Senaste från Bildburken:

Välkommen tillbaka Kuj och Fredrik
2016-07-14 20:32
Kujtime spelade senast i gulblå dressen 2013.
Vi har stora glädjen att välkomna Kujtime Kurbogaj till Eskilsminne inför omstarten i serien. Kuj, som är född 96, började som ung i Hyllinge GIF innan det blev Eskils i 6 år och spelade fram till 2013. I samband med start på fotbollsgymnasiet i Malmö blev klubbadressen Fc Rosengård i två år. Under våren 2016 har hon representerat LB07.

Kuj är i grunden offensiv spelare både centralt och på kant. En teknisk spelare som gärna har mycket boll. Stark vilja präglar också denna tjej som 2012/2013 kämpade sig tillbaka från en korsbandsskada. Det är härligt att hon nu väljer Eskils och det ska bli kul att igen se henne i gulblå randigt.

Vi välkomnar också Fredrik Strand som går in som assisterande tränare. Sandra Wuopio har fått ett jobb som tränare på fotbollsgymnasiet i Jönköping. Ett STORT grattis till det. Hon måste därför lämna oss i sommar. Att Fredrik kommer in är en utmärkt lösning. Senast har han varit U15 tränare i Eskils och känner gänget kring Dam så han tillför bra kunskap och känner redan lag och förening vilket ger en kickstart i uppdraget.

Eskils Dam börjar serien den 30 juli med hemmamatch mot Borgeby FK
Eskilsungdomar tillbaka från äventyret på Island!
2016-07-11 17:43
England- Island på torget!

Våra ungdomsspelare Ida Johansson, Emilia Casparsson, Filip Nilsson och Ludvig Hellman har återvänt till skånsk mark igen efter fem dagars vistelse hos kamratklubben FC Vikingur på Island.

Islands framfart i EM har självklart satt sin prägel på besöket, där vår nordvästskånska kvartett fick känna på EM-febern och följa Islands rysare mot England på ett folktätt torg i centrala Reykjavik.

Absolut ett minne för livet.


Filip och Ida, beskriv resan med några korta meningar;

Filip; Det var en riktigt fräck och lärorik resa! Fotbollsmässigt ställdes vi inför 3 fotbollspass med deras motsvarighet till U19/U17. Fotbollen här symboliseras av mycket fysiskt, taktiskt och passionerat spel, med framförallt mycket löp. Det finns stora inomhushallar med konstgräs lite varstans, ett bra komplement när vädret inte tillåter utomhusspel. Jag reagera över storleken på deras träningsanläggningar som var riktigt stora, med stora faciliteter till respektive klubb. Vädret under vår vistelse var något kallare än hemma men ändå behagligt, det var i princip ljust dygnet runt dessutom.

Ida; Riktigt fräck natur! Den är inte så lik det vi har här hemma i öppna landskap och med alla fält, här såg man aska från lavan och fick känslan av vulkaner. Vi fick 4 träningspass med deras motsvarighet till U19, med väldigt annorlunda träning mot vad vi är vana från här hemma. Spelet var mer betonat utifrån man-man och man använde inte positioner på samma sätt. Det blev mycket mer fokus på löpningar än här hemma. Upplevelsen på torget när Island slog England med 1-2 var riktigt härlig. Vilken energi och glädje!!

Vad hände mer, förutom fotbollen?

Vi gjorde bland annat ett besök till Blue Lagoon, en turistattraktion på sydvästra Island, ett s.k. geometriskt spa med varma källor där vattentemperaturen är ca 40 grader. Detta hade vi redan fått förhandstips på ifrån Filip Lundeberg och Erik Nilsson som åkte till Island och FC Vikingur förra året.  

Dessutom blev det en hel del turer runt och omkring i Reykjavik, med olika shoppingcenter, diverse olika sevärdheter och kända platser.

Era isländska vänner anländer till Helsingborg i augusti, vad står på schemat?

Vi kommer ta dem till stranden, om vädret tillåter eftersom de inte har riktigt samma förutsättningar till det på Island. Får hoppas på att den svenska sommaren har skärpt till sig till dess. Sen blir det troligtvis en tur till Väla. Ta med dem ut på några restauranger för att äta, och visa Helsingborg.  Sen ska vi visa vad vi har att erbjuda i Eskilsminne på fotbollsplanen i vårt U19 och Dam Akademi-lag.

 

Vi tackar våra ungdomar, som med glädjande svar verkar ha många positiva och härliga minnen att ta med sig hem från sina dagar på Island!  Föreningen ser mycket positivt till samarbetet med våra isländska vänner, som nu är inne på sitt andra år och hoppas kunna fortsätta vidareutveckla detta framöver.

Höststart med inspirationsföreläsning av Jim Thuresson!
2016-07-11 12:01
Höstsäsongen startar med en inspirationsföreläsning tisdagen den 16 augusti för alla tränare och ledare. Här får vi en intressant kväll och lite nya perspektiv att ta med oss in i höstsäsongen.
Jim Thuresson beskrivs så här:
"Jim Thuresson är en riktig inspiratör och har bland annat erfarenhet som förbundskapten under 25 år inom basket. Han föreläser om attityder, inställningar, mentala bilder, goda vanor och om att bygga självförtroende. Jim bjuder på en otrolig energi och kunskap om barn- och ungdomsledarskap"

Separat inbjudan kommer att skickas till er senare, där ni anmäler er till kvällen. Boka upp i kalendern redan nu!
Fortsatt trevlig sommar önskar Eskils,
Kristianstad FC i DM
2016-07-11 11:36
Eskils herrar tog sig vidare till kvartsfinal genom seger mot FC Rosengård med 4-1. I kvartsfinalen möter vi Kristianstads FC. Matchen spelas tisdagen den 9 augusti kl. 19:00 på Harlyckan.
Final för Skånelaget F99
2016-06-28 16:53
Ellen Pigg, Linn Strömberg, Lovisa Pigg
I morgon onsdag är det final i Cup Kommunal för Flickor 99 där Skåne möter Västerbotten i Halmstad. Eskils tjejer sätter som vanligt avtryck i Skånelagen och vi hoppas på att Ellen Pigg, Linn Strömberg och Ellen Pigg alla startar i finalmatchen. Dessutom är Eskils Emma Andersen och Hanna Hallström uttagna som reserver. 
Vi önskar naturligtvis alla lycka till och hoppas på finalseger!
Nyheter från våra lag
Pojkar 2003, 28/07 08:27 
Pojkar 2008, 26/07 10:55 
Flickor 2001/2002, 25/07 14:41 
Pojkar 2002, 22/07 15:02