SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A

Assyriska BK
1 - 1
Eskilsminne IF
Assyriska BK1 - 1Eskilsminne IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 21 augusti, 13:00
Plats:Ruddalen 1 Konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 000026164
Samling:12:00
Bara en poäng trots kraftigt spelövertag
2021-08-21 19:19

Det var en märklig match som spelades mellan Assyriska BK och Eskilsminne IF på lördagseftermiddagen. Matchen slutade 1-1 (0-0) men poängtappet berodde inte på att Eskils fick en reaktion efter den enorma urladdningen mot HIF i onsdags. Huvudtränare Patrik Ingelsten var minst sagt förbryllad efter matchen och hade svårt att sätta ord på vad som utspelats under 94 minuter på Ruddalen i Göteborg.

- Jag har aldrig under hela min karriär som spelare och ledare varit med om att man varit så totalt överlägsen spelmässigt i en match och ändå tappat tre poäng. Detta var en smått sanslös upplevelse, konstaterar Patrik.

- Assyriska hade ett skott på mål som ändrade riktning på en spelare och totalt ställde Pontus Löfvenmark i vårt mål och gav dem 1-0. Sedan hade de ett avslut utanför mål. Det  var vad de fick hop, konstaterar han.

Man var lite orolig att det skulle komma en både fysisk och mental backlash hos Eskils efter hjältematchen mot HIF men det fanns inte tillstymmelse till underskattning eller trötthet hos de gul-blå denna lördag.

- Jag tror vi hade närmare 20 hörnor. Vi hade tre träffar i trävirket och deras målvakt svarade för ett antal fantastiska räddningar. Men bollen ville inte in. Det låter konstigt men jag satt faktiskt och njöt på bänken över det spel som våra killar visade upp. När det gäller seriespelet denna säsong har vi inte gjort en bättre match sett över hela speltiden, förklarar Patrik.

Assyriskas mål kom direkt efter paus i den 46 minuten men det skulle dröja ända tills den 89 minuten innan Eskils fick utdelning och den kom på en av de mindre heta chanserna menar Patrik.

- Josef Getachew drog på ett skott från 20 meter som inte såg så farligt ut men det gick i mål och vi fick med oss ett oavgjort resultat. Alla poäng är viktiga men det kändes inte roligt att behöva förlora två i en match som denna, poängterar han.

I den andra halvleken haglade varningarna över Assyriska och man drabbades dessutom av en utvisning. Men trots detta var det inte en direkt brutal match från deras sida menar Patrik.

- Nej det var nog mest frustration och tjafs. Tröjdragningar och diskussioner. Inget allvarligt som jag ser det, säger han.

Inför matchen hade Patrik gjort en del ändringar i startelvan. Victor Wahlgren och Marcus Nilsson fick vila medan Linus Persson och Filip Lundeberg spelade från start.

- Både Linus och Filip svarade för mycket bra insatser och det känns skönt att veta att vi har en bred trupp där alla levererar, konstaterar han.

- Detta är en match med två ansikten. Jag är förstås missnöjd över att vi inte fick mer utdelning målmässigt men samtidigt oerhört glad över det spel vi presterade, slutar Patrik.

Text: Lasse Möller

Bild: Bildburken.se


<< Tillbaka