ESKILSMINNE IF
Eskilsminne DAM

Eskilsminne Dam A spelar 2017 under namnet Eskilsminne IF i division 1 Södra Götaland. I Damsektionen ingår även vårt Akademilag som 2016 vann sin serie och spelar 2017 i division 2. Läs mer under deras egen sida. Vi har även ett F17 lag. 

Vill du veta mer om Eskilsminne Dam och höra mer om vår verksamhet - eller provspela - kontakta Christer Waldt 0708-348 968 eller maila christer@waldt.se
Seger i hemmapremiären mot Bromölla!
2017-04-24 09:37
Eskils damer tog en övertygande seger mot Bromölla med 5-2. Linnea Rundqvist öppnade målskyttet redan efter tre minuter. Övriga målskyttar blev Josefin Norberg, Julia Nyberg Spets, Jasmine Hansen och Lana Ademi. Vi fick en liten pratstund med tränaren Ashkan Esfandi efter matchen;

Grattis till vinsten! Två raka segrar i säsongsupptakten. Hur nöjd är du?

- Tack! Jag är väldigt nöjd med våra vinster. Framförallt på hur vi klarar av att hantera matcherna. Vi visste på förhand att Färjestaden på bortaplan i en premiären skulle bli svårt, det blev inte lättare med snö och delvis storm.

Vi har gett oss själva bra förutsättningar att fortsätta jobba vidare för att nå våra målsättningar som vi satt i truppen. 


Ta oss igenom matchen lite kort. Vad blev avgörande moment för segern?


- Matchen mot Bromölla har vi kontroll på hela från start till slut. Vi har en stark tro på vårt arbetssätt. Tidigt gör vi 2-0. Lite ologiskt kommer 2-1 under en period där vi är bra och skapar mycket. 


Vi jobbar vidare i andra och sätter fart direkt. 3-1 kommer. 3-2 kort därpå. Efter deras mål tar vi tag i takt pinnen igen och avslutar sista 20 min med mycket anfall och avslut. Det resulterar i en klar 5-2 vinst


Fem olika målskyttar i matchen. Det känns som många spelare är heta?


Vi har en väldigt bra trupp där många är med och tävlar om en plats i matchtruppen. Det visar sig i matchen mot Bromölla där vi har fem olika målskyttar.  


Någon lagdel eller speciell spelare du vill framhålla?


-Hela truppen lägger ner ett hårt jobb varje dag i vår vardag tillsammans. Vi har bra träningar med mycket energi från alla. 

I nästa omgång möter ni Lörby. Kommer vi får se några nya grepp i den?

- Vi är spellediga nästa omgång för att ett lag har dragit sig ur. Så vår nästa match blir borta mot Lörby som du säger, den 6 maj. Vi jobbar på som vanligt med vårt arbetssätt och förbereder oss som vanligt för en tuff match. Förra året förlorade vi bägge mötena mot Lörby.


Vi tackar Ashkan för pratstunden och ser fram emot nya fina prestationer.


Idag vann våra unga tjejer i div 2 mot IF Centern med 3-0. Målskyttar; Nova Karlsson 2 och Nova Lundin Hafström. Grattis och bra jobbat tjejer!

Info 2017 Eskilsminne Dam A
2017-02-09 08:23
4 st nya tjejer i Eskilsminne IF DAM
Eskilsminne IF dam div 1 2017 har en trupp på 26 st tjejer !

4 st nya tjejer har tillkommit  2017 :
 Emilia Jönsson ( Hittarps IK )
 Jessica " JC " Castenhammar ( Stattena IF ) 
 Merima Alibasic ( Stattena IF )
 Linnea Lejon ( Vadstena GIF )

3 st långtidsskadade tjejer tillbaka 2017 
Maja Ahlm , Lana Ademi , Kajsa Arthursson 

Tränarstaben har utökats med :
Tage Kristensen ass tränare
Johan Jonsson MV tränare 
Bengt " Moffe " Andersson Fystränare  


Provträningsvecka
2016-10-26 23:49
Är du nyfiken på Eskilsminne Dam och känner att du vill prova om det är något för dig så har vi provträning nu förlängd till hela november. Tillfällena ser du i kalendern. Efter veckan tar vi en gemensam utvärdering och diskuterar fortsättningen.
Kontakta Christer Waldt, 0708-348968 eller Weine Norberg 0709-352 672 så vi vet du är på gång.  
Stabilt 2016 utan riktiga toppen
2016-10-26 23:28
Vi har avslutat ett vad man kan säga stabilt 2016. Många bra insatser utan den direkta toppen. I serien slutade vi på en sjundeplats i serien (samma som i fjol). Flera riktigt bra insatser som två segar mot serietvåan Asarum och mestadels stabila segrar mot lagen under oss i tabellen. Men också flera uddamålsförluster mot topplagen där vi hela tiden är med. Vi spelade oftast en riktigt bra fotboll som absolut borde gett några poäng till. 

Ett slarvigt tidigt uttåg i DM mot Uppåkra men i stället en bra insatts i Svenska Cupen med segrar mot Kvibille och Höllviken innan allsvenska Vittsjö blev försvåra i tredje omgången.  
Målskyttet var utspritt på många händer och ser man till både serier och cuper var Linnea Rundqvist och Jasmin Hansen målbäst med vardera 11 mål. 

Serien vanns av Glimåkra som dock misslyckades i kvalet och därmed blir kvar i ettan. Karlskrona, Dösjöbro och Hittarp får lämna serien och ersätts (Preliminärt, beror på serieindelning) av Skurup, Husie och Bromölla.

Eskils har alla förutsättningar och vi bör skärpa målsättningen till kommande säsong. Spelet finns där. Många spelare har fått kliva in och samla erfarenhet. Vi får tillbaka ett par långtidsskador och kommer att ha en bredd trupp och samtidigt plats för något nyförvärv. Vi tar nytt avstamp och välkommen att följa Eskilsminne Dam under 2017.


Eskilsminne DIF - Fc Rosengård F19 4-2
2016-04-10 09:00
Sista träningsmatchen på försäsongen spelades på plan 1 på Västergårds IP under bra förutsättningar med sol och så gott som vindstilla !! 
Vi har tränat på naturgräs i veckan och matchen spelades även på detta underlag och jag kan garantera att det " suger " i många vader idag söndag !!
Nu lägger vi dessa träningsmatcher bakom oss och framöver är det tävlingsmatcher som står på programmet och det är poäng som räknas !!!!

Att Fc Rosengård F19 kom på besök i den sista träningsmatch innan seriepremiären är ingen slump utan väl inplanerat att få möta ett riktigt bra lag med många bra individuellt skickliga spelare . 
Matchen inleds i ett bra tempo och lagen "känner " på varandra . I matchminut 26 får Eskils en hörna som Julia NS lägger in till Jasmine som styr snyggt in 1-0 .
Fc R replikerar snabbt därefter och i minut 30 kvitterar de till 1-1 på en lobb/chipp över mv  från halva plan efter att vi misslyckades få bort bollen . 
Vi går till pausvila med 1-1 och manar på att fortsätta med vårat spel o rörelse .
I minut 52 tar vi ledning igen med 2-1 genom Julia NS , resultatet står sig till minut 60 då Fc R kvitterar till 2-2 . I mina gul/blå Eskilsögon anser jag att vi "bjuder "på deras mål pga egna misstag i situationen innan målen görs . Det vi lär oss av detta är att små misstag i en situation kan leda till att motståndarna kan få en målchans .

I matchminut 63 springer Linnea R på en djupledsboll längs kanten och snyggt serverar in bollen till Carro K som lägger in bollen snyggt i bortre målgavel , 3-2 !!
I matchminut 83  lägger Tapper en lång djupledsboll över Fc R backlinje och Josefine N kommer ensam med mv och placerar in slutresultatet 4-2 .

I matchminut 78 får en Eskilsspelare en ful armbåge rakt över näsan av en Fc R spelare så blodet forsar och en snygg blåtira är nog synlig under söndagen .
Att armbågen delas ut 1 meter framför domaren och efter en situation är inte så smart gjort .......Rött kort delas direkt ut av domaren !! 

Tar vi med oss lördagens glädje , samarbete , snack , inställning och rörlighet framöver i serien så blir 2016 ett bra år /Lycka till tjejer !

1-0 Min 26 Jasmine Hansen ( ass Julia NS )
1-1 Min 30
2-1 Min 52 Julia Nyberg Spets ( ass Matilda E )
2-2 Min 60 
3-2 Min 63 Caroline Kristensen ( ass Linnea R )
4-2 Min 83 Josefine Norberg. ( ass Linnea T ) 

Laget : Mv Matilda Waldt , Hanna H , Linnea T , Matilda E , Linn S , Maja O , Josefine N , Caroline K , Julia NS , Jasmine H , Linnea R .
Avb : Titti , Lollo , Ellen , Emma , Evelina och Mv Lina Karlsson .
Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 22/4 14:00
5 - 2  
Lör 15/4 16:00
0 - 1  
Lör 8/4 13:00
3 - 1  
Lör 25/3 13:00
1 - 5  
Lör 18/3 12:00
1 - 1  
Sön 12/3 14:00
0 - 1  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Eskilsminne IF, 23/04 16:29 
Eskilsminne IF, 23/04 14:52 
Eskilsminne IF, 18/04 12:52 
Eskilsminne IF, 15/04 11:39 
Eskilsminne IF, 10/04 15:22 
 
 
 
 
 
 
Senaste från Bildburken: