Ingen segersång i seriefinalen!
2017-10-17 16:29
Foto: Bildburken.se
Lördagens seriefinal mot Tvååkers IF inför 1137 åskådare slutade med bortaseger 1-2. I en jämn och tät match drog Tvååker det längsta strået till slut. Tvååker började matchen bäst och nickade in ledningsmålet efter 23 minuter. Efter målet kom Eskils bättre in i matchen och fick fram ett par läge utan resultat. Andra halvlek började på bästa sätt. Philip Petersson nickade in 1-1 efter hörna och 48 minuters spel. Resultaten i de andra mötena gick vår väg och i den stunden var Eskils seriesegrare. Matchen böljade och de där riktigt vassa målchanserna uteblev från båda lagen. Matchen var nu ganska stel där både lagen försökte riskminimera som det brukar bli i denna typ av matcher. Efter 74 minuter fick Tvååker frispark utanför straffområdet. Eskils vann duellen i straffområdet men returen hamnade så småningom till en TIF-spelare som kom ner till kortlinjen och sköt in bollen framför bollen. I duellen träffade inlägget/skottet olyckligt på ett Eskilsknä och 1-2 var ett faktum. Den riktiga Eskilsforceringen uteblev men Mathias Unkuri fick ett läge i straffområdet med fem minuter kvar. I duell med TIF- back träffade Unkuris skott i vänsterstolpen och ut. Det är så små marginaler i idrott men givetvis gratulerar vi Tvååkers IF till seriesegern och spel i div. 1 nästa säsong. Starkt och bra jobbat Tvååker!
Med övriga resultat som gynnade Eskils, knep vi dock andraplatsen och därmed väntar ett kvalspel.
Nu gäller det att lägga förlusten bakom sig och se nya möjligheter. Kvalspelet innebär en trelagsgrupp med FC Trollhättan, Lunds BK och vi själva. Lagen har en hemmamatch respektive en bortamatch.Vi startar borta mot Trollhättan på lördag 21/10 kl. 14:00. Vinnaren i den matchen spelar mot Lunds BK i omgång 3 som går lördagen 4 november. Förloraren spelar omg 2 mot Lunds BK lördagen den 28 oktober.
Nu kör vi järnet för div1 2018!
Intresseanmälan - Bussresa till Trollhättan
2017-10-16 15:29

På lördag lirar herrarna borta mot FC Trollhättan.

Vi ställer frågan till er om det finns intresse att åka med och stötta laget i jakten på en div.1 plats.

Om intresset är tillräckligt stort bokar vi en buss till självkostnadspris, avfärd lördag fm(tid kommer).

Anmäl ditt intresse till Jimmie på kansliet, jsm@eskils.nu

En rafflande avslutning väntar....
2017-10-11 10:32
Foto; Bildburken.se
Förutsättningarna inför Helsingborgsderbyt mot Hittarps IK i lördags blev tyvärr de samma som i våras på Harlyckan. Lagom 30 minuter innan matchstart öppnade sig himlen för regn och det värmde inte direkt i höstvädret. Matchens betydelse för Eskils och själva derbyt i sig gav på förhand väldigt fina förutsättningar för en publikanstormning. Trots det blev Laröds IP relativt välfyllt om man räknade paraplyer. Publiken fick se ett Eskils som tog kommandot och stod för det mesta av bollinnehav och chanser. Bästa möjligheterna hade Robin Hofsö med en nick i ribban, Jesper Lundborg med ett volleyskott i den samma och en helt friställd Anton Kinnander som från nära håll inte var skarp nog. På det, en hel del halvchanser och tilltrasslade situationer i straffområdet. Hittarp hade sin bästa möjlighet i en helt friställd Mattias Hallberg men Pontus i målet gjorde en fin räddning på hans avslut. Känslan i pausvilan var inte helt bekväm. Eskils borde haft något mål upp med tanke på hur första halvlek såg ut och som bekant brukar det vara viktigt att dra dit bollarna när tillfälle ges. Andra halvlek blev betydligt öppnare och mer svängig. Hittarp gavs möjlighet till fler omställningar och Eskils fick svårare att skapa klara målchanser. Därför blev det förlösande när Kamal Barnys skott tog på en liggande Philip Petersson och bollen seglade in bakom den förra Eskilsmålvakten Filip Bodenäs. Matchuret hade då nått 73 minuter. Matchen gick lite hit och dit i slutskedet men Eskils höll undan och en ny viktig trepoängare var i hamn.
I den jämna toppstriden tog Eskils sig upp på förstaplatsen i och med segern. Tvååker kryssade på fredagskvällen mot Torslanda och Sävedalen-Dalstorp slutade också med kryss. Anmärkningsvärt var att Sävedalen kvitterade till 1-1 med endast 9 man på plan. Detta ger förutsättningar för sista omgången på lördag enligt följande:

Eskilsminne  51 p  +28
Tvååker       50 p  +24
Sävedalen    50 p  +21
Dalstorp       49 p  +11

I sista omgången möts Eskilsminne IF-Tvååker, Sävedalen och Dalstorp spelar mot bottenstridande Tenhult och Varbergs IF. Alltså har vi en mycket spännande och helt avgörande match för serieseger på lördag och dessutom möjligheten helt i våra egna händer.
Vi hoppas på mycket publik och att hela vår förening kommer och stöttar våra grabbar för seger.
Lördag, matchstart kl 14:00. Vi ses på Harlyckan!
Vi ses på lördag 14/10 kl.14:00
2017-10-11 09:52

Lördagen den 14/10 närmar sig med stormsteg. Tillsammans hjälps vi åt att heja fram våra gul/blå-randiga hjältar mot seger, samla nära å kära och kom till Harlyckan. Tillsammans gör vi detta till en publikfest ... Vi ses på kullen //Kansliet #eskils2017 #motdiv1


5-0 mot Varbergs GIF!
2017-10-03 17:27
Helgens hemmamatch mot Varbergs GIF slutade med seger 5-0 efter paussiffror 2-0. Eskils hade bra grepp i händelserna redan från start. Ett par riktigt vassa chanser visades upp tidigt men det dröjde till 33 minuten då Robin Hofsö tryckte in 1-0 målet. Några minuter senare var det dags igen då Anton Kinnander säkert och stabilt rullade in tvåan. Varberg uppträdde nu som ett slaget lag och det blev en relativt enkel resa i andra halvlek. Kinnander fortsatte målskyttet för att vi sedan skulle få se Philip Petersson distinkt nicka in 4-0. Filip Ottosson slog in retur på Axel Grahns skott och därmed var saken klar till femman.
Serien går nu in i slutspurten med intressanta och spännande matcher. På fredag startar Tvååker mot Torslanda och på lördagen tar Sävedalen emot Dalstorp och vårt eget derby mot Hittarps IK.
Med två omgångar kvar leder Tvååker på 49 poäng, följt av Sävedalen på samma poäng men med sämre målskillnad, följt av Eskils och Dalstorps 48 poäng. Alltså upplagt för riktig dramatik! I lördagens match på Laröds IP hoppas vi på publikfest och en underhållande match. OBS! matchstart kl. 12:00. Kom och stötta våra grabbar till seger!
Nyheter från våra lag
Dam A, 15/10 23:09 
U15, 15/10 18:00 
Pojkar 2004, 13/10 19:32 
 
 
 
 
 
 
Senaste från Bildburken: