Eskils i Gothia!
2017-07-17 22:00

Första speldagen i Gothia Cup är avverkad, Eskils finns representerade i Göteborg under årets upplaga med tre gäng. Girls 18, Boys 16 och Boys 15.


Våra tjejer i G-18 klassen var idag först ut och stod för en stabil insats när man besegrade Piao Pires FC från Portugal med 0-3, en fin start på cupäventyret!
Coach Ashkan Esfandi summerar:
- Lite svårspelat inledningsvis från våra tjejer, men efterhand arbetar vi oss in i matchen och därefter är det vi som tar över taktpinnen och kontrollerar den hela vägen till slutsignalen. En härlig upplevelse för tjejerna att möta internationellt motstånd!


Våra 15-åriga pågar inledde gruppspelet några minuter senare med att på ÖIS-gården besegra USC Paloma Hamburg med 1-0, i en tät match. Just USC Paloma Hamburg tog sig hela vägen till kvartsfinal förra året vilket säkerligen förkunnar ett motstånd av rang.
- Det är en tuff match mot ett väldigt duktigt motståndarlag. Vi sliter hårt för varandra över hela banan, och det ger resultat idag. Avgörandet kommer med sex minuter kvar från ett distansskott på 25 meter. Skoj för grabbarna att spela tuffa matcher mot bra internationellt motstånd förklarar Linus Gregard som ser fram emot fortsättningen av gruppspelet mot Gammelgårdens IF och J-L Juniors från Japan.


Under eftermiddagen blev det dags för 16-åringarna i Eskils att ta plats i gruppspelet, då man på klassiska Slottskogsvallen ställdes mot danskarna Aalborg Chang.
Eskils kom till spel med snabbt passningsspel och god rörelse som resulterade i stort bollinnehav och mycket fina kombinationer. Resultatet innebar vinst 3-0 till våra blå/gula pågar och som genomsyrades av en stabil insats från hela kollektivet. Coach Ahlberg summerar insatsen med att alla inklusive ledarstaben och tillresta supportrar stod för en kanoninsats.


Då våra tjejer i G-18 klassen spelar i 5-lagsgrupp fick de äran av att avverka ännu en match under inledningsdagen, detta mot norska SK Haugar. Eskils tjejer gjorde processen kort och vann med hela 7-0, på ett blåsigt Kviberg. Även här stod hela tjejkollektivet för en stabil kollektiv insats vilket gladde tränarduon.


Imorgon fortsätter så gruppspelet för våra Eskilsungdomar, först ut är tjejerna som möter Enskede IK kl. 11.00, följt av B15 som strax därefter kl. 11,50, möter Gammelgårdens IF.
Grabbarna i B16 kan ta sovmorgon och avslutar dagen med att på Mossens IP möta Falköpings FF kl. 14.30.


Vi önskar våra gul/blåa hjältinnor och hjältar ett stort lycka till och hoppas att de med sin närvaro i Göteborg får många nya fina fotbollsminnen att ta med sig i livet!

Dennis och Filip uppflyttade till A-laget!
2017-07-16 10:55
Foto: Eskilsminne IF ( Dennis Olsson, Filip Lundeberg)
Dennis Olsson (-99) och Filip Lundeberg (-98) flyttas upp från vårens framgångsrika U-19 lag permanent till Herr A från och med starten på sommarträningen. Både Dennis och Filip har under en längre tid, verkligen visat framfötterna och utvecklats på ett mycket positivt sätt. Filip tog sina första staplande fotbollssteg i vår fotbollsskola, Dennis anslöt ett par år senare till Eskils. Med god vilja, hög ambition och fint förhållningssätt har de båda gått hela vägen från liten till stor och det är alltid extra glädjande i vår förening.
På planen kännetecknas Dennis av ett irrationellt spel. Yttermittfältare med hög fart, bra en mot en och vill göra saker som gör skillnad för matchen. Filip är en central mittfältare som jobbar hårt, tar mycket ansvar och med ett bra passningsspel driver sitt lag.
Vi önskar båda fortsatt lycka till i Eskils!

Herr A öppnar andra delen av säsongen med 1/16-delsfinal i DM mot Österlen den 25/7 för att sedan spela första seriematchen mot Sävedalens IF på bortaplan den 29/7.
Coerver camp
2017-06-29 11:55

Info får vår samarbetspartner Coerver Coaching.
Dennis och hans kolleger kommer att hålla camp på Harlyckan 30/7-1/8(söndag-tisdag).

samt Skills day för målvakter på Örby 2/9-3/9(lördag-söndag). 
Mer info hittar ni på www.coerver.se

// Kansliet

Seger mot Hittarps IK i derbyt!
2017-06-17 21:53
Foto; Bildburken.se (Jesper Lundborg kvitterar till 1-1 och Robin Hofsö i kramkalas efter 2-1)
Fredagens derby på Harlyckan slutade med seger 2-1. Det hade skapats stort intresse för matchen men vädergudarna var inte med oss och ett rejält juniregn startade någon timme innan match. Det skrämde dock inte de 763 åskådarna som trotsade regnet. Hittarp startade matchen bäst. Eskils fick inte riktigt grepp och presspelet satt inte som det skulle vilket gjorde att Mattias Hallberg rann igenom efter en bra kombination och rullade in 1-0 behärskat. Detta efter 10 minuter spelade. Målet blev inte energikicken som det brukar bli utan det var istället Eskils som fick mer och mer att säga till om. Efter 25 minuter fick Jesper Lundborg den hittills bästa chansen men var obeslutsam och möjligheten rann ut i sanden. Eskils hade relativt mycket bollinnehav mot ett relativt lågt spelande Hittarp utan att få fram de heta chanserna. Dock sparade man de bästa till sist. Några minuter innan pausvila på kanske det finaste anfallet avslutade Jesper Lundborg med en bredsida i högerhörnet. Detta efter fint förarbete av Jesper Larsson och Mathias Unkuri som hittade Lundborgs högerdojja.
Andra halvlek började med ett par halvchanser från båda lagen men det dröjde inte längre än 57 minuten då Jesper Larsson högerinlägg nådde en framrusande Robin Hofsö som vräkte in bollen till 2-1. Eskils har nu bra kontroll på matchen och släpper inte till mycket bakåt. Efterhand som Hittarp börjar pressa högre upp i banan ges det fina möjligheter att göra 3-1 på omställningar. Med lite kyla och finess kan matchen avgöras här men istället är det Hittarp som i sina sista 10-15 minuter skakar fram ett par bra möjligheter till kvittering. Bästa chansen hade Niklas Nielsen på en cykelspark men skottet gick över. Mitt i den dramatiska avslutningen och på andra hållet bröt sig Jesper Lundborg igenom i straffområdet och till mångas förvåning blev det inte straff utan frispark till Hittarpsbacken. Hittarps skulle få en sista möjlighet med en frispark i ganska bra läge. Anton Olsson var dock säkerheten själv och tippade Nielsens frispark över ribban.
En stark seger i derbyt som innehöll mycket kamp och en hel del känslor. Hittarps första kvart var bra, då de hittade in många centrala passningar mot ett passivt Eskils vilket gav ledningsmålet och forceringen i sista kvarten där framför allt Niklas Nielsen var framträdande. Perioden mellan dessa uppträde hemmalaget starkast och stabilast vilket också gav trepoängaren på totalen.
Som vanligt var en seger viktig för att gå med i den rekordjämna tabelltoppen innehållande en handfull lag. Två omgångar återstår av vårens schema. På onsdag är det bortamatch mot Varbergs GIF och påföljande tisdag är det sista hemmamatchen mot Ullareds IK.
Som avslutning vill Eskils tacka publik och alla inblandade för en riktigt trevlig derbyfredag!
Våravslutning för Fotbollsskolan!
2017-06-17 19:15
Våravslutning för barnen i Eskils fotbollsskola på Harlyckans IP

Som en fin efterrätt på gårdagens derbystämning på Harlyckan, där våra nuvarande A-lagsspelare på Herrsidan gick segrande ur en jämn tillställning mot seriekollegan Hittarps IK var det idag dags för våra nya stjärnor på flick- och pojksidan att duka till fest på idrottsplatsen!

Vårsäsongens sista träningspass avverkades och nu väntar en skön semestervila för våra yngre förmågor innan Fotbollsskolan startar upp träningarna igen.

- Fotbollsskolans primära uppgift är ju att tillsammans med komponenterna fotboll, lek och gemenskap föda intresset hos våra nya stjärnor att idrotta, ha roligt och arbeta tillsammans i grupp. Det är ren och skär glädje att få möta dessa barn och deras fantastiska ledare på lördagsförmiddagarna med stor iver och härlig entusiasm för att lira boll tillsammans menar Daniel Palm, ansvarig för Eskils fotbollsskola innefattande de yngsta åldersgrupperna på pojk och flick.


Dagens träningspass i fotbollsskolan kombinerades med en överraskning i form av två hoppborgar där barnen till sin stora glädje fick umgås i andra former än kring bollen på plan.

- Kombinationen av lek och gemenskap ger barnen möjlighet att ha roligt tillsammans vilket är grundläggande för den fotboll vi utövar. Resan i Eskils ger barn och ungdomarna så mycket mer utöver den primära fotbollen, det ser man inte minst idag eller i exempelvis föreningens lägerverksamhet som vänder sig till de lite äldre barnen i våra flick- och pojklag 8-15 år fortsätter Daniel.

Nu går dessa härliga barn och ungdomar på sommarledigt innan fotbollsskolan återupptar sin träning igen lördagen den 12/8, mest troligt lär en hel del av barnen spendera många timmar med boll på egen hand kring Harlyckans IP eller på en alternativ gräsplätt i sommar av den stora anledningen – att de älskar spela fotboll!

Trevlig sommar och väl mött i augusti!


Respekt, Jämlikhet, Kamratskap - tillsammans är vi Eskilsminne IF!  


Nyheter från våra lag
Pojkar 2003, 16/07 19:29 
U15, 10/07 11:37 
Fotbollsskola, 07/07 12:21 
Dam Akademi / Div 2 / F17, 06/07 13:29 
Pojkar 2005, 02/07 23:22 
U15, 02/07 21:29 
 
 
 
 
 
 
Senaste från Bildburken: