Rapport från påskhelgen!
2017-04-18 12:52
U15 på fotbollsäventyr i Göteborg

I påskhelgen har Eskils U15 och U14 varit deltagande i Future Cup i Göteborg, en stark försäsongsturnering som trimmar lagen inför det stundande seriespelet som inleds inom kort.  Trots det bistra vårvädret var humöret på topp och båda lagen var mycket nöjda med sin vistelse i Göteborg.
U15 laget gick igenom grupp- och slutspel med endast en förlust hela vägen fram till final där Halmstad BK väntade. En match där Halmstad drog det längsta strået och stod som slutsegrare.
Vi gratulerar killarna till silvret och en väl genomförd turnering!

I fredags var herrarna i Ullared och vann stabilt med 2-0 (läs egen matchrapport), U17 som spelar i Div 1 Skåne junior vann sin andra raka när de vann mot Sjöbo med 3-0. I lördags premiärspelade Dam A med bortamatch mot Färjestaden. Maja Ahlm satte 1-0 i 80 minuten och tjejerna bärgade hem en fin trepoängare till Helsingborg. U19 fortsatte på söndagen i JA div 1 med en 4-1 vinst mot våra grannar Högaborgs BK. En stark inledning på serien med två segrar och ett kryss visar att vi tar oss an uppgiften på ett mycket bra sätt.

Damerna i div 2 spelade 0-0 i sin premiärmatch mot Kvibille. En bra insats som luktade seger men de fick nöja sig med en pinne till slut. U16 spelade också sin premiär i P16 Skåne A igår. Förlust med 2-0 mot Hässleholms IF i en småtrevlig match där Hässleholm var effektivare och tog hem segern.

Nästa helg rullar seriematcherna vidare och vi hoppas på fortsatt fina Eskilsprestationer.


Bortaseger mot Ullareds IK!
2017-04-15 11:39
Filip Ottosson in action i bortasegern mot Ullareds IK
Långfredagens bortamatch mot Ullareds IK slutade med seger 2-0 efter paussiffror 1-0. Eskils öppnade starkt och tryckte ner Ullared bra. Redan efter några minuter hade Eskils fått fram ett par läge och det var inte helt överraskande när Victor Wahlgren spelade snett bakåt till Filip Egger som behärskat sköt in ledningsmålet i bortre krysset. Matchen jämnades ut och Ullared kom med i matchen efter 20-25 minuter. Planens prestanda gav inte mycket förutsättningar för något större skönspel. Fotbollsplaner i Sverige och april brukar ha mer att önska men i detta fall hade någon större traktor med så klart goda avsikter gjort djupa spår i planen. Sidledspass var inte rekommendera och båda lagen hade bekymmer att bemästra underlaget. Matchen innehöll mycket kampmoment och Ullared med sitt långa spel ställde emellanåt frågor till Eskilsförsvaret. Eskils fick även i andra en mycket bra start. Redan efter ett par minuter sattes det fullt fart och kanske på matchens finaste anfall, frispelade Mathias Unkuri en framrusande  Anton Kinnander som enkelt rakade in tvåan. Eskils hade bra kontroll på andra halvlek med hårt jobb och en hel del chanser till utökad ledning. Dock var Ullared inte ofarliga med sin långa diagonala pass mot straffområdet.
En bra och stark seger och laget visade att förra veckans premiärförlust mot Sävedalen var avhandlad och bearbetad. Nästa lördag är det hemmamatch mot Tenhults IF. Harlyckan kl. 14:00. Välkomna!
Eskilsminne IF vill passa på att önska alla en GLAD PÅSK
Glädjen i fokus vid lördagens inskrivning i fotbollsskolan!
2017-04-13 11:41
Laddade stjärnor!

Så var dagen äntligen här, när våra yngsta och senaste tillskott skulle få ta de första stegen in i Eskilsminne IF.  Strax innan 9-tiden på lördagsförmiddagen invaderades Harlyckans IP av dessa energifulla lirare, som till stor glädje blev mottagna av ledare till respektive åldersgrupp.
Lördagsträningarna där vi öppnar upp Harlyckan och genomför träningar i våra olika grupper för pojkar och flickor födda 2009 – 2012 blir till en härlig inramning med stort fokus på att ha roligt, träffa nya kompisar och lira fotboll.

Till helgen vankas det påsk och som vanligt öppnar vi grindarna på Harlyckan lördag 09.00 - 10.30 för träning i fotbollsskolan i respektive grupp för både våra numera inskrivna hjältar som för våra nya förmågor!

Varmt välkomna till Eskils!

Förlust i premiären!
2017-04-10 15:22
Foto: bildburken.se
Sävedalen blev en för svår nöt att knäcka i årets premiäromgång. Eskils öppnar matchen relativt bra och sätter tryck på Sävedalen men har svårt att skapa målchanser. Efter ca 35 minuter bryts en sidledspass från Eskils strax utanför straffområdet och en Sävedalenspelare prickskjuter mycket snyggt in ledningsmålet. Strax efter vaskar de fram ytterligare ett bra läge som de skjuter i stolpen. Där har Eskils tur  att marginalerna är på rätt sida. Första halvlek avslutas med ett bra frisparksläge. En misslyckad sådan men på returen skjuter Kamal Barny i ribbans underkant och ut. Ett par sekunder efter det blåste domaren Niklas Olsson för pausvila. Bästa läget för Eskils under halvleken tillsammans med en nick från Robin Hofsö som strök högerstolpen med en decimeter.
Andra halvlek blir ganska lik den första. Sävedalen backar hem och får ofta sin 5-backslinje tidigt organiserad. Eskils har stort bollinnehav matchen genom men har svårt att hitta lösningar i ett kompakt SIF försvar. Fler mål blir det inte och därmed förlust ett faktum.
Det är nya tag som gäller och möjligheter till revansch kommer redan på långfredagen då Eskils möter Ullared på bortaplan kl. 14:00. Det ser vi fram emot!
Infart till Gärdesgatan är avstängd.
2017-04-10 11:45
Vägarbete

Notera att Gärdesgatan är tillfälligt avstängd för infart pga. VA-arbete. Välj infart via Jordbogatan sedan vidare ner på Skylgatan för att komma till Harlyckans Idrottsplats.


Nyheter från våra lag
Pojkar 2005, 22/04 14:49 
U15, 17/04 21:47 
Pojkar 2004, 16/04 19:35 
Pojkar 2004, 13/04 10:22 
Herr U19, 12/04 20:00 
 
 
 
 
 
 
Senaste från Bildburken: