ESKILSMINNE IF
Eskilsminne DAM

Eskilsminne IF Dam A spelar 2018 i division 1 Södra Götaland. I Damsektionen ingår även vårt Akademilag som spelar i division 2. Läs mer under deras egen sida.

Vill du veta mer om Eskilsminne Dam och höra mer om vår verksamhet - eller provspela - kontakta Christer Waldt 0708-348 968 eller maila christer@waldt.se
Sjätteplats facit för 2017
2017-10-15 23:09
Division 1 spelet slutade med en sjätteplats för Eskilsminne DAM. Således en mittenplacering även i år. Året började strålande med fyra raka segrar. Efter att Maja Ahlm i 81;a minuten satte vinnande 0-1 borta mot Färjestaden steg självförtroendet. Segrar följde mot Bromölla, Lörby och kanske bästa matchen 3-0 hemma mot Glimåkra. 
Men sedan gick det plötsligt i stå. En dålig match borta mot Skurup som förlorades med hela 4-0 satte sig hårdare än det borde. På den följde 4 raka förluster. De flesta med uddamålet och vi var med i alla matcher, men med sargat självförtroende gick det plötsligt i mot.
I matchen mot Stattena 17 juni som förlorades med 2-1 var dubbelt olycklig då nyförvärvet Johanna Ejdelind bara fick spela 16 minuter innan en tråkig korsbandsskada satte stopp för i år. Bara lite tidigare i månaden hade Maja Ahlm råkat ut för samma otur (i en innebandymatch). 
Men laget tog sig samman och vann matchen efter med klara 4-2 borta mot Bromölla. Redan här såg man att en mittenplacering verkade rimlig. Mycket riktigt gav inte höstsäsongen några större överraskningar.
Segrar mot lagen placerade under och förluster mot de placerade högre i tabellen. 
En märklig historia var att laget tog sig ända till semifinal i DM (förlust mot allsvenska LB07) utan att spela en match. Seedade från början är normalt, men att sedan alla lag vi lottades mot på vägen, lämnade VO är något som aldrig upplevts tidigare. Och som vi får hoppas aldrig sker igen. 
En säsong som inte går till historien som särskilt speciell. En väldigt stark trupp kanske skulle presterat lite bättre, men vi får nöja oss med att vara bästa i NV Skåne och med nya tag satsa på 2018 och visa att vi kan utmana i toppen.
Målskyttet var spritt på många fötter. 12 spelare gjorde mål i serien. Bäst målskytt alla matcher räknade, var Jasmin Hansen med 10 mål. 
Totalt gjorde vi 102 träningar och spelade 29 matcher. Tre st deltog i 27 st av dem: Jasmin Hansen, Julia Nyberg Spets och Lina Jepsen.
Inför Eskils-Borgeby
2017-05-26 13:49
VÄLKOMNA TILL MATCH lördag 27maj kl 14.00: 

Dags för Borgeby att gästa Västergård IP. Borgeby är klassiskt motstånd för Eskils och vi har mött varandra många gånger de senaste åren i serie, cup och träningsmatcher. Det brukar alltid vara jämna matcher, men med litet övertag Borgeby. Senaste 3 årens seriematcher ger 3 Borgebysegrar, 2 oavgjorda och en Eskilsseger. 

I år har Borgeby börjat lite svagare än väntat med sina sju poäng. Spekulationerna innan gick nog åt en högre utdelning under nye tränaren Patrik Persson och att de skulle blanda sig i toppen på serien. Det är ju inte för sent ännu, men då gäller det för Borgeby att spela färre oavgjorda matcher!

Eskils har ju börjat väldigt bra - och då undartar vi bottennappet mot Skurup förra helgen. Även efter en vecka är det svårt att förklara den kollektiva kollaps som Skurupmatchen blev. 4-0 förslust är inte OK och det är ett taggat Eskilslag som vill hitta tillbaka till vinnarformen som gav 4 raka segrar. Några förändringar i startelvan är att vänta. 

Nytillskottet Johanna Ejdelind är spelklar först 6 juni och Matilda Eriksson & Kujtime Kurbogaj är fortfarande på skadelistan. Linnea Lejon, Lina Jepsen och Johanna Malmlöf är också utanför dagens trupp. 
Seger i hemmapremiären mot Bromölla!
2017-04-24 09:37
Eskils damer tog en övertygande seger mot Bromölla med 5-2. Linnea Rundqvist öppnade målskyttet redan efter tre minuter. Övriga målskyttar blev Josefin Norberg, Julia Nyberg Spets, Jasmine Hansen och Lana Ademi. Vi fick en liten pratstund med tränaren Ashkan Esfandi efter matchen;

Grattis till vinsten! Två raka segrar i säsongsupptakten. Hur nöjd är du?

- Tack! Jag är väldigt nöjd med våra vinster. Framförallt på hur vi klarar av att hantera matcherna. Vi visste på förhand att Färjestaden på bortaplan i en premiären skulle bli svårt, det blev inte lättare med snö och delvis storm.

Vi har gett oss själva bra förutsättningar att fortsätta jobba vidare för att nå våra målsättningar som vi satt i truppen. 


Ta oss igenom matchen lite kort. Vad blev avgörande moment för segern?


- Matchen mot Bromölla har vi kontroll på hela från start till slut. Vi har en stark tro på vårt arbetssätt. Tidigt gör vi 2-0. Lite ologiskt kommer 2-1 under en period där vi är bra och skapar mycket. 


Vi jobbar vidare i andra och sätter fart direkt. 3-1 kommer. 3-2 kort därpå. Efter deras mål tar vi tag i takt pinnen igen och avslutar sista 20 min med mycket anfall och avslut. Det resulterar i en klar 5-2 vinst


Fem olika målskyttar i matchen. Det känns som många spelare är heta?


Vi har en väldigt bra trupp där många är med och tävlar om en plats i matchtruppen. Det visar sig i matchen mot Bromölla där vi har fem olika målskyttar.  


Någon lagdel eller speciell spelare du vill framhålla?


-Hela truppen lägger ner ett hårt jobb varje dag i vår vardag tillsammans. Vi har bra träningar med mycket energi från alla. 

I nästa omgång möter ni Lörby. Kommer vi får se några nya grepp i den?

- Vi är spellediga nästa omgång för att ett lag har dragit sig ur. Så vår nästa match blir borta mot Lörby som du säger, den 6 maj. Vi jobbar på som vanligt med vårt arbetssätt och förbereder oss som vanligt för en tuff match. Förra året förlorade vi bägge mötena mot Lörby.


Vi tackar Ashkan för pratstunden och ser fram emot nya fina prestationer.


Idag vann våra unga tjejer i div 2 mot IF Centern med 3-0. Målskyttar; Nova Karlsson 2 och Nova Lundin Hafström. Grattis och bra jobbat tjejer!

Info 2017 Eskilsminne Dam A
2017-02-09 08:23
4 st nya tjejer i Eskilsminne IF DAM
Eskilsminne IF dam div 1 2017 har en trupp på 26 st tjejer !

4 st nya tjejer har tillkommit  2017 :
 Emilia Jönsson ( Hittarps IK )
 Jessica " JC " Castenhammar ( Stattena IF ) 
 Merima Alibasic ( Stattena IF )
 Linnea Lejon ( Vadstena GIF )

3 st långtidsskadade tjejer tillbaka 2017 
Maja Ahlm , Lana Ademi , Kajsa Arthursson 

Tränarstaben har utökats med :
Tage Kristensen ass tränare
Johan Jonsson MV tränare 
Bengt " Moffe " Andersson Fystränare  


Provträningsvecka
2016-10-26 23:49
Är du nyfiken på Eskilsminne Dam och känner att du vill prova om det är något för dig så har vi provträning nu förlängd till hela november. Tillfällena ser du i kalendern. Efter veckan tar vi en gemensam utvärdering och diskuterar fortsättningen.
Kontakta Christer Waldt, 0708-348968 eller Weine Norberg 0709-352 672 så vi vet du är på gång.  
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Eskilsminne IF, 17/10 16:29 
Eskilsminne IF, 11/10 10:32 
Eskilsminne IF, 11/10 09:52 
Eskilsminne IF, 03/10 17:27 
Eskilsminne IF, 26/09 14:45 
Eskilsminne IF, 26/09 14:07 
 
 
 
 
 
 
Senaste från Bildburken: