SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A

Eskilsminne IF
3 - 0
Torns IF
Eskilsminne IF3 - 0Torns IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:mån 14 augusti, 19:00
Plats:Harlyckans IP 1
Tävling:
Matchnummer: 000012131
Samling:18:00
Referat: Eskilsminne IF - Torns IF
Eskils imponerade i 3-0-seger
2023-08-14 22:54

Efter den mindre lyckade insatsen mot Ängelholms FF var det ett sammanbitet och enormt fokuserat Eskilsminne IF som klev ut mot gästande Torns IF på måndagskvällen. När krutröken lagt sig på Harlyckan stod det 3-0 (1-0) på resultattavlan sedan hemmalaget dominerat matchen med eftertryck. Denna kväll var det klasskillnad på de båda Skånelagen när Eskils satte stopp för Torns tio matcher långa svit av obesegrade matcher. Samtidigt nåde Eskils upp i just tio matcher på raken utan nederlag.

Redan från avspark stod det klart att Eskils inte skulle bjuda på något denna vackra och varma sommarkväll. Gästerna som besitter en spelfilosofi som bygger på lågt försvar, långa bollar när det ges chans till omställningar och långa inkast. Men denna kväll var det Eskilsspelarna som sprang mest, som vann överlägset flest dueller och som inte tillät gästerna att skapa något kreativt när de få tillfällena uppstod.

Från 25 minuten pressade Eskils hårt och det var bara frågan om när ledningsmålet skulle komma. I den 32 minuten var det dags. Efter en hörna gick bollen ut till Christian Ljungberg på högerkanten och han hittade Lucas Ohlander med ett perfekt inlägg. Lucas knoppade snyggt in 1-0.

När den andra halvleken drog igång inför 256 åskådare på Harlyckan tog det en 20 minuter innan Eskilsspelarna skruvade upp tempot. Även om Torn försökte blev deras attacker allt mattare och Eskils backlinje med Johan Albin, Fredrik Liverstam, Lucas Larsen och Robin Wendin Thomasson agerade med en pondus och effektivitet som var imponerande. Och vi ska inte glömma unge målvakten Elliot Nilsson som var lugnet själv när han lade ytterligare två halvlekar utan insläppta mål till sitt CV.

I den 72 minuten skulle åter en Eskilshörna resultera i mål. Robin Wendin Thomassons hörna hamnade - sedan Fredrik Liverstam smart screenat bort en Tornback - hos Christian Ljungberg som bombade in 2-0 från vänsterkanten.

Eskils dominerade sedan skeenden totalt. Och det kändes ganska logiskt när Dragos Lohan avlossade sin kanon i den 92 minuten och bollen borrade in sig i den chanslöse Tornmålvaktens kryss.

Det var en avslappnad tränare i Patrik Ingelstens skepnad som sammanfattade intrycken efter matchen.

- Mot Ängelholm kom vi upp i 80 procent av vår förmåga och fick en poäng. I dag levererade spelarna hundra procent. När samtliga spelare gör sitt jobb då är vi oerhört svåra att besegra, konstaterar Patrik.

- Det killarna visade i dag i form av djupledslöpningar, presspel och attityd i duellspelet är det inte många lag som rår på oss. Jag brukar inte uttala mig om motståndet som tränare men i dag var vi klasser bättre i den första halvleken. Efter paus tog det lite tid innan vi kom upp i nivå men Torn kunde trots det inte skapa någon farlighet, konstaterade han.

Det är jobbigt att möta lag som Torn. Det handlar om att dyrka upp låga täta försvar och samtidigt vara vaksamma på ständiga omställningar.

- Det gäller att inte slappna av. Att ta alla löpningar som krävs, vinna duellerna och idag visade mina spelare hur det ska gå till, sa Patrik.

Christian Ljungberg som svarade för en assist och ett snyggt mål klev av matchen i andra halvlek och hans ena ben lindades.

- Det är inte så farligt. Jag fick en smäll mot Ängelholm och när jag fick känning i dag var det bättre att kliva av och låta en frisk spelare komma in, sa Christian.

- I dag gör vi en jättebra match. mot ÄFF vann vi inte tillräckligt med dueller och det var vi besvikna på. I dag stod vi upp fysiskt. När vi gör det vi är bra på är vi riktigt bra. Första halvleken var mycket bra, menade han.

Nestorn Fredrik Liverstam klev under matchen fram och visade vad rutin och ledarskap betyder. Hans lugn och skicklighet var imponerande.

- I dag stämde allt för oss. Det är svårt att sätta fingret på varför vi spelat en rad oavgjorda matcher. Det är ju inte så att vi haft tur och fått med oss poäng i dem, säger han.

- Vi vill alltid vinna och det är ingen mening att hänga upp sig på de matcher som varit. Man kan bara titta framåt och nu ska det bli riktigt roligt att åka upp och möta Oddevold. De har ju bara förlorat en match i år - den på Harlyckan i våras, skrattar han.

Detta var en kväll när samtliga spelare som deltog - Eskils gjorde tre byten under andra halvlek - svarade för en helgjuten insats. Överbetyg rakt över men en extra eloge till målvakten Elliot Nilsson och hans backlinje.

Lite smolk i glädjebägaren var det att Oliver Åkerman fick sin tredje varning och inte får spela mot Oddevold på söndag.

Text och bild: Lasse Möller


<< Tillbaka