Eskils Dam Akademi/division 2
Välkommen till träningsgruppen Eskils Dam Akademi/division 2. Här finns ett trevligt, duktigt och glatt tjejer de flesta i ålder 16 - 18 med några som har några år till. Vi spelar i A-lagsserien i division 2 och spelar alltså normalt mot andra föreningars förstalag. Vi tränar 3 gånger i veckan på Västergårds IP.  Vill du veta mer så kontakta någon av ledarna som du hittar under under truppen.
Emma till Serbiska landslaget!
2017-07-06 13:29
Trots uppehåll här hemma händer det stora saker för en av våra unga talanger.

Det är vår innermittfältsmotor Emma Petrovic som just nu befinner sig nere i Belgrad på träningsläger.

Lägret nere i Serbien startade i måndags 3/7 och avslutas på söndag 9/7 och igår kom beskedet om att förbundskaptenen tar ut Emma till det serbiska F-17 landslaget.

Nästa steg kommer att bli ett EM-kval som spelas mellan den 22/9-29/9.

Stort grattis Emma!

Sammanfattning av vårsäsongen!
2017-06-26 10:47

Då var det dags för uppehåll i Div.2 sydvästra Götaland. En serie där vårt akademilag har gjort en fantastisk vårsäsong, dessutom som nykomlingar!

Totalt har vi spelat 12 matcher och skrapat ihop 23 poäng.

I 7 av de 12 matcherna har vi stått som segrare och hållt 0:an i 5.

Det har blivit 3 st förluster. De lagen vi har förlorat mot är även just de tre lagen som ligger ovanför oss i tabellen, Kullabygdens DFF, Hittarps IK och Älmhults IF.

Vi har två oavgjorda matcher, där Kvibille BK var den ena och Laholms FK den andra. Kvibille BK som vi slog i sista omgången av vårsäsongen hemma med 3-0.

Totalt har vi gjort hela 29 mål och endast släppt in 9. Det är bara serieledaren Kullabygdens DFF som har släppt in färre mål än oss!

Med våra 29 mål har vi haft 10 st olika målskyttar och vi har också använt oss av samtliga 26 tjejer i truppen!

Nu går vi på uppehåll med gott samvete och ser fram emot att göra en minst lika bra höstsäsong!


Segertåget fortsätter!
2017-05-28 21:01
Efter att ha besegrat Västra Karup med hela 7-0 förra helgen, en match där vi äntligen lyckades komma igång med det passningsspel vi har tränat på, var det idag dags att bege sig ut till Billesholm för ny match. 

Det var bara att ta sig ann den kvava luften och den oklippta gräsmattan - lika villkor för båda lagen. 

Första halvlek började i ett ganska lågt tempo från båda lagen men vi visade från att det var vi som skulle äga spelet.

Vi skapade ett par chanser men det skulle dröja ungefär 20 minuter innan Nova sliter sig loss från sin försvarare och backen har inget annat val än att dra ner henne - Straff! 
Målvakten räddar men medans hela Billesholm IK står och tittar på är Becks på hugget och kan enkelt trycka in returen, 1-0! 

En kvart senare kommer 2-0 och i 45e minuten kommer 3-0 som är ett riktigt klassmål där Becks spelar ut den till Ohlander som fintar bort sin back och kan enkelt lägga in den till Nova som har öppet mål. 

Vi fortsätter ha övertaget även i andra halvleken men Billesholms målvakt storspelar och håller nollan de sista 45 minuterna. 

Sammanfattningsvis är det kanske inte vår bästa match men vi gör det som krävs och samtliga 15 spelare visar en härlig inställning där alla tar ansvar och och gör sitt jobb både offensivt men framförallt defensivt. 

Nu är vi redo att ta emot Hittarps IK på lördag 3 juni kl. 14.00 på Västergårds IP!
Tre viktiga poäng!
2017-05-14 18:10

Idag var det Trönninge IF som stod på andra planhalvan. Ett lag som endast lyckats ta tre poäng på fem spelade matcher. 

Första halvlek börjar vi bra och skapar ett par riktigt bra lägen men det dröjer 16 minuter innan Nova Lundin Hafström kan ta emot bollen i mitten och snurrar upp motståndarnas backlinje inte bara en, utan två gånger innan hon är helt ren med målvakten och enkelt kan lägga in den. 

Sista delen av första halvlek släpper vi in Trönninge mer och mer i matchen men vår stabila backlinje låter ingen komma förbi!

När andra halvleken blåser igång är det Trönninge som tar över mer och mer och  har bland annat en hörna som tar i ribban och ut. Det är chanser åt båda hållen men ingen lyckas få in bollen.

Ett par minuter är det riktigt svettigt och 1-1 hänger i luften men istället kan Nova Lundin Hafström stänga matchen i 91 minuten efter ett fint inspel från vänsterkanten av Lovisa Pigg.

2-0 och tre viktiga poäng med hem!

Nästa match spelas på Västergård på lördag 20/5 kl 16.00! 
Älmhult borta
2017-05-08 09:16


Det var ett soligt och vindstilla Älmhult vi kom fram till i lördags. Tyvärr hjälpte det inte oss då det var Älmhult som började bäst och skapade ett par farliga chanser som vi till slut lyckades reda upp. 

I den 23e minuten hände det som inte får hända, Alicia fastnar i gräset och vrider knäskålen ur led. Ambulans fick tillkallas och nu hoppas vi på att Alicia är tillbaka med oss på planen snart, krya på dig Alicia! 

Detta gjorde att det blev ett uppehåll i spelet på nästan 30 minuter, efter detta kom vi mer in i matchen, Nova Lundin Hafström får ett riktigt bra läge där hon hamnar nära målvakten och ska lobba över henne men tyvärr utanför. 
Trots att det är vi som har övertaget lyckas Älmhult spela sig igenom vår backlinje och 1-0 är ett faktum. 

I andra halvlek fortsätter vi ha lite övertag och vinner allt fler och fler närkamper men blir tyvärr lite för stillastående när det kommer till sista momentet och får inte in bollen. Älmhult kan istället utöka sin ledning med ett skott långt utanför, det var inte mycket att göra för Lina i målet. 

Trots underläge med 2-0 ger vi inte upp utan fortsätter kämpa, men tyvärr utan resultat. Evelina Norell har en frispark i ribban, vi har nån hörna som blir farlig men bollen vill inte in! 

Sista fem minuterna är det många trötta ben och Älmhult kan lugna ner spelet och hålla i bollen. 

Det går inte riktigt vår väg denna matchen heller, vi skapar lägena men har inte fullt fokus i sista momentet. Vi har ett par spelare med oss som gör sin första div.2 match för säsongen som kommer in och gör det riktigt bra! 

Nästa match är mot Laholms FK hemma tisdagen 9/5 kl. 19.00 på Västergårds IP.  Då är det bara tre poäng som gäller! 

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Eskilsminne IF, 17/10 16:29 
Eskilsminne IF, 11/10 10:32 
Eskilsminne IF, 11/10 09:52 
Eskilsminne IF, 03/10 17:27 
Eskilsminne IF, 26/09 14:45 
Eskilsminne IF, 26/09 14:07 
 
 
 
 
 
 
Senaste från Bildburken: