Herrseniorer

De senaste åren har vårt herrlag avancerat snabbt i seriesystemet.

2008 kvalade man sig upp från division V.
2009 vann man division IV som nykomling efter 5-1 mot Råå IF i omg. 21.
2010 slutade man trea i division III.
2011 vann man division III efter en 2-1 seger i sista matchen mot IFK Hässleholm.
2012 slutade man sexa i division II, vilket var den högsta placering föreningen haft.
2013 slutade man trea i division II och vann för första gången DM.
2014 vann man division II efter 7-0 mot Jonsereds IF i omg. 25.
2015 Spelade man i division I södra, slutade på 13:e plats och åkte ner i div.II igen  Vi vinner DM för 2:a gången.

2016 slutade man trea i division II

2017 slutar man tvåa i division II och via kvalspel kvalificerar man sig för div. I södra.
2018 Spelar man återigen i division I södra

Seger mot Hässleholms IF!
2018-02-21 18:41
Eskils fortsatte träningsspelandet igår mot Hässleholms IF. Eskils tog tag i matchen direkt och redan efter kvarten spelad fanns det en hel del möjligheter att ta ledningen. Det dröjde dock till halvtimmen spelad för att få hål på gästerna. Efter en fin kombination nickade Robin Hofsö distinkt in 1-0 vid första stolpen efter inlägg. Eskils var det klart bättre laget i första halvleken och hade kontroll på det mesta. Man skapade många målchanser och det var väl egentligen bara effektiviteten som kunde sättas på minuskontot. Andra halvlek startade som den första och redan i inledningen blev Oliver Åkerman felaktigt avblåst för offside när han enkelt placerade in bollen. Matchen utjämnades något. Koncentration och fokus höll inte längre samma nivå men det gjorde däremot målskyttet. När matchen blev öppnare fördelade Anton Kinnander sina fyra proppar över halvleken och slutresultatet fastställdes till 5-0.
Laget kom tillbaka på ett bra sätt från förra veckans förlust mot Varbergs BOIS även om det givetvis fanns skillnad på motståndet. 
Eskils startade för dagen med följande elva:
Pontus Löfvenmark, Mikael Berglund Bengtsson, Jonatan Olsson, Victor Wahlgren, Jonatan Persson, Filip Egger, Philip Petersson, Gustav Edén, Jesper Lundborg, Robin Hofsö och Emil Åberg.
På bänken: Anton Kinnander (45), Oliver Åkerman (45), Marcus Andersson (45), Filip Lundeberg (60), Dennis Olsson (70) Filip Svensson (75), Erik Hellberg (80), Emir Plakalo.
För dagen var Mathias Unkuri upptagen med en tentamen. Filip Ottosson saknades också idag pga att han fick ett jack ovanför knäet i förra veckans match mot Varberg. Olyckligt rispade en dobb  som krävde fem stygn. Jesper Larsson är på väg tillbaka från en fotskada. Om planeringen håller ser vi säkert Jesper göra årsdebut nästa lördag mot FC Rosengård. Mattias Holtenäs har problem med en baksida och jobbar med sin rehab för att snart vara klar för match. 
Nyförvärvet David Svensson är som bekant borta hela våren. Han gjorde sin fotoperation den 24/1 och det krävs en gedigen rehabilitering för att kunna vara spelklar till sommaren. 
Axel Grahn är också borta på obestämd tid då han mycket olyckligtvis drabbats av reumatism. Axel mår betydligt bättre idag än för någon månad sedan och saker går i rätt riktning, så därför håller vi tummarna för att vi snart får se honom på planen igen.
Nästa lördag är det match på Harlyckan igen. FC Rosengård med matchstart kl 12:00. Välkomna!
Nu börjar träningsmatcherna
2018-02-09 13:09

Herrarna inleder försäsong-matchandet på lördag borta mot Varbergs BoIS, Hallands Nyheter​ låter meddela att de kommer att sända matchen live.
Notera att detta är en prova på tjänst och det kostar 1kr.


Klicka här för att komma till matchen --- > Extern sida

Emir Plakalo till Eskils!
2018-02-07 17:59
Eskilsminne IF hälsar målvakten Emir Plakalo varmt välkommen till klubben. Emir kom till Sverige och Helsingborg förra våren med anledning av sin svenska flickvän och nya utmaningar med sin fotboll. Emir representerade FC Rosengård i division 1 under hösten 2017 och har efter flera veckors träning bestämt sig för att dra på sig den gul/blå tröjan. Innan hans nya äventyr i Sverige representerade han FC Sarajevo och har även en del U19 landskamper på sin meritlista.
Eskils önskar Emir stort lycka till!
Truppstatus i Herrlaget
2018-01-12 17:34

Herrsäsongen startade i veckan och ett nytt spännande fotbollsår i division 1 ligger framför oss. Arbetet med truppen för 2018 har varit i full gång under en längre tid och här på hemsidan har vi sedan tidigare presenterat nyförvärven Jonathan Olsson, David Svensson och Emil Åberg. Vidare har det gjorts avtalsförlängningar med backspelarna Mathias Holtenäs, Marcus Andersson, Mikael Berglund Bengtsson och Jonathan Persson. Mittfältarna Philip Petersson, Filip Egger, Filip Ottosson, Axel Grahn, forward i Jesper Lundborg och målvakten Pontus Löfvenmark. Erik Hellberg och Filip Svensson är uppflyttade från 2017’s U19-trupp. Truppen som tog Eskils tillbaka till division 1 innehöll 10 Eskilsfostrade spelare. Glädjande så klart och vi visar att vi tar nya steg i vår verksamhet. Således är mycket av truppen intakt från 2017. Att behålla så många spelare från 2017 var tidigt ett fokus då gruppen är välsmord och visat hög ambition med stark vilja att utvecklas. Detta ligger också helt i vår linje, där långsiktighet, hållbarhet och utveckling är våra ledord. Trots det är silly season som bekant i full gång och det kan mycket väl bli så att truppen ytterligare förstärks under kommande veckor.

Mittfältaren Kamal Barny lämnar Eskils och vi tackar för hans insatser under 2017. En stark pådrivare och personlighet som vi önskar stort lycka till i sin fotboll och framtid. 

Tränar och ledarstaben är också i princip intakt. Huvudtränare Martin Pringle skrev ett nytt tvåårsavtal under hösten och vid sin sida har han fortsatt Slavik Jevtuschenko. Likaså målvaktstränare Thomas Kozma, fystränare Olle Lindström och lagledare Derik Wahlgren. Deriks vapendragare Andy Freij lämnar gänget och vi passar här på att tacka Andy för sina i insatser i Eskils. Kontinuitet även på ledarsidan ska göra oss ännu starkare framöver. 

 

A-lagets träningsmatcher:

 

Varbergs BOIS- Eskilsminne IF 10/2 -12:30

Eskilsminne IF- Hässleholms IF 17/2 - 12:00

Eskilsminne IF- FC Rosengård 24/2 - 12:00

Ängelholms FF-Eskilsminne IF 3/3 - 13:00

IFK Hässleholm-Eskilsminne IF 10/3 - 13:00

Helsingborgs IF- Eskilsminne IF 13/3 - ej tidssatt

Eskilsminne IF- Lunds BK 17/3 -12:00

Eskilsminne IF-Högaborgs BK 31/3 - 12:00


Olsson klar för Eskils!
2018-01-10 12:19
Foto: Eskilsminne IF
Eskilsminne IF kan mycket glädjande presentera Jonatan Olsson som ny spelare till klubben. Jonatan kommer från HIF där han till början huserade i HIF Akademi för att sommaren 2016 blev uppflyttad till A-laget. Jonatan är en spelskicklig mittback och det ska bli spännande att följa hans framfart i  div 1.
Eskils hälsar stort välkommen till oss och önskar honom lycka till.
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Eskilsminne IF, 18/02 12:21 
Eskilsminne IF, 12/02 15:26 
Eskilsminne IF, 11/02 16:09 
Eskilsminne IF, 08/02 10:11 
Eskilsminne IF, 07/02 15:48 
Eskilsminne IF, 05/02 15:36 
 
 
 
 
 
 
Senaste från Bildburken: