Herrseniorer

De senaste åren har vårt herrlag avancerat snabbt i seriesystemet.

2008 kvalade man sig upp från division V.
2009 vann man division IV som nykomling efter 5-1 mot Råå IF i omg. 21.
2010 slutade man trea i division III.
2011 vann man division III efter en 2-1 seger i sista matchen mot IFK Hässleholm.
2012 slutade man sexa i division II, vilket var den högsta placering föreningen haft.
2013 slutade man trea i division II och vann för första gången DM.
2014 vann man division II efter 7-0 mot Jonsereds IF i omg. 25.
2015 Spelade man i division I södra, slutade på 13:e plats och åkte ner i div.II igen  Vi vinner DM för 2:a gången.

2016 slutade man trea i division II

2017: Spelar laget i div.II

5-0 seger mot Tenhults IF
2017-04-24 09:35
I helgen besegrade Eskils herrar Tenhults IF med 5-0. Efter 10 minuter pricksköt Axel Grahn elegant in ledningsmålet men resten av målen skulle dröja till andra halvlek. I den 50:e matchminuten satte Kamal Barny  2-0 snyggt efter fint förarbete av Filip Egger. Axel Grahn tryckte dit trean, Robin Hofsö fyran och Anton Kinnander avslutade målskyttet med 5 minuter kvar till slutresultatet 5-0. En stark insats och en skön trepoängare på plats. Efter matchen passade vi på att ställa några frågor till tränare Slavik Jevtuschenko.

Grattis till vinsten! Vad tog Eskils till en trepoängare idag?


- Tack! Otroligt skönt att vinna fotbollsmatcher!

Det är alltid flertalet faktorer som samverkar och påverkar en matchutgång. Om man ska lyfta fram några enstaka som hjälpte oss att vinna igår så är det bredden på vår trupp, konsekvent samhandling, tron på vår spelidé och på sina lagkamrater samt hög koncentration och effektivitet i båda straffområden.


Två raka segrar efter förlusten i premiären mot Sävedalen. Det känns som ni är på gång..?


- Det var viktigt att snabbt kunna studsa tillbaka efter den lite snöpliga förlusten. Den bröt vår starka förlustfria svit från försäsongen och det är alltid mentalt tufft att förlora en hemmapremiär. Killarna har dock inte låtit sig påverkas utan istället visat stark karaktär som har fått oss tillbaka på banan med nya segrar och hållna nollor. Nu ligger full fokus på en bra träningsvecka som ska ge oss bästa möjliga förutsättningar för en ny stark prestation mot Dalstorp.


Vad är du speciellt nöjd med i prestationen?


- Att vi, tack vare hårt jobb, kloka kollektiva beslut och fina individuella, prestationer, kan lägga i en växel till efter halvtidsvilan och bjuda oss själva och publiken på många fina mål.


Någon lagdel eller speciell spelare du vill framhålla?


 - Jag vill framhålla kollektivet. Vi har en väldigt bred trupp med en fin sammanhållning och det är den som kommer att vinna matcher åt oss. 


Dalstorps IF borta i nästa omgång. Hur går tankarna kring den matchen?


 - Sist vi var där blev det torsk. Då finns det bara en tanke i denna grupp full av vinnarskallar.


Med det, tackar vi Slavik och lyckönskar honom och resten av gänget till nästa match mot Dalstorp.


,
Jesper Lundborg till Eskils!
2017-02-17 15:56
Bild: Privat

Vi hälsar Jesper Lundborg (21) varmt välkommen till Eskilsminne IF. Jesper har sin fotbollsbakgrund i HIF med avslutande tre säsonger i HIF Akademi och div .2. Jesper är en stabil och gedigen spelare med position som yttermittfältare/forward och vi ser fram emot att han tar ytterligare steg i sin fotbollsutveckling hos oss i Eskils.

Vi önskar Jesper lycka till i Eskils!

Nytt i A-laget!
2017-02-17 15:54
Eskils hälsar Axel Grahn och Anton Olsson varmt välkomna till föreningen. Axel (20 år) har sin ungdomsbakgrund i Eskils och det känns därför extra härligt att han åter spelar för våra gul/blåa färger.  Axel lämnade Eskils för HIF vid 15 års ålder har de två senaste säsongerna representerar Ängelholms FF A-lag i SE. Med Axel får vi en driven, ambitiös mittfältare som vill mycket med sin fotboll. Välkommen tillbaka Axel!

Anton Olsson (20 år) målvakt, kommer också från Ängelholms FF där han spelat i U21/U19. Anton är en lovande målvakt och tillsammans med Pontus Löfvenmark kommer de drillas hårt under målvaktstränare Thomas Kozmas ledning.
Pusselbitarna börjar falla på plats i lagbygget och en redan stark grupp blir ännu vassare. Vi ser fram emot en spännande och intressant säsong som startar med träningsmatcher lördagen den 11/2 på Harlyckan mot HIF U21. Missa inte det!
Nytt i A-laget!
2017-01-16 22:04

Eskils kan glädjande presentera Robin Hofsö (22) som ny spelare till föreningen. Robin kommer senast från IK Wormo men har tidigare tillhört Landskrona BOIS under många säsonger. Robins främsta egenskaper som foward, är hans orädda spelstil med bra djupledslöp och viljan att "vara där det händer." Det ska bli intressant att följa Robins utveckling och ta nya steg under Pringle och Slaviks ledning.

Stort välkommen till Eskils Robin!

Under helgerna har även Filip Egger och Marcus Andersson kritat på för en ny säsong. Filip och Marcus står för många säsonger i Eskils och är mycket viktiga spelare i formen av vad de presterar på planen, men också i delen att ta hand om våra unga eller nya spelare som gör att laget får dynamik och fungerar på bästa sätt. Bra jobbat grabbar!

 

Det blev också ett samtal med målskytten Emil Åberg som vid nyår lämnade Eskils för en ny utmaning i div 1 och Kristianstad FC. Nedan kommer några snabba frågor som ställdes till Emil efter hans tid i Eskils.

 

Emil, du har funderat ett tag på din fotboll och framtid. Vad var det som gjorde att du valde Kristianstad FC till slut?

”- Till slut var det strävan efter att ta nästa steg och där spelade divisionstillhörigheten roll. Jag har fått en stor roll i KFC och den satta målbilden för Superettan 2018 kändes som en fin utmaning."

 

Vilka är dina bästa minne från dina fyra säsonger i Eskils?

”- Seriesegern i div 2 var en höjdpunkt och året efter i div 1 var fantastiskt roligt. Det gav mig blodad tand och inspiration att möta så bra lag som var i den serien. "

 

Vad tar du med dig från Eskils och vad har klubben betytt för dig?

”- Eskils har betytt mycket för mig. När jag kom hit var jag ganska sargad fotbollsmässigt men många människor tog hand om mig på bästa sätt med den familjära stämning som finns i klubben. Eskils fick mig på rätt köl och när allt landar så måste man må bra. Vi har haft en fin tillsammanskänsla men också en bra fotbollsmässig utveckling i laget och klubben. Det har våra resultat visat, både som lag och spelare som gått framåt."

 

Ett par veckor innan jul bestämde sig även Daniel Björnberg att lämna Eskils för Hittarps IK efter 11 säsonger varav 9 seniorsäsonger i den gul/blå dressen. Det är inte många spelare som har den lojaliteten i dagens fotboll och Daniel är således unik för den fina prestationen han gjort för Eskils.

Eskils lyckoönskar både Emil och Daniel i sina nya klubbar!

"
Välkommen Kamal Barny!
2017-01-16 22:00

Eskils truppbygge fortsätter för 2017 och vi kan mycket glädjande presentera Kamal Barny (25) som ny spelare till klubben. Kamal var aktuell redan 2015 för Eskils och vår div 1-säsong, men valet blev till slut seriekollegan FC Höllviken. I Kamal får vi en stark karaktär och som har en stark ambition att göra sig själv och sin omgivning bättre. Med sitt sätt att vara och sin erfarenhet ser vi Kamal som ett mycket fint tillskott till en redan stark trupp och en ny spännande säsong. Kamal representerade Högaborgs BK 2016.

Eskils hälsar Kamal mycket välkommen och önskar honom stort lycka till!

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 29/4 15:00
Lör 22/4 14:00
5 - 0  
Fre 14/4 14:00
0 - 2  
Lör 8/4 14:00
0 - 1  
Sön 2/4 14:00
3 - 2  
Lör 25/3 13:00
1 - 0  
Kommande aktiviteter
Träning, Harlyckan, 01/05 17:30
Träning, Harlyckan, 02/05 17:30
Träning, Harlyckan, 04/05 19:00
Träning, Harlyckan, 05/05 17:30
Match, Harlyckans IP 1, 06/05 14:00
Träning, Harlyckan, 08/05 17:30
Nyheter från föreningen
Eskilsminne IF, 23/04 16:29 
Eskilsminne IF, 23/04 14:52 
Eskilsminne IF, 18/04 12:52 
Eskilsminne IF, 15/04 11:39 
Eskilsminne IF, 10/04 15:22 
 
 
 
 
 
 
Senaste från Bildburken: