 riktigt fina möjligheter att reducera. Närmst Robin Hofsö som vräkte sig fram på ett inlägg men avslutet tog i innerstolpen och rullade längs mållinjen. Lagen bytte initiativ med varandra och försökte etablera sig på offensiv planhalva. Andra halvlek blev den första lik dock var Bois väldigt effektiva. I 57:e minuten får Bois hörna, spelar den kort där Boisspelaren får på en raket vid första stolpen. Detta skulle kunna få hemmalaget att tappa tron men Eskils fortsatte att jobba för att komma med i matchen. Det radades upp målchanser hela vägen in mot slutsignalen med bl a två träffar i ribban men det var dagen då bollen verkligen inte ville in i mål.
En bra prestation från hemmalaget men precis som vanligt är det målprotokollet som räknas. Därför säger vi grattis till BOIS och önskar de lycka till i fortsatt cupspel.
På fredag är det hemmamatch och derby mot Hittarps IK. Matchstart kl. 19:00. Kom och stötta våra gul/blå grabbar till en stark match. Varmt välkomna!

På lördag är det dags för våra damer och nästa derby. Kl. 14:00 är det kick off på Olympia mot Stattena IF. Stattena har haft en tuff vår med skrala resultat och vi själva vill komma ur den negativa trend som vi satt oss i sista veckorna. Historia brukar sällan vara avgörande i derbymatcher och vi ser fram emot en mycket intressant drabbning.
Svenska Cupen mot Landskrona BoIS på Harlyckan ikväll!
2017-06-13 14:35
Foto: Bildburken. EIF - BoIS i Div.1 2015 (på bilden har EIF tagit ledningen med 1-0)

Idag tisdag 13/6 kl. 19:00 gästar Landskrona BoIS Harlyckan, för match mot Eskils Herr i Svenska Cupens omgång 1.
Landskrona BoIS huserar som bekant i Div. 1 och leder för närvarande serien på 20 inspelade poäng efter 9 omgångar. Eskils kommer senast från en förlust i seriespelet mot Tvååkers IF med 1-0 på bortaplan. 

Senast lagen möttes på Harlyckan i tävlingssammanhang var 1/5 2015 i Div. 1, då vann Eskils med 3-0 inför drygt 3000 besökare.
Vi hoppas på en fin uppslutning även denna gång.
Varmt välkomna till Harlyckans IP idag tisdag 13/6 kl. 19:00!

Avslutning på 5-manna och våren
2017-06-07 14:46
Foto: Eskilsminne IF
I lördags var det sista speldagen för våren och 5-manna fotbollen på Västergård. Eskilsminne IF som arrangör känner stolthet för detta trevliga evenemang, där glädje och kärlek till fotbollen står i centrum. Vårens spelschema har inneburit tre lördagar där vädrets makter verkligen har visat sig från sin bästa sida. Detta tillsammans med härliga 7-8 -åringar i full fart och påhejande publik gör att vi fått mycket trevliga tillställningar och miljö.
Eskils vill tacka alla spelare, ledare, föräldrar och annan publik för våren och vi önskar alla varmt välkomna  till höstens spel som startar lördagen den 19 augusti.

Vi ses!
Nyheter från våra lag
U15, 19/06 10:23 
Fotbollsskola, 17/06 23:00 
Herr A, 17/06 22:58 
Pojkar 2009, 14/06 21:49 
Pojkar 2008, 14/06 17:45 
 
 
 
 
 
 
Senaste från Bildburken: