Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkomna till F03

Välkomna till F03 hemsida. 

Är du sugen på att komma och provträna med oss? Hör av dig till någon av tränarna. Kontaktuppgifter hittar ni under Kontakt till vänster.

Eskils ungdomsläger 2018!
2018-02-05 15:33
Här presenteras datumen för årets ungdomsläger med Eskils.
Reservera datumen redan nu, anmälningsförfarande kommer längre fram i vår!
Länk för mer information tills dess:
http://www.eskils.nu/sida/?ID=72653

// Kansliet
EIF - IF Lödde
2015-10-10 15:40
Första halvlek börjar jämnt med något böljande spel fram och tillbaka där varken vi eller Lödde får igång något ordentligt spel. Men vi hade många fina intentioner och vi jobbar oss in i matchen mer och mer. Efter 10 minuter så börjar vi hitta rätt i vårt passningsspel och i den 12:e och 13:e minuten gör vi både 1-0 och 2-0. Nästan identiska mål - Fina passningskombinationer, ut på högerkanten, bra inlägg, en innermittfältare som kommer in fint i straffområdet och kan placera in bollen i mål. Den "sena" löpningen in som innermittfältare är riktigt bra. Ens markering på mittfältet hänger ofta inte med i löpningen och backarna i straffområdet blir ofta bolltittande och ser inte löpningen. Den typ av löpning in från mittfältet kommer bli ännu viktigare på större plan. Efter ett tekniskt nummer i den 20:e minuten får vi också in 3-0. Vi slappnade av lite efter målet och i den 21:e minuten gör Lödde 3-1. Generellt ett bra försvarsspel med bra tajming och beslut. Vi tappar dock lite defensiva löpningar hemåt.

Andra halvlek så fortsätter vi med ett fint passningsspel och i den 4:e minuten trycker vi in 4-1 efter efter en hörna. I perioder slår vi lite längre bollar och får därför svårare att få igång ett passningsspel men vi jobbar på varje boll och försöker göra det bästa av situationerna som uppstår. Efter ytterligare två bra tekniska prestationer så gör vi 5-2 och 6-2. I slutet av matchen så gör Lödde 6-3 och fastställde slutresultatet. 

Bra spelat tjejer!
Vinst 6 - 3

Sammanfattning:
Defensivt ligger vi bra och tar bra beslut i avgörande läge. Vi får dock inte förlora en del av vår identitet och sluta ge 100% i våra defensiva löpningar för att ta tillbaka bollen. Våra motståndare ska alltid tycka det är riktigt jobbigt att möta oss för att vi kämpar och krigar till 100% i alla läge. Men i det stora hela så gör vi ett bra jobb. Det är okej att missa en passning, brytning eller skott men det är inte okej att inte kämpa för varandra och laget. Offensivt spelar vi, i perioder, riktigt bra fotboll med fina passningskombinationer och med mycket självförtroende. Vi vågar utmana i en-mot-en situationer och gör det bra. Vi har också blivit bättre på att ta avslut och inte bara passa hela tiden. Bra match!

/Robin
EIF - Röstånga
2015-10-04 21:35
Vi har bra rörelse i laget vilket resulterade i ett bra passningsspel. Vi var lugna med bollen och fick ihop flera bra passningskombinationer. Mycket tack vare att vi släpper bollen på ett eller två tillslag antingen på spelare som är rättvänd eller på spelare i fart framåt. Vi vände på spelet från ena kanten till den andra och på det viset drog isär Röstångas lag. Första halvlek är riktigt bra. Andra halvlek är spelmässigt också bra men vi skjuter för lite. Vi passade oss fram till bra lägen och sen slog vi ofta en passning för mycket och vi fick börja om. Defensivt väljer vi, i stort sett, alltid rätt beslut. Vi föll när vi skulle falla och vi pressade när vi skulle pressa. Och när vi tog beslut att pressa eller försökte bryta så var vi bestämda. I det stora tog vi hemjobbet bra med vissa undantag där vi blev lite nonchalanta. 

Bra spelat tjejer!
Vinst 5 - 2

Kort sammanfattat: 
En bra match med fint passningsspel och bra rörelse. Riktigt bra försvarsspel om vi glömmer några missade löpningar tillbaka. Vi kan dock fortfarande bli bättre på att ta avslut när tillfälle ges. 

/Robin
Hittarp - EIF
2015-10-04 21:30
Vi börjar matchen lite försiktigt. I inledningen av matchen får vi stundtals igång vårt passningsspel. Men sen föll vi för långt ner med laget vilket gjorde att vi hade problem att ställa om till anfall när vi erövrade bollen. Det vi skapar chanser på är mestadels på kontringar. Båda lagen spelade ett bra och fysiskt försvarsspel vilket gjorde att båda lagen, generellt, fick problem att skapa målchanser i första halvlek.

Andra halvlek var ganska lik den första. Vi springer och kämpar på varje boll. Vi var lite stressade och slår längre passningar lite för ofta. Återigen ligger vi lite för långt ner med laget vilket gjorde det svårt att få igång ett bra passningsspel. Men vi hittade stundtals ytor på kanterna och kom igenom ett antal gånger antingen efter en individuell prestation eller en passningskombination. I slutet av matchen pressar Hittarp för att få in ett mål. Vi kämpar och krigar riktigt bra och Celina i mål stod för några högklassiga och avgörande räddningar. 

Bra kämpat tjejer!
Oavgjort 0-0

Sammanfattning:
Vi backar tillbaka lite för långt i perioder och vi ville framåt lite för fort emellanåt vilket gjorde att vi blev av med bollen lite för snabbt. Vi gör inte en bra match spelmässigt. Men vi står för en riktigt bra kämpainsats. Tack vare det och ett ett bra målvaktsspel så får vi med oss 1 poäng idag. 

/Robin
Tre slutsatser efter helgens matcher
2015-09-22 00:10
Två matcher i helgen mot Brunnby respektive Röstånga.

EIF - Brunnby 
Vi får igång ett fint passningsspel direkt från start. Detta tack vare bra rörelse och viljan att få boll. Vi stressade inte när vi fick press på oss och var generellt lugna och trygga i vårt passningsspel. Det är enklare att inte stressa upp sig vid press när man vet att det alltid finns någon som gör sig spelbar och vill ha bollen. Vi har i stort sätt alltid minst ett alternativ fram och ett alternativ bak då vi också ger bra understöd, även från målvakt. Vår kompis "Väggpassen" hängde med oss under hela matchen. Ibland behöll vi bollen inom laget där vi väntade på rätt läge att gå fram och ibland drog vi upp tempot i passningarna där många passningar gick på spelare i rörelse framåt, ofta på ett eller två tillslag. Kortfattat precis så som vi vill spela. Defensivt så kämpar vi bra och alla tar sitt ansvar. Vi ligger oftast rätt i positionerna i backlinjen och avväger om vi ska stöta eller falla på ett bra sätt. Stundtals hamnar vi dock lite långt ner med vår backlinje. Det mellanläget vill vi inte hamna i eftersom man är för långt bak för att pressa, och vinna bollen, och för långt fram för att hinna med djupledsbollar. Det var inte ofta men det är något vi ändå får ta med oss. 

Bra spelat tjejer!
Vinst 3 - 0


EIF - Röstånga 
Vi vågar spela runt bollen och känns oftast trygga med att ha bollen. Men ibland stressar vi lite för mycket och slår iväg en långboll, vilket vi vill undvika. Även om långbollarna faktiskt blev bra och ofta kom till en av våra spelare. Vi spelade oss bra runt på kanterna där Röstånga dock pressade oss bra med minst två spelare i sista tredjedelen. Vi blev ibland lite sena med understödet där en individuell prestation krävdes. Som lyckades ibland och ibland inte. Men det är bra att vi vågar utmana och försöka dribbla om inga andra alternativ finns. Men ibland löser vi deras press på ett riktigt bra sätt med smarta instick och då fick vi direkt ett övertag, eftersom vi spelade oss förbi två-tre spelare med en pass. Vi tog många avslut(!) vilket var glädjande att se då vi annars ofta vill passa oss hela vägen in i mål. Man gör inga mål om man inte skjuter. Defensivt gör vi en bra match. Alla kämpar och tar sitt ansvar. Vi ligger dock, även i denna matchen, lite långt ner med backlinjen emellanåt. 

Bra spelat tjejer!
Vinst 5 - 0


Tre slutsatser:
1. Rörelse
Vi tar fler och fler smarta löpningar och rörelser. Det kan vara en rörelse på 1 meter som kan vara skillnaden. Vi börjar också tajma våra löpningar bättre och bättre. Tar man "rätt" löpning men 2 sekunder för tidigt så kan den ha motsatt effekt. Vi gör löpningar för laget, inte för sig själv. Vilket är en stor skillnad. Vi har också börjat ta löpningar i förebyggande syfte. Därför kan slå flera passningar i rad till spelare i rörelse framåt. Kul att se!

2. Spelförståelse
Vi börjar förstå spelet mer och mer. Vilket resulterar förbättrad rörelse som jag nämnde ovan. Men jag ser det också på passningarna som slås. Jag vill gärna inbilla mig att vid flera av våra fina passningskombinationer så har alla mer eller mindre samma idé - ända från första passningen. Att se in i framtiden. "Passar jag dit så kan hon slå en passning dit." "Springer jag hit så kan jag ta med mig bollen i en större yta". 

3. Snacket
"Snacka på planen". Det kommer en tränare att säga många gånger. Även i seniorlag. Hand i hand med att vi förstår spelet bättre och bättre blir det också enklare att ge varandra instruktioner på planen. Man kan inte alltid se allting på en fotbollsplan själv. Men tillsammans kan man se allt. Hjälper man varandra genom att prata så underlättar det enormt. Jag hör fler och fler som pratar på planen. En liten sak som att berätta om man kan vända med bollen eller om någon är i ryggen kan göra en stor skillnad. 
Matchsnacket i halvtid har blivit enkel för oss ledare under hösten. Tjejerna gör själva sin analys av halvleken, där lagkapten för dagen får första ordet. Därefter fyller övriga tjejer på. Både det som varit bra och det som vi kunde gjort bättre tas upp. Och det är alltid bra och vettiga synpunkter. 

Det finns mycket bra som vi kan ta med oss efter helgen. Det är ett privilegium att få se dessa tjejerna utvecklas.

/Robin
 
 
 
 
 
 
Senaste från Bildburken: