Eskils Dam Akademi/division 2
Välkommen till träningsgruppen Eskils Dam Akademi/division 2. Här finns ett trevligt, duktigt och glatt tjejer de flesta i ålder 16 - 18 med några som har några år till. Vi spelar i A-lagsserien i division 2 och spelar alltså normalt mot andra föreningars förstalag. Vi tränar 3 gånger i veckan på Västergårds IP.  Vill du veta mer så kontakta någon av ledarna som du hittar under under truppen.
Vinst i hemmapremiären!
2017-04-24 13:03
Söndag, sol, hård vind och dags för årets andra seriematch i div.2 där IF Centern stod för motståndet. 

Vi började första halvleken med motvind och motståndarna fick ett par hörnor som med hjälp av den starka vinden blev farliga för hemmalaget men vi lyckades reda ut det och ingen skada skedd. 

Spelet präglades av många närkamper där bortalaget gick vinnande ur i 90% av fallen men trots det var det vi som förde spelet. 

I andra halvlek hade vi vinden i ryggen och det var inget skönlir från nåt av lagen den första kvarten. Våra tjejer visade en enorm kämparglöd och sista halvtimmen var det spel mot ett mål.

Det dröjde fram till den 72e minuten då det var dags för Nova Lundin Hafström att bryta in från vänsterkanten, göra bort två försvarare och avsluta snyggt nere i målvaktens högra hörn. 1-0!
Efter det lossnade det för våra tjejer och Nova Karlsson fick göra inte bara ett, utan två mål! 

Att vinna matchen med 3-0 trots ett bristande närkampsspel får ses som ett styrkebesked. 

Nästa match spelas 29/4 borta mot Kullabygdens DFF som kommer med två vinster i bagaget. 
14.00 på Höganäs Sportcenter!

 
Träningsstart 2017
2017-01-09 00:01
Kalendern är nu uppdaterad med träningstider för Eskils Akademi (division 2), inklusive F17 (01/02). Torsdag 12/1 kl 19.00-20.00 startar träningarna med fysträning. I år är blir det träning med Olle Lindström på Aktiverum men egen grupp Akademi inklusive F17, som handlar om skadeförebyggande styrka och balans. Samling ombytta i foajén, säg att ni är från Eskils i receptionen så släpper de in. Uteträning börjar måndag 16/1 kl 18.00. Se kalendern. Vill du komma och provträna? Kontakta ledarna.
Seger i Växjö
2016-11-27 20:44
Det blev en härlig seger i Växjö. McDonaladssparken är en 7-manna inomhus på konstgräs. Det blev en tydlig uppvisning att laget är i topp på denna nivå och redo för division 2. Obesegrade gick laget fram klart och tydligt. Kallinge (D3) 2-0, Nättraby (D2) 2-0, Alvesta (D3) 5-0, Vinberg (D3) 4-1, Kvart mot Halmstad BK (D4) 2-1, semi Astrio (D2) 2-1 och i finalen Staffanstorp (D3) 4-0. Sammanlagt 13-2 ! 

På den suddiga bilden av segrarna i Växjö; Övre raden Emma Petrovic, Matilda Gustavsson, Moa Thor, Rebecka Karlsson, Elin Bergh, ida Johansson, Matilda Waldt, Anna Gumabon. Nedre raden: Nova Lundin Hafström, Julia Jonassen, Lovisa Ohlander, Florina Lajqi, Julia Schölander.
Serieseger - division 2 nästa
2016-10-27 00:03
Eskils Akademigäng har genomfört en fantastisk fin säsong som slutar med serieseger och uppflytning till division 2. En förlust (Hallands Nation borta), en oavgjord och i övrigt segrar är ett snyggt facit. Många unga talanger (för många att nämna alla vid namn, se truppen) på väg i sin karriär från målvakt till anfall stöttas av några som varit med ett tag som Cajsa Wellander, Moa Thor och på slutet comebackande Kajsa Arhursson och Rebecca Johansson. Bästa målskytt och skytteligavinnare är Nova Lundin Hafstöm som stänkte in 18 mål.

Nu blir det divison 2 för laget och det blir en tuff uppgift. I och med serieomläggning där division 2 blir regional så ökar kvaliteten ordentligt och det blir nästan 1,5 steg upp. Motståndet kommer att vara (preliminärt) lag som Älmhult, Kvibille, Hittarp (fr div 1) och FC Hässleholm. Tillsammans med mer lokala (förstalag) som Billesholm, Glumslöv, Kullabygden och Västra Karup. Det finns bara 10 lag i hela Skåne, inklusive 4 allsvenska som spelar högra än Eskils Akademi.

Vill du veta mer om gänget och kanske provträna inför en spännande säsong kontakta Christer Waldt 0708-348968 eller Fredrik Nyberg +45 30 36 18 88


Div 3 platsen säkrad för 2016
2015-09-27 18:00
Dagens seger mot Hasslap med 4-2 innebar att vi säkrade kontraktet och spelar division 3 även nästa år. Vi skulle egentligen inte behövt befinna oss så nära strecket. En lite strulig vår och lite fel resultat i fel matcher gjorde att vi fick för lite poäng med oss i början. Men sedan har ci vunnit 4 av de 5 sista när vi fått stabilitet i spelet och många spelare som kan bidra. Positiv energi som gett resultat.

Dagens match tog vi ledningen med 2-0 med båda målan att Florina sprang loss och avslutade snyggt. Det följdes av en kort period där vi hade lite problem med Hasslarps snabbhet i anfallet och de gick upp till 2-2. Men en defensivt justering stämde det hålet. Ett bevis på att vi även lärt oss taktik och spelförståelse. Ida sköt oss i ledning med ett distansskott med vänstern innan paus. Direkt efter paus slog inhopparna till när Jennie spelade fram Maja H som gjorde 4-2

Andra halvlek spelade vi av lite mer defensivt och säkrade resultatet. Vi lät inte Hasslarp skapa särskilt mycket genom att ligga rätt hela tiden och ta bort ytorna.

Nu kan vi bygga vidare på detta och sätta ett högre mål inför 2016.
 
 
 
 
 
 
Senaste från Bildburken: