SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A
Tölö IF
0 - 2
Eskilsminne IF
Tölö IF0 - 2Eskilsminne IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 29 maj, 14:00
Plats:Hamravallen A
Tävling:
Matchnummer: 000026068
Samling:13:00
Eskils drygade ut serieledningen
2022-05-29 17:49

Eskilsminne IF:s herrar visade upp en härlig moral och en proffsig inställning när man på söndagen mötte nykomlingen Tölö IF på bortaplan. Denna den första matchen någonsin mellan det två klubbarna slutade 0-2 (0-1) sedan Eskils dominerat både spel- och chansmässigt.

- Jag är imponerad över hur killarna tog sig an uppgiften. För det första att man skakade av sig besvikelsen från torsdagens match mot Västra Frölunda och sedan hur man hanterade den minst sagt svårspelade planen. Arenan är mysig och så men planen var långhårig, studsig och snustorr vilket inte gynnade vårt spel, förklarade tränare Patrik Ingelsten efter matchen.

Den första halvleken bjöd på en godkänd insats av Eskils där man kontrollerade motståndet väl. Hemmalaget hade två avslut på mål från längre avstånd.

Eskils 0-1 kom i den 32 minuten då Hampus Stoltz går upp i en nickduell på en längre boll och vinner densamma. Bollen går ner till Victor Wahlgren - som för dagen agerade wingback -  som bara rakade in den i mål.

I den andra halvleken hade Tölö inte ett enda avslut på mål. De enda farligheterna uppstod på fasta situationer.

- De hade fyra långa inkast som damp ner och orsakade lite oro men annars var det lugnt bakåt, säger Patrik.

- Vi skapade flera lägen och hade bland annat två frilägen som väl borde resulterat, tillägger han.

Eskils 0-2 kom i den 60 minuten på frispark. Åter var det Yonathan Getachew som visade upp sin känsliga fot och smekte in bollen i nät.

- I dag är jag glad över att spelarna visade upp en stark mentalitet och dessutom att hela laget la ner ett enormt arbete, poängterar Patrik.

Ett extra litet plus denna dag var att Eskils lokalkonkurrent Höganäs BK knep en poäng borta mot toppkonkurrenten Husqvarna vilket gör att avståndet ner till andraplatsen åter är fem poäng till Eskils fördel.

Text: Lasse Möller

Bild: Bildburken.se


<< Tillbaka

Spelade matcher
Lör 11/11 15:00
1 - 2  
Sön 5/11 13:00
4 - 3  
Sön 29/10 15:00
3 - 1  
Lör 21/10 16:00
0 - 1  
Sön 15/10 13:00
1 - 0  
Lör 7/10 16:00
2 - 1  
 
 
 
Senaste från Bildburken:

Se alla bilder från Eskilsminnes hemmamatcher på både herr- och damsidan på Bildburken.se
© Vid frågor om bilder kontakta janne@bildburken.se