Eskilsminne IF - DAM

Eskilsminne IF Dam A spelar 2018 i division 1 Södra Götaland. I Damsektionen ingår även vårt Akademilag som spelar i division 2. Läs mer under deras egen sida.

Vill du veta mer om Eskilsminne Dam och höra mer om vår verksamhet - eller provspela - kontakta Christer Waldt 0708-348 968 eller maila christer@waldt.se
Flera tillskott i Dam och några som lämnar
2018-02-16 20:08
Tove, Klara och Malin ansluter till Eskilsminne DAM
Eskilsminne Dam kan presentera ytterligare några tillskott som anslutit till försäsongen. Tove Efsing är nyss fyllda 20 år och kommer från Kullabygden DFF. Där har hon agerat tätt mittbackslås i laget som släppte in minst mål i fjolårets division 2. 

Malin Forssell, 18 kommer också närmast från Kullabygden, men är bördig från Ängelholms FF. Offensiv "winger" som alltmer utvecklats till målskytt. 11 mål i tvåan i fjol, de flesta på andra halvan av säsongen.

Klara Nilsson, 19 år, kommer från Billesholms IK. Hon är en central spelare som spelat både mittfält och anfall. Klara har redan inför 2017 tränat med Eskils och i år tagit steget över när Billes tyvärr fick lämna tvåan. 

Tidigare har damlaget presenterat Linn Andren och truppen känns som den fyllts upp. Men det finns fortfarande öppning för att vi tar in ytterligare någon. Vi kommer att se ytterligare någon provträning samtidigt som ett par akademispelare testar och kan bli föremål för upplyftande. Det är det som är styrkan med att ha sådan bred verksamhet som Eskils har med ett Akademilag i division 2. 

Vi har också fått några som lämnar för denna gång. Linn Strömberg lånas ut till Råå IF. Linn är väldigt talangfull som hon visat många gånger men har haft lite tufft att få speltid i division 1. Därför ett samarbete med Råå för att samla erfarenhet och matchtid. 

Kujtime Kurbogaj har fått chansen i elitettan hos IS Böljan och ansluter till dem nu i februari när laget laddar för sin andra säsong i elitettan. 

Lana Ademi (till Borgeby FK) och Linnea Rundqvist (klubb ej klar) lämnar också för denna gång. Från Akademilaget lämnar Nova Lundin Hafström när hon får chansen i FC Rosengård. 

Vi önskar alla ett stort lycka till med kommande uppgifter!  
Linn ansluter till Eskilsminne DAM
2018-02-01 14:47
Linn Andrén är klar för Eskils
Vi är mycket glada att hälsa Linn Andrén välkommen till Eskilsminne IF. Linn har varit Kullabygden DFF bäste målskytt under flera år och en strakt bidragande orsak till att man vann division 2 i fjol. 

Linn är 25 år och forward. Hon är en typisk striker som allt som oftast är på rätt plats och avslutar. Linn började i Brunnby FF och kom som 16 åring till Kullabygdens DFF och har där varit en av de ledande när laget gått från division 4 till division 2 segern i fjol.  Hon kommer att passa utmärkt in i coach Ashkans lagbygge för 2018. 

Vi har följt Linn och hennes framsteg i KDFF under flera år och länge sett henne som en intressant spelare för Eskilsminne. När situationen att KDFF tyvärr inte kunde fullfölja steget upp 2018 blev det ett naturligt steg att tog förnyad kontakt. Vi vill också tacka Kullabygden för bra samarbete i övergången. 

- Jag är verkligen sugen på att ta steget upp, säger Linn. Att se vad jag kan prestera på nästa nivå och se hur bra jag kan bli. Eskilsminne är det naturliga valet och det har känts mycket bra på provträningarna. Det känns att det går fortare och är mer intensivt i spelet. Här finns många duktiga spelare och det är stimulerande konkurrens. 

Dam A-truppen 2018 börjar sätta sig men kompletteras troligen med ytterligare någon under den närmaste tiden. Ett antal tjejer provtränar och det är både externt och från vårt eget akademilag där vi har väldigt mycket talang att ta hand om.  Vi återkommer med en presentation.

Tjejer på landslagsuppdrag
2018-01-31 10:10
Merima Alibasic t.v. och Emma Petrovic t.h i respektive landslagsdress.
När Merima Alibasic återvänder från sitt landslagsuppdrag i Bosnien och Hercegovinas (senior) match mot Montenegro så är det dags för Emma Petrovic att åka till landslagsläger för Serbiens F17, förberedelser inför EM slutspel. 

Merima blev kallad när förbundskapten Samira Hurem ville testa sina spelare inför kommande EM kval. Bland de 18 kallade är det sju spelare som representerar lag utanför den inhemska ligan. De kommer från ex ligan i Tyskland, Österrike och Ungern och då Merima från Sverige. Bosnien - Hercegovina vann matchen med 1-0 efter mål redan i 10 minuten och man ser nu fram mot fortsättningen i EM kvalet där man ställs mot svåra nationer som England, Wales och Ryssland. 

Emma som gjorde en strålande debut i Serbiska F17 i höstas har redan som 15 åring etablerat sig som en viktig spelare i laget som vann sin kvalificeringsgrupp före Belgien. Coach Bojans Veselinovic samlar sina spelare till ett veckolångt läger för att förbereda laget inför UEFA utvecklingscup i början av mars och sedan slutkval i EM senare i mars. 
Cupseger mitt i uppbyggnadsträning
2018-01-31 08:00
Laget som tog hem Eskils Dam femte cupseger denna vinter.
Eskils Dam har vunnit alla cuper man ställt upp i vinterns futsal (Två av dem genom Akademilaget). Det blev inget undantag när damerna gjorde en kort avsteg från uppbyggnadsträningen inför 2018 som nu är i full gång med 4 träningar i veckan. 

Dessutom ställde Eskils upp med ett snabbt ihopbudat akademilag när det uppstod en vakans i cupen. Båda lagen visade att man kan det här med futsal. 

Dam A stod sent på lördag kvällen som slutsegrare efter att ha besegrat arrangerande Kullabygden i finalen med 2-1. Sammanlagt 25-2 i målskillnad på de 7 matcherna. Matilda Waldt blev vald till turneringens bästa målvakt.

Även akademilaget gjorde som sagt en kanonturnering i och med att man blev trea. Enda förlusten kom i semifinalen där man typiskt fick möta mot Eskils A (för vilken gång i ordningen...). Sedan visade man i matchen om tredjepris med bestämdhet att laget ville ha medalj med hem. Matchhjälte blev Tanya Rajkovic med sina två mål varav det första efter åtta (1) sekunder.
100% cupspel
2017-12-29 22:25
Fjärde cupen som Dam spelat innesäsongen 2017 och fjärde cupsegern. Denna gång en dubbel sådan när finalen i KVB cup (Åstorp) avgjordes på torsdagkvällen. Det hann bli natt innan Eskils A kunde finalbesegra Eskils Akademi med 1-0.

Båda lagen gick fram obesegrade i gruppspelet utan att släppa in något mål. Korta matcher gjorde det målsnålt och det gällde att hålla tätt. Målvakterna Matilda Waldt (Dam A) och Lina Karlsson (Akademi) imponerade båda. Akademi hade på pappret den tuffaste gruppen men besegrade div 1 laget Dösjöbro med 1-0 i nyckelmatchen. För Dam A blev ett försvarsstarkt IK Wormo den tätaste matchen, men det kändes ändå som en säker seger trots "bara" 1-0.

I semifinalen stötte Akademin på ännu ett division 1 lag i nyuppflyttade Kullabygden och det blev en jämn tillställning där till sist Nova Karlsson smällde in avgörande 1-0. Dam A fick en enklare resa i semin genom 3-0 mot Billesholm. 

Så en intern finaluppgörelse väntade. Skönt att lagen slapp mötas i semi som varit fallet två gånger tidigare i år. Nu fick båda lagen visa vad man kan i en final. Det blev jämt och Akademi skapade väl så mycket som Dam A. Men det blev till sist Linn Strömberg som avgjorde till As fördel. Men det var två nöjda lag som samlade för gemensam segerfotografering. 
  
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Eskilsminne IF, 12/02 15:26 
Eskilsminne IF, 11/02 16:09 
Eskilsminne IF, 08/02 10:11 
Eskilsminne IF, 07/02 15:48 
Eskilsminne IF, 05/02 15:36 
 
 
 
 
 
 
Senaste från Bildburken: