SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A
BK Astrio
1 - 2
Eskilsminne IF
BK Astrio1 - 2Eskilsminne IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 09 juni, 19:00
Plats:Söndrums IP A
Tävling:
Matchnummer: 000026097
Samling:18:00
Referat: BK Astrio - Eskilsminne IF
Ungdomarna gladde när Eskils vann
2021-06-09 23:29

Eskilsminne IF tog årets första seger i onsdagens bortamatch mot BK Astrio. Man vann matchen med 2-1 (1-1) och huvudtränare Patrik Ingelsten strödde lovord över de unga spelarna som klev fram och tog för sig. Matchen var en jämn historia som kunde slutat åt båda håll, men Eskils lyckades dra det längsta strået efter Yonathan Getachews fina avgörande i slutet av matchen. 

16-årige Hampus Stoltz kunde fira lite extra denna dag. Hampus fick kliva in i startelvan och tackade för förtroendet när han i matchens 30 minut snodde bollen framför målvakten när dennes ena back slarvat med bakåtpassningen. Hampus första seriemål kan sorteras in under rubriken ”Minnesvärt”.

- Fantastiskt påpassligt av Hampe som med lite tur kunde blivit tvåmålsskytt, säger Patrik Ingelsten.

- Någon minut senare får han till ett avslut där Astrios målvakt gör en fin räddning. Närmare mål än så kan det inte bli, förklarar Patrik.

Astrio är ett samspelt lag som har ungefär samma lag som gått från Division 4 och rakt upp i Division 2. Under första halvlek satte de hård aggressiv press med tre forwards mot Eskils trebackslinje. Detta gav också resultat i den 35 minuten när de kunde kvittera.

- Astrio hade mer bollinnehav än vi men vi skapade betydligt fler chanser under de första 45 minuterna, betonar Patrik.

- I paus ändrade jag om så att Jonatan Persson klev ner från sin wingbackposition på vänstersidan och vi spelade mer med fyrbackslinje. Detta medförde att Astrios anfallsspel helt tappade udd. Istället tog vi över och skapade ett antal chanser, berättar Patrik.

Det dröjde dock tills den 87 minuten innan Eskils skulle få den rättvisa utdelningen. Yonathan Getachew tog sig fram och gled runt sin back och curlade snyggt in segermålet.

- Jag är mycket glad och stolt över killarnas insats inte minst i andra halvlek. I första halvlek gjorde vi lite tekniska fel men det är sådant som rättar till sig när vi hittat rätt i spelsystemet. När vi väl släppte ner axlarna och slappnade av här så spelade vi mycket bra, poängterar Patrik Ingelsten.

- Det som gladde mycket denna kväll var de unga killarnas insatser. Hampus Stoltz tog ett stort ansvar och var mycket bra. Nyförvärvet Josef Getachew fick komma in och debutera i andra halvlek och visade sig mycket trygg med bollen och bidrog klart. Dessutom fick P19-spelaren Max Persson speltid och kunde mycket väl även han gjort sitt första A-lagsmål, men även denna gång gjorde deras målvakt en grym räddning, säger Patrik.

Nu har Eskils fyra poäng på två matcher och redan på söndag är det dags för match igen då Ullared kommer till Harlyckan.

Text: Lasse Möller

Bild: Bildburken.se


<< Tillbaka