Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Intensiva förberedelser inför Eskilscupen
2018-07-18 23:39

Mellan den 2 och 5 augusti ökar Helsingborgs befolkning på med i runda slänga 40 000 personer. Då genomför nämligen Eskilsminne IF, Eskilscupen - 50-årsjubileum - för flick- och pojklag från 7 år upp till 16. Merparten av kommunens fotbollsplaner - både natur- och konstgräs - är upptagna av först grupp- och finalspel under tre dagar.

 

Just nu pågår ett febrilt arbete i Eskilshuset. Totalt är nio personer involverade i nuläget under cupgeneralen André Peterssons ledning.

 

- Spelschemat för de totalt 680 lagen är nu klart och publicerat på eskilscupen.nu och även i den speciella EskilscupAppen som finns i mobiltelefonerna. På söndag kommer inkvarteringsplanen för lagen som övernattar i skolsal att publiceras på samma plats, berättar André.

 

Spelschemat för de yngsta spelarna som avgörs på Olympias stora plan är dock inte klart ännu. Här kan man fortfarande anmäla sig och i dag är det 70-talet lag anmälda. Totalt i hela cupen handlar det om cirka 680 lag.

 

- Det finns olika möjligheter att lösa inkvartering. Antingen via vår försorg i skolor och sporthallar, i hotell via oss eller så i privat regi. För de anhöriga gäller det att boka egen inkvartering, förklarar han.

 

Eskilscupen är ett gigantiskt evenemang som betyder mycket, inte bara för klubben utan även för Helsingborgs stad.

 

- När det kommer cirka 40 000 personer till staden under tre dagar så generera detta naturligtvis positiva effekter för hotell, restauranger och butiker. Dessutom kan ett lyckat besök under Eskilscupen såklart resultera i att folk kommer tillbaka och turistar på andra tidpunkter, menar André.

 

- Våra egna busslinjer är också inplanerade. Det går alltid att ta sig från inkvarteringen med bussarna, även om det måste ske ett byte, till den idrottsplats man ska spela, upplyser André.

 

I nuläget finns totalt åtta vakanta platser men här jobbar Oscar Lomsten för fullt för att fylla dessa.

 

- Jag ringer runt och kollar med klubbar och hör om de är intresserade av de sista platserna, berättar Oscar.

 

För att turneringen ska kunna genomföras krävs förstås många domare. Även denna bit arbetas det för fullt med just nu.

 

Ju närmare cupdatum vi kommer så ökas arbetsstyrkan på. Sista förberedande veckan är det 40-talet personer igång. Och under Eskilscupens genomförande är hela föreningens ideella kraft mobiliserad, en fantastiskt fin och härlig känsla.

 

På måndagen i cupveckan flyttas huvudkvarteret ner till Idrottens Hus för att finnas centralt och lättillgängligt för alla deltagare.

 

Text;Lasse Möller


Lite nytt inför cupmatchen mot HIF!
2018-07-18 15:14
Med lite drygt en månad kvar till sommarens stora fotbollsfest på Harlyckan - matchen i Svenska cupen mot HIF - pågår förberedelsearbetet för fullt. På onsdagen hade sportchef Kalle Olsson, klubbchef Tommy Billqvist, säkerhetsansvarige Daniel Palm, matchansvarige Jesper Nilsson och verksamhets koordinator Jimmie Stjernström ett möte med Helsingborgs stads supporterpolis Anders Mollestam.
Eskils åker till Gothia!
2018-07-15 10:42
Eskils F18 slutade tvåa 2017 efter en rafflande final.

Under sommarmånaderna är Eskils representerade av ungdomslagen på mängder av olika turneringar och läger runt om i Sverige och världen. 

Idag åker F15, F13, P16 och P14 till Gothia Cup i Göteborg för en härlig vecka tillsammans. En fartfylld vecka med fotboll, gemenskap och glädje. 


Följ deras framfart under veckan via Eskils Instagramkonto där fortlöpande uppdateringar kommer ske från alla lagen. 


I de inledande matcherna i gruppspelet (måndag - onsdag) ställs våra lag mot följande motstånd:


Eskils F15 (F2003):

Eskilsminne IF

Skiljebo SK

Nordhordland BK (Norge)

Munksund/ Skuthamn SK


Eskils F13 (F2005):

Eskilsminne IF

Mjölby IF/FF

JSSL Singapore (Singapore)

Westside Breakers (USA)


Eskils P14 (P2004):

Eskilsminne IF

Solängens BK

Cleveland FC (USA)

SKF Latvia (Lettland)


Eskils P16 (P2002):

Eskilsminne IF

IFK Kumla 

F.C Beirut (Libanon)

Strikers North (USA) Vi önskar lagen en riktigt trevlig och minnesrik vecka tillsammans i Göteborg! 

Herr A
Omständigt och långsamt spel när Eskils föll igen
2018-07-14 21:49, Herr A
Efter lördagens match mellan Ängelholms FF och Eskilsminne IF ska Ängelholms Idrottsplats grävas upp och planen läggas om. Frågan är om man inte skulle ha påbörjat arbetet redan igår? Dels för att planen var bland det sämsta som upplevts i årets seriesammanhang, men kanske mest för att Eskils definitivt inte hade den bästa dagen på jobbet. Matchen slutade 1–0 (0–0) och var mestadels ett långt lidande.
Herr A
Pringle: ”Utan fokus blir det ny förlust"
2018-07-13 09:38, Herr A
I morgon lördag möter Eskilsminne IF:s herrar för andra gången på 14 dagar Ängelholms FF. Serien vänder och matchen spelas i Ängelholm med start klockan 16. För Eskilstränaren Martin Pringle gäller det att få tillbaka motivationen hos de spelare som var i närmast total avsaknad av densamma senast hemma mot Grebbestad IF.
Nyheter från våra lag
 
 
 
 
 
 
Senaste från Bildburken: