Samling:12:00
Referat: BK Olympic - Eskilsminne IF
Ny uddamålsförlust för Eskils
2023-04-08 16:47

Eskilsminne IF var ett stolpskott från att rädda åtminstone en poäng från bortamötet med BK Olympic på Påskafton. I 79 minuten gjorde Albin Sundgren 1-0 för Olympic på ett avslut som ställde den annars mycket duktige Lamin Sarr i Eskilsmålet. Minuten efter dundrades bollen i Olympics stolpe. Eskils forcerade mot slutet och ville även ha en straff då en hemmaspelare la sig ner över bollen och därmed hindrade spelet efter en Eskilshörna.

De gul-blå får vänta på de första poängen i årets upplaga av Ettanfotbollen. Mot Olympic såg det ut som om det skulle kunna bli delad pott då båda lagen visat sig vara ineffektiva när chanserna dök upp samtidigt som de båda målvakterna - Lamin Sarr i Eskils och Tyree Griffiths i Olympic - var säkerheten själv.

Den första halvleken bjöd inte på något övertygande Eskilsspel. Hemmalaget dominerade spelmässigt men Eskils skapade faktiskt flera riktigt vassa lägen. Det var dock Olympic som hade den första farligheten. Den kom i den 16 min utan men Lamin Sarr svarade för en snygg räddning.

I 20 minuten fick hemmalaget ett fritt läge i straffområdet men sköt svagt utanför. Man gjorde om bravaden i den 25 minuten och då hade man minuten tidigare fått ett mål avvinkat för offside.

I den 28 minuten sköt Lucas Ohlander en frispark som hemmakeepern limmade. Men det började osa mål när Eskils fick en ny frispark i den 35 minuten. Bollen nickskarvades men på mållinjen dök en hemmaspelare upp och rensade bort bollen.

Det var dock nära att Olympic kunde gå till pausvila med ledning. På tilläggstid i första halvlek kom en hemmaspelare fri med Lamin men den senare gjorde en stark benparad. Bollen gick ut igen men då avslutade hemmaspelaren högt över mål.

I den 50 minuten hade Olympic ännu en farlig målchans sedan man kommit igenom på högerkanten. Bollen kunde dock rensas bort.

I den 58 minuten kunde hemmakeepern återigen limma en frispark som denna gång sköts av Robin Wendin Thomasson. Målvakten visade att han kunde detta med Eskilsfrisparkar denna dag och limmade Lucas Ohlanders försök i den 66 minuten.

Med kvarten kvar verkade hemmaspelarna knäa en aning och Eskils tog mer och mer över spelet. I den 74 minuten så skapades ett hårt tryck mycket tack vare inhopparen Johan Albin men tyvärr blev det ingen nätkänning.

På en omställning kunde så Olympics Albin Sundgren något mystisk tråckla in bollen från liten vinkel från högerkanten och 1-0 var ett faktum.

Detta blev startskottet till en hård forcering från Eskils sida. Ett stolpskott i 80 minuten kunde pyntat upp dagen men turen var inte med laget denna dag.

Johan Albin hade en nick på hörna i 84 minuten men Tyree Griffiths i hemmamålet räddade igen.

På övertid kom situationen då en hemmaspelare efter hörna lade sig över bollen och blockerade denna. Eskilsspelarna protesterade men domaren valde - efter konferens med linjedomaren - att endast ge hemmakeepern en varning.

Eskilscoachen Patrik Ingelsten var efter matchen kluven till det laget presterat.

- Vi gjorde en mindre bra första halvlek där vi inte fick det att fungera i vårt presspel varför vi hamnade väldigt lågt. Vi hade visserligen chanser men det var ingen bra halvlek från vår sida, konstaterar han.

- Det är små marginaler vilket vi kan se då vi träffar stolpen strax efter deras mål och där Lucas nickskarv räddas på mållinjen av en av deras spelare i första halvlek, tillägger han.

Patrik hetsar dock inte upp sig även om Eskils inlett med två raka uddamålsförsluster.

- Vi har inte blivit utspelade och vi har haft chanser att avgöra. Det är förstås inte så roligt att förlora men mycket återstår av serien och nu får vi titta på matchen i efterhand och analysera den, betonar han.