Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Eskils Dam Akademi/division 2
Välkommen till träningsgruppen Eskils Dam Akademi/division 2. Här finns ett trevligt, duktigt och glatt tjejer de flesta i ålder 16 - 18 med några som har några år till. Vi spelar i A-lagsserien i division 2 och spelar alltså normalt mot andra föreningars förstalag. Vi tränar 3 gånger i veckan på Västergårds IP.  Vill du veta mer så kontakta någon av ledarna som du hittar under under truppen.
Sjukdomar och skador stort problem för IS Halmias damer
2018-05-23 15:51

På fredag åker Eskilsminne IF:s damer till Halmstad för att möta IS Halmia. Motståndarna har liksom Eskils börjat serien bra men sedan också hamnat i en uppförsbacke. Mycket har berott på problem med sjukdomar och skador.

 

Stark match i DM av Eskils Akademilag
2018-05-16 22:39
Eskilsminne IF:s Akademilag lottades mot Allsvenska LB07 i årets DM-turnering. Gästerna kom med ett antal A-lagsspelare blandat med i huvudsak F19-spelare. Trots detta tuffa motstånd svarade Eskilstjejerna för en magnifik match och pressade under andra halvlek hårt för en kvittering. Matchen slutade 2–3 (1–3) och tränare Josef Claudén betraktar den som årets bästa trots att man testade ett helt nytt spelsystem.
Allsvenskt motstånd väntar för Dam Akademi i DM
2018-05-15 07:38

Eskilsminnes Dam Akademi som spelar i Division 2 ställs inför en väldigt inspirerande uppgift när man imorgon onsdag tar emot allsvenska LB07 hemma på Västergård i en DM-match som startar klockan 19.

 

Bara kompisarna var bättre
2017-12-29 22:51
Åstorpscupen blev ytterligare en framgång för Eskils Akademi. Silver i cupen endast besegrade av Eskils Dam A. En starkt genomförd cup med bara ett insläppt mål (det i finalen) och på vägen berget två division 1 lag i Dösjöbro och Kullabygden. 

Nu är det en veckas helguppehåll och den 4 januari börjar försäsongen för satsningen på 2018 års säsong där detta lag ska ta nya steg i sin utveckling. 
Ännu en Växjövinst
2017-12-04 10:09
Evelina Norell, Tanya Rajkovic, Matilda Eriksson, Ellen Pigg, Vilma Svensson, Lovisa Pigg, Ida Johannson, Nova L Hafström, Emma Petrovic, Kajsa Arthursson, Ronja Kindblad, Nova Karlsson, Lina Karlsson
Eskils Dam har en förmåga att lyckas i Växjös inomhuscup med sjumannaspel på konstgräs. Flera vinster i olika klasser de senaste åren. Ett lag med mestadels Akademispelare lyckades upprepa sin seger från i fjol. Trots vi gått upp ett steg från B- klassen till A-klassen blev det ännu en turneringsseger. 
Gruppspelet klarades av ganska bekvämt med 3 segrar och en oavgjord (när avancemanget redan var klart) och med 11-0 i målskillnad. Slutspelet blev dock tuffare med tre uddamålssegrar 2*1-0 i kvart och semi mot två Växjölag för att i finalen få överraskningen Furulund som bjöd på dagens tuffaste motstånd. 
Här fick vi släppa in dagens enda mål när Furulund kvitterade till 1-1 och tog finalen till förlängning. En utdragen historia som först kunde avgöras när spelare efter spelare plockats ut och endast två från varje lag var kav på sjumannaplanen.
I det läget satsade Eskils på två av de yngsta i laget Nova Lundin Hafström (-01) och Emma Petrovic (-02) som med massor av "taktiska råd" från sidlinjen hanterade situationen och spänningen perfekt och utmanövrerade motståndarna så att Emma till sist kunde rulla in segerbollen.
Snyggt jobbat alla!
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
 
 
 
 
 
Senaste från Bildburken: