SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A
Landvetter IS
0 - 3
Eskilsminne IF
Landvetter IS0 - 3Eskilsminne IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 15 oktober, 14:00
Plats:Landvetter IP A-plan
Tävling:
Matchnummer: 000026180
Samling:13:00
Referat: Landvetter IS - Eskilsminne IF
Eskils grejade seriesegern - 3-0 mot Landvetter
2022-10-15 21:25

När krutröken lagt sig över Landsvetter IP fylldes konstgräset av segerrusiga Eskilsminne IF-spelare, ledare och fans. Guldhattarna togs fram liksom t-shirten som konstaterade ”Serieseger 2022”. Champagnekorkarna smällde och konfettin virvlade runt och blandade sig med de mest underbara känslor av lycka och lättnad. Seger i en match som slutade 0-3 (0-0) men som länge var präglad av nervositet och krampaktigt spel. Men när Fredrik Liverstam kallt rullade in 0-1 i 73 minuten sedan hemmalagets back och målvakt sjabblat till det modell obegripligt föll många kilo sten från Eskilsspelarnas skuldror.

Känslan att det skulle bli en jobbig match i Landvetter  var helt befogad. Inte minst sedan laget vilat många av sina nyckelspelare i förlustmatchen mot Astrio veckan tidigare. Hemmalaget startade med en våldsam press och sprang många meter. Eskils defensiv - som tränare Patrik Ingelsten betraktar som seriens bästa - höll dock tätt. Hemmalaget skruvade upp ytterligare genom att ofta ligga klart över gränsen i närkampsspelet.

Även om Eskils spel inte fungerade som man velat så vaskade ändå laget fram en hel hop målchanser. Målvakten Axel Wibrån i hemmamålet hade en bra kombination av skicklighet och tur när han lyckades avvärja ett antal lägen där vi var beredda att signalera för mål. Redan i 4 minuten hade Jonathan ”JP” Persson ett jätteläge, Filip Lundeberg hade läge minuten efter. I den 17 minuten var Andreas Quist Svensson helt fri men sköt rakt på målvakten.

I den 32 minuten formligen körde Andreas Quist Svensson över i straffområdet i ett farligt läge men domaren Petter Seger Undén valde att vinka avvärjande.

I den 42 minuten dundrade Lucas Ohlander ett hårt skott i stolpens insida och ut. Minuten senare var han totalt fri men sköt rakt på målvakten.

I takt med att Astrio öste in mål på Tölo - varje mål förtjänstfull utbasunerat öven planen från Landvetters avbytarbänk - steg nervositeten inte minst hos de ganska många tillresta Eskilsfansen. När Lucas Ohlander nickade över i fritt läge i den 55 minuten så trodde många att detta skulle bli en verklig rysare till slutsignalen.

Hjärtat satt i halsgropen när Hampus Nilsson i den 58 minuten tvingades till en mirakulös räddning på Landvetters enda riktigt farliga chans. Han visade sin klass när han tippade bollen över ribban till hörna.

Landvetter spelade under en period som om de jagade seriesegern själv. Eskils hade svårt att komma upp i banan. Samtidigt skruvade hemmalaget upp närkampsspelet ytterligare en nivå och de gula korten haglade över Landvetter.

I den 73 minuten skulle dock nervknutarna släppa något. En lobb in mot Landvetters mål där Fredrik Liverstam fanns.

- Jag kände att jag inte skulle nå bollen så jag gav deras back en liten knuff så han kom in framför målvakten, berättar ”Liver”.

Här inne visade Landvetters målvakt upp en bra bevis på hur ordet ”tvålhandske” tillkommit. Han sjabblade och fick inte tag i bollen.

- Det var bara att rulla in den hur enkelt som helst, myser ”Liver”.

Men det skulle bli ännu bättre. I den 75 minuten kom Eskils fram i ett nytt anfall och Lucas Ohlander som haft en förbaskad otur med avsluten innan rullade retfullt kallt in 0-2.

- Det var skönt det målet kom så tidigt. När man leder med ett mål är det nervigt och detta gav mera lugn, sa Lucas.

Under tilläggsminuterna hade Eskils ett bra läge då inhopparen Yonathan Getachew avslutade strax utanför i den 91 minuten. Men i den 93 minuten kom sista spiken i Landvetterkistan när Lucas Ohlander fick briljera och sätta 0-3.

- Detta är helt jäkla underbart. Vilken fantastisk känsla att få avsluta på detta sätt. Det känns extra skönt med tanke på hur Landvetter betett sig. Tydligen ville de mer än någonting att Astrio skulle vinna serien, säger en glad Hampus Nilsson som med sin jätteräddning höll Eskils kvar i matchen.

- Vi satte oss i en klurig sits i höst men laget har visat moral och styrka när vi redde upp det och tog tre raka segrar till slut, tillägger han.

Tränare Patrik Ingelsten satt länge i avbytarbåset och nöt av stunden medan spelarna firade vilt ute på planen.

- Vi gjorde alldeles för många tekniska fel i dag. Det berodde nog på att spelarna kände anspänningen och var nervösa. Det bästa är dock att när vårt anfallsspel inte fungerar så har vi en defensiv som är oerhört svår att ta sig igenom. Vi har seriens bästa målvakt i Hampus Nilsson, seriens bästa försvarsspel och kanske seriens bästa anfallsspel, konstaterar han.

- Detta är otroligt roligt. Att vi får kröna detta efter en fantastisk säsong. Eskilsminne IF är en fantastisk förening. Titta bara här. Hela spelartruppen är här även de som inte fick plats i truppen. Massor av ledare och fans. Känslan av att vi gör detta tillsammans är så skön. Eskils som förening är fantastisk. Allt fungerar på alla plan. Organisatoriskt, allt är på den plats det ska vara, spelarna sköter sig perfekt, man stöttas av klubbledningen och alla i organisationen gör sitt bästa, berömmer Patrik.

Tvåmålsskytten Lucas Ohlander i klädsam guldhatt och seriesegrar t-shirt sken i kapp med kvällssolen.

- Detta var grymt gott. Min säsong har varit stökig. Först blodpropp i lungan och lång bortavaro. Sedan har jag fått komma tillbaka och spela och nu fick jag uppleva detta, säger han.

Fredrik Liverstam har spelat på högre nivå i många år men han var en av de gladaste efter matchen.

- Vi kom hit och hade allt att förlora. De gjorde allt för att vinna och gjorde det jobbigt för oss. Men det känns bra att vi får ta hem detta efter en lång bra säsong. Visserligen fick vi en dipp på hösten men alla lag får en dipp någon gång under säsongen, förklarar han.

- Vi har visat kvalitet och vi är förtjänta av denna serieseger, poängterar ”Liver”.

Eskils vann 21 matcher, en oavgjord och fyra förluster. Målskillnad 62-15 och 64 poäng. Laget är det bästa poängmässigt av alla Division 2-lag i landet.

Segerfirandet var häftigt efter matchen. Det unnar vi spelare och ledare. Tack alla för era insatser. Nu ses vi i Division 1.

Avslutningsvis vill vi skänka en tanke till Victor ”Vigge” Wahlgren som tvingades bli hemma på grund av sjukdom. Vi hade önskat denne trotjänare och fantastiske mittback att få vara med och uppleva denna stund i Landvetter.

Text: Lasse Möller


<< Tillbaka