Dam A
Referat: Eskilsminne IF - Hittarps IK
Seger för Dam i första träningsmatchen
2018-02-19 21:05, Dam A
Dam A började sin rad med träningsmatcher med en 3-1 seger mot Hittarps IK. Matchen spelades i lördags på Västergård i för årstiden OK väder. Hittarp saknade några av sina profiler i matchen, liksom att Eskils dras med några tunga skador. Båda lagen har dock breda trupper med mycket kunnande så det bjöds upp till en trevlig tillställning. 

Det var Hittarp som började frejdigast den första kvarten med att ha mest boll och försöka komma fram på kanterna. Eskils ägnade sig mest åt att ligga rätta i positionerna och se till att inget hände bakåt. Det mest dramatiska var att Maja O sprang in i en motståndaraxel så att näsblod uppstod och sjuksyster Nore (för dagen på skadebänken) fick rycka in med allehanda hjälp. Men efter 5 min var Maja tillbaka på plan. 

Om det var Majas återkomst eller något annat är svårt att säga men nu började det hända lite framåt för Eskils. Fler och fler bollar hittade rätt i passningsspelet och spelet flyttades in på Hittarps halva. I minut 22 får Linn Andren ett uppspel och hon vänder ut den till Julia NS på kanten som tar sig ner till kortlinjen och slår inlägg. Jasmin Hansen skarvar och Ronja Kindblad kan enkels slå in bollen. Ett snyggt anfall. 

Minuten senare fick Linn Andren bollen igen en nånstans mitt på HIK planhalva. Denna gång behöll hon den själv och drog i väg ett skott. Även om det inte var karriärens hårdaste så letade den sig in till 2-0. Nyförvärvet från Kullabygden hade presenterat sig. Halvleken slutade med att HIK lyfte upp spelet igen och skapar en del chanser som inte blir till något. Målvakt Matilda Waldt står på rätt ställe eller så avvinkas det för offside.

Även andra börjar med en del HIK innehav. Eskils är för långsamma med bollen och även om vi ser att där finns många lägen att hota i djupled och löningarna kommer både på kanten och i mitten så uppfattar vi inte förstaläget utan dröjer för länge. Men sånt kommer efter hand när laget kommer i spelform. Intressant att se att vi fick ett ganska högt utgångsläge och hade möjlighet till omställningar. Något att bygga vidare på. 

Efterhand blir det många byten för båda lagen som det brukar i träningsmatcher. Hittarp flyttar fram och kör offensivare. Nu skapar bortalaget många chanser. Matilda i målet får kliva fram och rädda ett par frilägen. Men de vita trummar på. Det ger till slut utdelning och de reducerar 2-1 i 76 minuten. Detta gillas dock inte av hemmalaget som sätter fart igen. Linnea Tapper, nu ytterback, gör flera räder på kanten och matar in bollar. i 79 minuten kommer ett sådant och mv stöter ut bollen. Där står Ronja och tar emot och lägger in sitt andra mål till slutresultatet 3-1. Det blir inte fler mål även om Merima Alibasic har en boll inne men någon har ruffat innan och frispark blåses när bollen är på väg i mål. 

Så här startade Eskils i första träningsmatchen:

Matilda Waldt 
Matilda Eriksson (65), Linnea Tapper, Hanna Hallström, Ellen Pigg (45, in 65)
Maja Olofsson (45 in 65), Emma Andersen (65), Julia Nyberg Spets (65)
Jasmin Hansen (45 in 65), Linn Andren (65), Ronja Kindblad (45 in 65)

Avbytare (fria byten): 
Merima Alibasic (45), Tove Efsing (45), Matilda Forssell (45), Filippa Karlsson (45)

På Eskils Dam skadelista står för tillfället Josefin Norberg, Maja Ahlm, Jessica Castenhammar och Johanna Ejdeiind. Rehabandet är igång men ännu är inte comebacktider satta.  
Seger mot Hässleholms IF!
2018-02-18 12:21
Eskils fortsatte träningsspelandet igår mot Hässleholms IF. Eskils tog tag i matchen direkt och redan efter kvarten spelad fanns det en hel del möjligheter att ta ledningen. Det dröjde dock till halvtimmen spelad för att få hål på gästerna. Efter en fin kombination nickade Robin Hofsö distinkt in 1-0 vid första stolpen efter inlägg. Eskils var det klart bättre laget i första halvleken och hade kontroll på det mesta. Man skapade många målchanser och det var väl egentligen bara effektiviteten som kunde sättas på minuskontot. Andra halvlek startade som den första och redan i inledningen blev Oliver Åkerman felaktigt avblåst för offside när han enkelt placerade in bollen. Matchen utjämnades något. Koncentration och fokus höll inte längre samma nivå men det gjorde däremot målskyttet. När matchen blev öppnare fördelade Anton Kinnander sina fyra proppar över halvleken och slutresultatet fastställdes till 5-0.
Laget kom tillbaka på ett bra sätt från förra veckans förlust mot Varbergs BOIS även om det givetvis fanns skillnad på motståndet. 
Eskils startade för dagen med följande elva:
Pontus Löfvenmark, Mikael Berglund Bengtsson, Jonatan Olsson, Victor Wahlgren, Jonatan Persson, Filip Egger, Philip Petersson, Gustav Edén, Jesper Lundborg, Robin Hofsö och Emil Åberg.
På bänken: Anton Kinnander (45), Oliver Åkerman (45), Marcus Andersson (45), Filip Lundeberg (60), Dennis Olsson (70) Filip Svensson (75), Erik Hellberg (80), Emir Plakalo.
För dagen var Mathias Unkuri upptagen med en tentamen. Filip Ottosson saknades också idag pga att han fick ett jack ovanför knäet i förra veckans match mot Varberg. Olyckligt rispade en dobb  som krävde fem stygn. Jesper Larsson är på väg tillbaka från en fotskada. Om planeringen håller ser vi säkert Jesper göra årsdebut nästa lördag mot FC Rosengård. Mattias Holtenäs har problem med en baksida och jobbar med sin rehab för att snart vara klar för match. 
Nyförvärvet David Svensson är som bekant borta hela våren. Han gjorde sin fotoperation den 24/1 och det krävs en gedigen rehabilitering för att kunna vara spelklar till sommaren. 
Axel Grahn är också borta på obestämd tid då han mycket olyckligtvis drabbats av reumatism. Axel mår betydligt bättre idag än för någon månad sedan och saker går i rätt riktning, så därför håller vi tummarna för att vi snart får se honom på planen igen.
Nästa lördag är det match på Harlyckan igen. FC Rosengård med matchstart kl 12:00. Välkomna!

Dam A
Flera tillskott i Dam och några som lämnar
2018-02-16 20:08, Dam A
Tove, Klara och Malin ansluter till Eskilsminne DAM
Eskilsminne Dam kan presentera ytterligare några tillskott som anslutit till försäsongen. Tove Efsing är nyss fyllda 20 år och kommer från Kullabygden DFF. Där har hon agerat tätt mittbackslås i laget som släppte in minst mål i fjolårets division 2. 

Malin Forssell, 18 kommer också närmast från Kullabygden, men är bördig från Ängelholms FF. Offensiv "winger" som alltmer utvecklats till målskytt. 11 mål i tvåan i fjol, de flesta på andra halvan av säsongen.

Klara Nilsson, 19 år, kommer från Billesholms IK. Hon är en central spelare som spelat både mittfält och anfall. Klara har redan inför 2017 tränat med Eskils och i år tagit steget över när Billes tyvärr fick lämna tvåan. 

Tidigare har damlaget presenterat Linn Andren och truppen känns som den fyllts upp. Men det finns fortfarande öppning för att vi tar in ytterligare någon. Vi kommer att se ytterligare någon provträning samtidigt som ett par akademispelare testar och kan bli föremål för upplyftande. Det är det som är styrkan med att ha sådan bred verksamhet som Eskils har med ett Akademilag i division 2. 

Vi har också fått några som lämnar för denna gång. Linn Strömberg lånas ut till Råå IF. Linn är väldigt talangfull som hon visat många gånger men har haft lite tufft att få speltid i division 1. Därför ett samarbete med Råå för att samla erfarenhet och matchtid. 

Kujtime Kurbogaj har fått chansen i elitettan hos IS Böljan och ansluter till dem nu i februari när laget laddar för sin andra säsong i elitettan. 

Lana Ademi (till Borgeby FK) och Linnea Rundqvist (klubb ej klar) lämnar också för denna gång. Från Akademilaget lämnar Nova Lundin Hafström när hon får chansen i FC Rosengård. 

Vi önskar alla ett stort lycka till med kommande uppgifter!  
Förlust mot Varbergs BOIS!
2018-02-12 15:26
Lördagens premiär i träningsspelandet mot Varbergs BOIS slutade med förlust 4-0 efter paussiffror 1-0. Det var ett försvarsorienterat Eskils vi fick se. Varberg hade bollinnehavet men skapade inga direkta målchanser. Eskils låg bra i banan och fick Varberg att spela framför eller utanför sig. Efter ca 20 minuter spelade fick Eskils en hörna som nickades bort i första ytan och på den ställde Varberg om efter en klen insats i duellspelet vid sidolinjen. Emir i målet räddade första skottet, Unkuri det andra men på tredje försöket satte Varberg bollen i mål. Resten av halvleken flöt på i samma melodi. Varberg satte hög och effektiv press på Eskilslaget som hade svårt att skapa något organiserat anfallsspel. Efter paus ökade Varberg bolltempot och i 60 minuten ökade de sin ledning till 2-0. Eskils fortsatte ligga rätt men hade förtvivlat svårt att omsätta sitt kompakta försvarsspel till att skapa målchanser. På de sista 10 minuterna gjorde de både 3 och 4-0 och en hygglig insats byttes snabbt till en tung och ännu tråkigare förlust. På lördag den 17/2 ges det möjlighet till snabb revansch. Då gästar Hässleholms IF Harlyckan. Matchstart kl. 12:00. Välkomna!
Årsmöte torsdag 15/2
2018-02-11 16:09

Medlemmar i Eskilsminne IF och Eskilsminne DFF kallas till årsmöte torsdagen den 15 februari i klubbstugan.


18:00 Eskilsminne DFF

18:30 Eskilsminne IF


Varmt välkomna

Styrelsen Eskilsminne IF

Nyheter från våra lag
Herr A, 21/02 18:41 
Pojkar 2011, 15/02 07:49 
Pojkar 2011, 13/02 20:08 
Pojkar 2007, 13/02 16:04 
 
 
 
 
 
 
Senaste från Bildburken: