SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A

Landskrona BoIS
1 - 1
Eskilsminne IF
Landskrona BoIS1 - 1Eskilsminne IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:mån 25 mars, 18:00
Plats:Bortamatch
Starkt försvarsjobb gav 1–1 mot BoIS
2024-03-25 21:54

På lördag är det seriepremiär för Eskilsminne IF:s herrar och på måndagen spelades genrepet mot det hittills tuffaste motståndet denna försäsong. På Landskrona IP slutade matchen mellan Landskrona BoIS och Eskils 1–1 (1–1) och det blev en match som gav Eskilscoachen Martin Pringle en rad svar han ville ha.

Direkt efter matchen kunde Martin konstatera:

– Vi visste på förhand hur matchen skulle se ut när vi ställdes mot ett av de bättre lagen i årets Superetta. BoIS är ett spelskickliga och aggressivt lag men vi visade vad vi kan och stod upp bra mot detta kvalificerade motstånd, sa han.

– Stundtals ”åkte vi med” lite för mycket och lät dem dominera. Vi vågade inte spela alltid men samtidigt fanns det många positiva ingredienser i matchen, betonar Martin.

Eskils mötte ett BoIS som ställde upp med vad som troligtvis blir startelvan hemma i deras seriepremiär mot Sandviken. Eskils visade dock att en oerhört viktig detalj satt i princip som hand i handske - defensiven.

Mittbackarna Johan Albin och Adrian Petersson spelade lugnt och stabilt tillsammans med sina lagkompisar när hemmalaget pressade hårt.

– De kom runt på kanterna en del men de skapade faktiskt inte några direkta farligheter, sa Adrian Petersson.

– Det var riktigt kul att få mäta krafterna mot ett Superettanlag som jag tror kommer bli mycket bra denna säsong, tillade han.

BoIS kunde ta ledningen på en hörnvariant i 27 minuten genom Robin Dzabic som avslutade när Eskilskeepern Philip Mårtensson var rejält skymd.

Även om BoIS hade mycket boll blev det inte så mycket chanser då hela Eskilslaget försvarade sig effektivt och dessutom började hitta lite omställningar. I den 43 minuten kom också 1–1 på just en sådan.

Målet var som hämtat ur en instruktionsbok för fotboll vad gäller omställningar. Eskils vände snabbt spelet och på högerkanten forsade Casper Seger fram och i precis rätt ögonblick spelade han in bollen och där dök Oliver Åkerman upp och tryckte in kvitteringen. Här hängde inte BoIS-försvaret med.

Efter paus bytte BoIS uppställning och in kom ett gäng spelare som visade sig hungriga och sugna på att prestera tillräckligt för att vara aktuella för startelvan. Bollinnehavet var fortsatt stort för BoIS. Samtidigt som man också hade lite svårt att hålla spelet inom lagens råmärken och drog på sig en del varningar.

Eskils fick till en del spelvändningar som inte var långt borta från att resultera men matchen slutade 1–1 – ett resultat som gul-blått definitivt inte behöver skämmas för.

– Nu kan vi gå in i seriespelet mot Tvååker på lördag med ett stärkt självförtroende. Jag är mer än nöjd med insatsen och samtliga spelare ska ha beröm för sin inställning och sitt arbete denna match, berömde Martin.

Eskils startade med: Philip Mårtensson – Kevin Robert, Johan Albin, Adrian Petersson, Jesper Lernesjö – Lucas Ohlander, Josef Getachew, Christian Ljungberg – Casper Seger, Oliver Åkerman, Yonathan Getachew.

Inbyta i andra halvlek blev Fredrik Liverstam, Andreas Quist Svensson, Jonathan Larsson, Endrit Ibishi, Vincent Poppler och Adham Hazime.

Text och bild: Lasse Möller


<< Tillbaka