Herr A
Rapport från Eskils Herr på träningsläger
2018-03-23 23:20, Herr A
Under torsdagen och fredagen har Eskilsminnes IF:s herrar kört fyra träningspass i spanska Tarragona - cirka tio mil från Barcelona. På lördagsförmiddagen blir det ytterligare ett innan man packar ihop sina väskor och flyttar till Barcelona för sista övernattningen.
Dam A
Inför Eskils Dam - FC Rosengård
2018-03-23 23:09, Dam A
Eskilsminnes Damlag ställs mot ett visserligen betydligt yngre men ändå välutbildat och spelskickligt motstånd i lördagens träningsmatch då man möter FC Rosengårds F19-lag på Västergård klockan 13.
Erik Edman förstärker Eskils!
2018-03-23 12:27
Bild: tottenhamhotspurs.com

Nu förstärks den redan mycket starka organisationen kring Eskilsminnes IF:s herrseniorer med 57-faldige landslagsmannen och internationellt meriterade Erik Edman. 

 

- Vi är otroligt glada över att få in Erik som assisterande tränare under en dag i veckan, säger sportchef Kalle Olsson sedan han precis informerat killarna i truppen på träningslägret i Spanien. 

- Erik är en erfaren kille med lång karriär bakom sig som i HIF, som proffs utomlands och i landslaget. Vi har redan nu en stark grupp ledare som kommer vässas ytterligare i och med Eriks inträde, tillägger Kalle. 

 

Erik själv – som civilt arbetar som instruktör på Wieselgrensskolan och som kommentator på C More - är mycket entusiastisk över det nya uppdraget. 

- Det ska bli fantastiskt roligt att ingå i Eskils ledarstab. Martin Pringle känner jag väl och Mackan Nilsson har jag till och med spelat med ett par år i HIF, förklarar Erik.

- Dessutom finns mycket duktige målvaktstränaren Thomas Kozma och lagledaren Derik Wahlgren i gruppen, tillägger han.

 

För Eriks del blir det medverkan på en träning i veckan i utgångsläget.

 - Jag hoppas kunna bidra med min kunskap och kunna vara support och bollplank för Martin och Mackan. Jag kommer inte sitta på bänken men väl se matcherna i så stor utsträckning jag kan, lovar Erik.

 

För Eskilsminne betyder det förstås att ytterligare fotbollserfarenhet och kunnande på hög nivå tillförs klubben.

 

Erik är född 1978 och kom till HIF från Habo 1997 och spelade i två säsonger. Han spelade 61 matcher och gjorde ett mål.

1999 flyttade han till Torino där det inte blev några matcher utan nästa anhalt var Karlsruhe i Tyskland där han spelade åtta matcher.

 

2001-2005 spelade Erik i Tottenham där det blev 31 A-lagsframträdanden och ett mål.

2005-2008 huserade han i franska Rennes med 68 matcher på CV:t.

Under åren 2008-2010 blev det tio matcher i engelska Wigan innan han flyttade hem till Sverige och HIF igen. 

2010-2013 blev det ytterligare 51 matcher i HIF:s A-lag.

 

Under den framgångsrika karriären har han även medverkat flitigt i landslaget. Totalt 57 matcher och ett mål. Han deltog i EM-slutspelet i Portugal 2004 och VM 2006.

 

Ytterbacken fick stor uppskattning när hans veritabla långskott mot Liverpool på Anfield Road utsågs till Årets mål i Premier League. 

På meritlistan finns två allsvenska guld och tre cupguld samt ett supercupguld med HIF.

 

Eskils hälsar Erik välkommen till föreningen och vi ser fram emot samarbetet.

 

Text: Lasse Möller

Inskrivning Eskils fotbollsskola lördagen 7/4!
2018-03-22 15:32

Ett säkert tecken på att vi närmar oss våren är den årliga inskrivningen i Eskils fotbollsskola.
Lördagen den 7/4 kl. 09:00 på Harlyckans IP är det dags för fotbollsskolan att återuppta utomhusträningen efter några månaders inomhusträning. Vi hälsar alla nuvarande och nya fotbollslirare varmt välkomna till Eskils-fotbollsskola för ännu en spännande och rolig säsong tillsammans.
Inskrivning för nya lirare, flickor och pojkar födda 2013,2012 och 2011 sker på plats denna dag innan fotbollsträningen vidtar på Harlyckans plan 3 mellan kl. 09.00 - 10.30. 

Fotbollsskolan är första steget i din Eskilsresa. Här framhäver vi vikten av att kombinera fotboll, lek och gemenskap. Tillsammans bygger vi upp ett fantastiskt föreningsliv där våra partners stödjer det sociala ansvar vi tar dagligen. Vi talar om Eskilsandan, där vi tillsammans ställer upp för föreningens högre syfte att utveckla människor. Detta sker såväl genom föreningslivets hjälp av sunda ledare som genom vår nya sociala satsning, HelaHelsingborg. Grunden för vår verksamhet är våra värderingar;
Respekt, Jämlikhet och Kamratskap.

 

Med ca 1000 aktiva spelare i 40 lag är vi en av södra Sveriges största fotbollsföreningar. Vi arrangerar även Eskilscupen som är Helsingborgs största årliga evenemang med 700 deltagande lag och 40.000 besökare under en intensiv sensommarhelg. Det som är gemensamt för barn och ungdomar i vår förening är intresset och glädjen till fotbollen. Genom föreningens aktiviteter utvecklar och berikar vi ungdomar med sunda värderingar att ta med sig in i vuxenlivet.

Tillsammans är vi Eskils och nu kan du börja din resa med oss!

Har du förhinder att närvara just denna dag går det fint att ta kontakt med kansliet för vidare hjälp till inskrivning;
kansli@eskils.nu
042-600 52 00

Försäsongsrapport från Eskils Dam
2018-03-22 15:03
Videogenomgång för laget från Värnamomatchen

Det var lite extra festligt när Eskilsminnes damlag samlades för videogenomgång och träning på Västergård på onsdagen. Tränare Ashkan Esfandi hade köpt in rejält med godis och kakor till tjejer och ledare.

 

- Jag är från Iran och där firar man nyår nu och det innebär att vi festar på sötsaker här idag, sa han med ett brett leende.

 

Inför den väntande videogenomgången av träningsmatchen mot IFK Värnamo passade undertecknad på att presentera sig som medieansvarig för damtruppen och dess ledare. Men sedan var det dags för gruppen att kika närmare på hur lördagens match genomfördes.

 

Kvällen avslutades med ett träningspass på Västergårds ena konstgräsplan.

 

På lördag väntar träningsmatch hemma kl. 13:00 mot FC Rosengårds F19-lag.

 

- Det är ett lag som i slagkraft ligger någonstans mellan Division 2 och Division 1. Förra veckan spelade de mot ett annat Division 1-lag och vann med 5–4 så det blir en bra värdemätare, förklarar damansvarige Christer Waldt.

 

Innan hemmapremiären den 14 april har Eskils även träningsmatcher mot IF Böljan och Valinge på Västergård.

 

- Truppen är frisk med undantag av tre spelare som dras med skador. Josefine Norberg har ett krånglande knä men rehabtränar framgångsrikt. Maja Ahlm har en korsbandsskada och tränar lugnt. Johanna Ejdelind har även hon en korsbandsskada och rehabtränar, berättar Ashe Esfandi.

 

Denna trio kan vi således räkna bort mot Rosengård men i övrigt är tjejerna klara för spel som det ser ut just nu.

 

På måndag är det för övrigt damtruppens tur att åka på träningsläger och svetsa samman truppen - förutom ett antal hårda träningspass förstås - inför seriestarten.

 

Text och bild: Lasse Möller


Nyheter från våra lag
 
 
 
 
 
 
Senaste från Bildburken: