Senaste från Bildburken:

Klubben kallar till Kickoff 28/1 - Kl.9:00-13:00
2017-01-17 15:04

Lördagen den 28/1 kallar föreningen ledare, tränare,  lagföräldrar, cupfunktionärer till kickoff (se separat utskick). Träffen är i Elinebergsskolans aula. Information och förankring är livsviktigt i en ideell förening och vi vill därför starta 2017 med en Kick-off tillsammans med alla nyckelspelare i laget Eskils. Som ledare och/eller funktionär är det oerhört viktigt för oss att Du är informerad om hur utvecklingen ser ut framåt för föreningen. Obligatorisk närvaro är ett starkt ord, men vi hoppas få i princip mangrann uppslutning från alla. glöm inte att anmäla dig via jsm@eskils.nuNytt i A-laget!
2017-01-13 14:47
Foto: Privat

Eskils kan glädjande presentera Robin Hofsö (22) som ny spelare till föreningen. Robin kommer senast från IK Wormo men har tidigare tillhört Landskrona BOIS under många säsonger. Robins främsta egenskaper som foward, är hans orädda spelstil med bra djupledslöp och viljan att "vara där det händer." Det ska bli intressant att följa Robins utveckling och ta nya steg under Pringle och Slaviks ledning.

Stort välkommen till Eskils Robin!

Under helgerna har även Filip Egger och Marcus Andersson kritat på för en ny säsong. Filip och Marcus står för många säsonger i Eskils och är mycket viktiga spelare i formen av vad de presterar på planen, men också i delen att ta hand om våra unga eller nya spelare som gör att laget får dynamik och fungerar på bästa sätt. Bra jobbat grabbar!

 

Det blev också ett samtal med målskytten Emil Åberg som vid nyår lämnade Eskils för en ny utmaning i div 1 och Kristianstad FC. Nedan kommer några snabba frågor som ställdes till Emil efter hans tid i Eskils.

 

Emil, du har funderat ett tag på din fotboll och framtid. Vad var det som gjorde att du valde Kristianstad FC till slut?

”- Till slut var det strävan efter att ta nästa steg och där spelade divisionstillhörigheten roll. Jag har fått en stor roll i KFC och den satta målbilden för Superettan 2018 kändes som en fin utmaning."

 

Vilka är dina bästa minne från dina fyra säsonger i Eskils?

”- Seriesegern i div 2 var en höjdpunkt och året efter i div 1 var fantastiskt roligt. Det gav mig blodad tand och inspiration att möta så bra lag som var i den serien. "

 

Vad tar du med dig från Eskils och vad har klubben betytt för dig?

”- Eskils har betytt mycket för mig. När jag kom hit var jag ganska sargad fotbollsmässigt men många människor tog hand om mig på bästa sätt med den familjära stämning som finns i klubben. Eskils fick mig på rätt köl och när allt landar så måste man må bra. Vi har haft en fin tillsammanskänsla men också en bra fotbollsmässig utveckling i laget och klubben. Det har våra resultat visat, både som lag och spelare som gått framåt."

 

Ett par veckor innan jul bestämde sig även Daniel Björnberg att lämna Eskils för Hittarps IK efter 11 säsonger varav 9 seniorsäsonger i den gul/blå dressen. Det är inte många spelare som har den lojaliteten i dagens fotboll och Daniel är således unik för den fina prestationen han gjort för Eskils.

Eskils lyckoönskar både Emil och Daniel i sina nya klubbar!

Välkommen Kamal Barny!
2017-01-12 11:27

Eskils truppbygge fortsätter för 2017 och vi kan mycket glädjande presentera Kamal Barny (25) som ny spelare till klubben. Kamal var aktuell redan 2015 för Eskils och vår div 1-säsong, men valet blev till slut seriekollegan FC Höllviken. I Kamal får vi en stark karaktär och som har en stark ambition att göra sig själv och sin omgivning bättre. Med sitt sätt att vara och sin erfarenhet ser vi Kamal som ett mycket fint tillskott till en redan stark trupp och en ny spännande säsong. Kamal representerade Högaborgs BK 2016.

Eskils hälsar Kamal mycket välkommen och önskar honom stort lycka till!


Summering av Saluten!
2017-01-10 16:35
Saluten startade för Eskils herrar med tuffast motstånd i form av HIF. I en tät, välspelad och spännande match vann HIF med 4-3. Eskils var oerhört generösa med målen bakåt och det blev till sist avgörande. Eskils var dock väldigt nära till kvittering med 5 sekunder kvar då Victor Wahlgren prickade innerstolpen. Trist så klart, men vi fick se några av våra unga spelare som verkligen tog för sig och det ser spännande ut för framtiden. HIF finalslog Hittarp med 3-1 och har därmed vunnit turneringen två år i rad.
För våra flickor och pojkar födda -06 blev det spel med mycket publik. Kanske för första gången och lite extra nervöst. Fullt ös och våra fyra lag fick spela två matcher vardera med fina prestationer.

Under Saluten spelades det som vanligt HM-finaler. Med vår starka tjejsida var vi representerade i tre finaler. F03 förlorade mot Fortuna 0-2, F01 vann mot Fortuna med 1-0 och i F99 möttes vi internt där Lag 1 vann med 2-0. Stort grattis till alla tjejer!
Nyårssaluten 2017 !
2017-01-05 20:45
Foto: Viktor Malmberg - Alltidfullsatt


Då har vi slutligen vänt blad och tagit oss in i år 2017.
Ett år fullspäckat med fotbollsaktiviteter precis som vanligt!


Fotbollssäsongen i Eskilminne IF och övriga Sverige börjar sakteligen ta fart och redan under morgondagen och den kommande helgen sparkas detta igång med Nyårssaluten i Helsingborg Arena.

Denna tillställning brukar bjuda framförallt våra yngre förmågor på något alldeles särskilt, att få visa upp sig själv och sina lagkamrater på den ”stora scenen” i fotbollssammanhang är ofta något man tar med sig som ett positivt minne och tänker tillbaka på.

Våra seniorer ställs direkt mot toppmotstånd i form av Helsingborgs IF, och förhoppningsvis blir det en batalj med hög intensitet och rolig fotboll, precis som det skall vara. Våra seniorer har de senare åren stått för en rad fina prestationer i salutensammanhang och har varit med länge i spel om de ädlaste valörerna.

 

Eskils seniorer kommer till spel i årets upplaga med ett något yngre lag i form ut av :


Jonathan Johnson (U19)

Dennis Olsson (U19)

Sepehr Roshanmeidan (U19)

Mikael Berglund Bengtsson

Victor Wahlgren

Jonatan Persson

Filip Ottosson

Oliver Åkerman

Gustav Edén


 

Här nedan kan ni läsa er till möjligheterna i att få beskåda Eskils framfart i de olika gul/blåa deltagande lagen. Detta i form av Flickor, Pojkar & Herr Senior.

 

Fredag 6/1

09:00 Eskilsminne IF Blå – Helsingborgs IF Blå  - Pojkar

11:35 Eskilsminne IF  1 – Eskilsminne IF 2 HM Final F-99

12:25 Eskilsminne IF Blå – Hittarps IK Vit -  Pojkar

13:10 Helsingborgs IF – Eskilsminne IF -  Herr Seniorer

 

Lördag 7/1

09:00 Eskilsminne IF Gul – Helsingborgs Östra IF Grön – Pojkar

10:05 Eskilsminne IF Blå – Råå IF Ljusblå – Flickor

10:45 Eskilsminne IF – Fortuna FF HM Final F-01

11:35 Helsingborgs IF Röd – Eskilsminne IF Gul – Pojkar

13:05 Eskilsminne IF Blå – Hittarps IK Vit – Flickor

Vid avancemang i Senior Herr :  13:45 IK Bergandy – Eskilsminne IF 

 

Söndag 8/1

09:45 Eskilsminne IF Gul – Hittarps IK Svart – Flickor

12:00 Eskilsminne IF Gul – Råå IF Vit – Flickor

12:20 Fortuna FF – Eskilsminne IF HM Final F-03

14:30 Eskilsminne IF - Råå IF uppvisningsmatch Flickor födda 2010

 

Vi önskar alla ett stort lycka till och hoppas på fortsatt fina framgångar för våra gul/blåa spelare!

Nyheter från våra lag
Pojkar 2004, 21/01 18:37 
Herr U19, 21/01 16:54 
Flickor 2009, 20/01 12:17 
Herr A, 16/01 22:04 
Herr A, 16/01 22:00 
Pojkar 2002, 16/01 14:37