SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A

Lunds BK
1 - 2
Eskilsminne IF
Lunds BK1 - 2Eskilsminne IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 12 april, 19:00
Plats:Klostergårdens IP, centrumplan
Tävling:
Matchnummer: 000012019
Samling:18:00
Konstmål gav Eskils segern mot Lund
2024-04-13 00:31

Eskilsminne IF:s tränare Martin Pringle har matchat nyförvärvet Vincent Poppler från Division 2-laget Nyköpings BIS försiktigt i vår. På fredagen fick han chansen att göra första matchen från start sedan Oliver Åkerman tvingats kasta in handduken på grund av skada. Och tala om att Vincent tog tillfället i akt. En fantastisk arbetsinsats där han låg bakom många av de farligheter Eskils skapade och sedan som kronan på verket segermålet 2-1 som länge kommer vara säsongens snyggaste fullträff.

Det har varit ett irriterande faktum att Eskils haft problem med Lunds BK på Klostergårdens IP. Inför matchen konstaterade dock Martin Pringle att när han tränade Eskils senast vann man där. Och nu upprepades historien. Eskils svarade för en fantastisk kollektiv insats kryddat med ett antal läckra nummer.

I ärlighetens namn kanske matchen skulle vara avgjord redan i första halvlek då Eskils vaskade fram fyra heta chanser förutom 1-0-målet som kom i den 34 minuten.

Lånet från Landskrona BoIS - Rasmus Wendt - visade vilken tillgång han kommer att bli för gul-blått i vår när han demonstrerade en briljant teknik och vickade, fintade och dribblade sig fram längs kortlinjen från vänster och spelade in bollen till en fri Yonathan Getachew som kallt tryckte in 1-0.

Annars var inledningen på matchen ganska försiktig från båda lagen. Första vassa chansen hade Rasmus Wendt - som för övrigt spelade halva säsongen fjol i Lund - i den 20 minuten då han drog på en missil som förre Eskilskeepern Lamin Sarr med möda tippade till hörna.

Lund fick en jättechans i den 24 minuten då William Thellsson fick ett rent friläge efter felpass i Eskilsförsvaret, Han avslutade dock rakt i famnen på Philip Mårtensson som var säkerheten själv denna kväll.

Efter målet tog Eskils över matchen och bjöd på årets hittills bästa spel mot ett lag som tippas kunna vinna Ettan.

I 40 minuten spelade Vincent Poppler fram Casper Seger som helt ren tyvärr fick bollen centimetrarna utanför Lamin Sarrs vänstra stolpe.

I 43 minuten spelade Josef Getachew fram Vincent Poppler som tvingade Lamin Sarr att göra en ny hörna.

I 44 minuten sprang Vincent Poppler själv genom Lundaförsvaret men en hemmaback lyckades turligt styra ut avslutet till hörna när bollen var på väg i nät.

Efter paus satsade Lunds BK allt framåt. I 58 minuten kunde så inhopparen Samir Maarouf göra 1-1. Efter målet jagade Lunds BK segern och bytte in de offensiva spelarna efter hand. Men mitt i pressen kom kallduschen.

Josef Getachew serverade Vincent Poppler en perfekt boll ut på högerkanten. Vincent som är vindsnabb sprang ifrån sin uppvaktning och ur ganska snäv vinkel avslutade han med en missil rakt upp i Lamin Sarrs vänstra kryss och saken var klar.

Seger med 2-1 och naturligtvis och naturligtvis är frågan till Vincent om detta var hans genombrott som Ettanspelare?

- Ja det får man nog säga. Jag fick chansen från start för första gången och även om jag är helt slut efter matchen känns det som jag är på rätt nivå nu. Jag har tränat intervaller själv efter varje träningspass och konditionen blir bättre och bättre, sa en utpumpad Vincent direkt efter matchen.

Vad tänkte du när du fick läget i den 71 minuten?

- Bara två saker. Backen ska aldrig få komma ifatt mig och jag ska bomba in bollen i mål, skrattar han.

Och som vi såg höll han de båda löftena. Vi som betraktade matchen från sidan kallar det ett konstverk.

Tränare Martin Pringle öste beröm över spelarna efter matchen:

- Killarna ska ge sig själva en rejäl klapp på axlarna. De gjorde precis det vi talade om innan matchen. Att inte låta oss provoceras utan backa undan smart. Att vara modiga och gå för tre poäng. Vi mötte trots allt en av favoriterna tills seriesegern - ett mycket bra lag - och kunde svara för denna insats, säger en glad Martin.

Seger med 2-1 (1-0) och faktiskt serieledning att gotta sig åt även om den kanske försvinner redan på lördagen. men vad spelar det för roll denna dag när samtliga spelare i Eskils får MVG i betyg.

Text: Lasse Möller

Bild: Stefan Robért


<< Tillbaka