SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A

Torns IF - Eskilsminne IF
 
  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 12 augusti, 19:00
Plats:Tornvallen, Stångby A-plan
Serie:Ettan Södra 2020
Samling:18:00
Kollektivet nära seger i stark insats mot Torn
2020-08-12 22:27
Onsdagens bortamatch mot Torns IF värmde alla gul-blå hjärtan. Matchen slutade 1-1 (0-0) och de som hade mest anledning att vara besvikna över poängrappet är Eskilsminne IF:s spelare och ledare. Denna kväll visade man upp hur kollektivet kan rubba topplagen i Division 1.
På förhand var onsdagens match i Stångby en svår uppgift. Torn har startat serien strålande och låg visserligen bara på femte plats men var endast ett andetag från en kvalplats. Så det överraskade säkert en del att det var Eskils som tog ett bastant grepp om den första halvleken.

Försvarsspelet var kassaskåpssäkert och mittfältet med Filip Lundeberg i spetsen jobbade kopiöst och vann bollar och närkamper. Framåt hotade Emil Åberg och Gjenis Zeqiri ständigt ett vilset och nästan bortkommet hemmalag.

Redan i 6 minuten höll Emil Åberg på att bli fri framför hemmamålet men fick inte tag i bollen. Gjenis Zeqiri drog på ett skott som blev lite för lamt efter 15 minuter. Samme man var sånär fri efter 29 minuter efter en bra löpning.

I den 37 minuten fick Emil Åberg matchens hittills bästa läge. Han kommer fri mot hemmamålvakten som gör en smart utrusning och bryter.

I den 43 minuten slog Jonatan Persson en smart boll som Gjenis Zeqiri var millimetrarna från att hinna före målvakten.

Torn då, vad åstadkom de i första halvlek? Jo ett skott från distans i den 43 minuten som Pontus Löfvenmark i Eskilsmålet plockade som fallande höstäpplen.

Efter paus klev Torn in med annan inställning. Man jobbade hårdare och kom fram på kanterna och hotade betydligt mer än under första halvlek. Det blev en fysisk och riktigt tuff match med många närkamper men Eskilsspelarna stod upp på ett berömvärt sätt.

I den 54 minuten fick så Eskils välförtjänt utdelning. I en perfekt omställning får Emil Åberg bollen och skickar en passning som skär som en kirurgkniv fram till Isak Petersson som behärskad och distinkt stänker in 0-1.

Tyvärr får Eskilsspelarna bara njuta av ledningsmålet i två minuter. Torn startar ett anfall från egen målvakt. Rebin Asaad får bollen på egen planhalva och avancerar fram medan Eskils backlinje sjunker. Assad drar på en veritabel kanon från 30 meter som borrar sig in i Pontus Löfvenmarks vänstra kryss. Frågan är om Asaad någonsin gör om denna prestation.

Eskils tränare André Petersson gör en del byten i andra halvlek och det bibehåller kvaliteten i laget. Man fortsätter skapa chanser och under resten av halvleken är det Eskils som har de klaraste chanserna. Kondisen är det inget fel på i gul-blått. Killarna jobbade hårt och i 79 minuten får Emil Åberg ett friläge serverat av Filip Lundeberg men skjuter hårt uppvaktad över.

I 83 minuten har man två lägen. Först är Dennis Olsson nära att nå en framspelning men målvakten rensar undan. Direkt efter lurar Gjenis Zeqiri en hemmaback ut till korvkiosken och släpper bollen ut på högerkanten. Inlägget skjuter sedan Emil Åberg över.

André Petersson var både nöjd och samtidigt lite besviken efter matchen. Som man ju ska vara när man är så oerhört nära en riktig succé.

- Vi dominerade första halvlek där spelarna visade fin attityd och närvaro. Försvarsspelet var stabilt och på mitten vann Filip Lundeberg och de övriga massor av bollar, säger han.

- I pausen pratade vi ihop oss om hur vi skulle agera i uppspelen för att skapa fler möjligheter och jag tycker vi hade flest chanser även om spelet blev lite mer böljande. Under perioder var det lite väl många felpass men det är ganska förståeligt då det var en tuff och mycket fysisk match, tillägger han.

André är mycket nöjd med laginsatsen som sådan.

- Det var en imponerande instas av kollektivet. Killarna agerade som ett lag och alla bidrog till insats och resultat. Det kändes riktigt bra och detta är att bygga vidare på när vi ska ut och spela igen på söndag, konstaterar han.

Målskytten Isak Petersson konstaterade i webb-sändningen att han inte var missnöjd med resultatet.

- Nej vi spelade mot ett bra lag som ligger i toppen. Man kan inte vara missnöjd efter att ha gjort en så bra match, sa han.

Malet han svarade för kommenterade han:

- Jag fick en perfekt passning av Emil. Förstatouchen blev bra och när jag blev fri hade jag tid att sikta in mig och var ganska säker på att sätta den, konstaterade han.

Eskils startelva:

Pontus Löfvenmark - Mathias Unkuri, Carl Thulin, Linus Persson, Jonatan Persson - Jesper Lundborg (74 Filip Egger), Filip Lundeberg, Filip Ottosson, Isak Petersson (74 Dennis Olsson) - Gjenis Zeqiri, Emil Åberg.

Text: Lasse Möller
Bild: Bildburken.se

<< Tillbaka