Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Respekt till de goda krafter som möjliggör föreningens inplementering av Handshake for Peace.
Besök vår sida för Handshake-partners

Vänskap bygger på respekt. 
Respekt börjar med dig och mig.
Tillsammans njuter vi av fotbollen som vänner
.

 

     

Eskilsminne IF är den första förening i världen som implementerar Handshake for Peace utanför Norge.

Under sommarens Fotbolls-VM kommer konceptet att lanseras globalt när FIFA (Internationella Fotbollsförbundet) gör Handshake for Peacetill en del av ceremonin kring FIFA-matcher.

Respekt mellan människor – mellan killar och tjejer, mellan yngre och äldre och inte minst i fotbollen mellan spelare, publik och domare. Sunda värderingar på och utanför planen har alltid varit en central del av Eskilsminne IF:s fostran av ungdomar.

Nu stärker Eskilsminne IF ytterligare föreningens fokus på detta. Genom att precis som kommande VM implementera Handshake for Peace som en obligatorisk del av våra hemmamatcher för såväl senior- som ungdomslag vill Eskilsminne IF sätta respekten mellan människor i centrum.
Handshake for Peace kommer dessutom införas som en del i Eskilscupen: En av de största fotbollscuperna i Norden med 2200 matcher sprider därmed budskapet om fair play.

Handshake for Peace startade i Norge och tillkom som ett projekt när Norges Fotbollsförbund ville förbättra bilden av elitspelare som de vuxna föredömen de borde vara för alla unga fotbollsspelare. Norges FF tog tillsammans med Nobels Fredspriscenter fram ramarna för Handshake for Peace och all elitfotboll i Norge har sedan spelats med de ramar som projektet innebär.

Redan efter ett år kunde man mäta en avsevärd förbättring i miljön och attityd i samband med matcherna. Nobels Fredspriscenter har också i alla deras officiella åtagande använt sig av denna symboliska handling.

Hela konceptet bygger på respekt och vänskap mellan människor och att vi genom det handslag som följer matchen har respekt för varandra och att vi skiljs som vänner efter vår kamp på fotbollsplanen.


Eskilsminne IF erhåller detta stora förtroende av Norges FF, av Norges nobelstiftelse och av FIFA, att få lov att ta upp Handshake for Peace för att vi visar att vi arbetar med tydlig värdegrund i föreningen.


Men det är också något som verkligen förpliktigar och sätter oss på prov genom att vi verkligen är det vi säger att vi är.


Eskilsminne IF skall vara bärare av positiva värderingar.
Eskilsminne IF skall skapa ett positivt klimat för unga människor.
Eskilsminne IF skall göra detta genom fotbollen och i samarbete med Nobels Fredspriscenter och Norges FF.


Att driva ett projekt som Handshake for Peace förpliktigar.
Det förpliktigar hur vi uppträder och hur vi uppfattas.
Det förpliktigar hur alla med kopplingen till matchen - ledare, spelare och föräldrar uppträder.

 

SE FIFAs Presentationsfilm:

Handshake för Peace introduceras nu i hela föreningen. Ledare, spelare, föräldrar och funktionärer utbildas och informeras. På bilden Eskils flickor 01 som får diskutera vad respekt innebär.

 

 

 

 

     
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Eskilsminne IF, 17/02 20:47 
Eskilsminne IF, 11/02 16:15 
Eskilsminne IF, 10/02 20:00 
Eskilsminne IF, 07/02 10:00 
 
 
 
Senaste från Bildburken:

Våra herrar tvingades att släppa kvalplatsen till Superettan till gästande Oskarshamn. Gästerna kunde lämna Harlyckan med en 2-1 seger. En spännande fortsättning följer, 2 matcher återstår!

Hitta fler bildspel på Bildburken.se
© Vid frågor om bilder kontakta janne@bildburken.se