SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A
Eskilsminne IF
0 - 1
Oskarshamns AIK
Eskilsminne IF0 - 1Oskarshamns AIK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 23 september, 16:00
Plats:Harlyckans IP 1
Tävling:
Matchnummer: 000012179
Samling:15:00
Referat: Eskilsminne IF - Oskarshamns AIK
Eskilsförlust trots total dominans
2023-09-23 19:54

Det finns många olika sätt att förlora fotbollsmatch på och på lördagen fick Eskilsminne IF uppleva ett av de mest surrealistiska och smärtsamma sätten. I en match där man från matchminut 1 fram till 95 var totalt överlägsna gästande Oskarshamns AIK föll man med 0-1 (0-1) trots en uppsjö chanser. Detta var en dag då ingenting ville sig för Eskils som under största delen av matchen matade bollar mot ett bollplank i form av tio Oskarshamnsspelare.


- Under mina åtta år som tränare har jag aldrig någonsin upplevt att vara så totalt överlägsen utan att lyckas vinna matchen. Jag tar ingenting ifrån Oskarshamn som spelade efter sina förutsättningar men det var ju inte så att vi saknade målchanser. Detta var en överlägsen prestation och ändå förlorade vi, konstaterade tränare Patrik Ingelsten efter matchen.

- Jag vill dock påpeka att mina spelare svarade för en mycket bra match. Vi spelade strålande fotboll men trots ett antal öppna chanser ville det sig inte, förklarade han.

Den absolut klaraste chansen dök upp i den 34 minuten då Oskarshamn redan hade hunnit göra 0-1 på ett av sina få avslut som nådde mål i den 29 minuten. Eskils André Reinholdsson fick en rejäl smäll i ansiktet av Oskarshamns Nicolas Dantes och domaren blåste straff och varnade Oskarshamnsspelaren.

Robin ”Bobbe” Wendin Thomasson la upp bollen på straffpunkten men sköt den inte bättre än att gästernas målvakt kunde rädda. Men innan dess hade Eskils haft ett antal chanser.

I den 5 minuten missade André Reinholdsson med en millimeter ett inspel från vänster. I den 7 minuten var Lucas Ohlander nära skarva in bollen i mål och i den 11 minuten dundrade ”Bobbe” på en kanon som målvakten tippade ut.

”Bobbe” drog sedan på en hård frispark i den 24 minuten som målvakten lyckades få undan till hörna.

I andra halvlek trummade Eskils på och det bjöds på ett antal lägen. Den klaraste kom efter hörna i den 79 minuten då Oskarshamn på något mirakulöst sätt lyckades få ut bollen till hörna. I den 75 minuten hade André Reinholdsson en nick på mål som målvakten gjorde en strålande räddning på. I 87 minuten hade inhoppande Hampus Stoltz en vass nick utanför.

Men det ville sig inte denna dag. Oskarshamn hade tidigt parkerat bussen och den kunde inte hemmalaget skjuta sönder. Inte heller lyckades man att skapa något på alla sina otaliga inlägg från båda kanterna.

Det fanns inte en spelare i Eskils som inte gav allt och verkligen försökte dyrka upp gästerna men när matchen blåstes av var förlusten ett faktum.

- Det svår att förklara det som hände där ute i dag. Egentligen skulle vi väl vunnit denna match med 4-0 om det varit logiskt, sa lagkapten Lucas Ohlander efter matchen.

- Inte ens efter straffmissen kände vi oss nedslagna utan vi trodde på det vi gjorde och fortsatte köra på offensivt. Det är obegripligt att vi inte kan vinna en match där motståndaren har en chans och gör mål. Nu gäller det att vi studsar tillbaka direkt borta mot Ljungskile, förklarade han.

Patrik Ingelsten ruskade på huvudet och ställde sig själv om och om igen frågan hur det kunde sluta så här.

- Mitt i all bedrövelsen finns ändå den trösten att efter de inledande tre förlusterna i serien har vi gjort extremt bra prestationer och spelat en fantastisk fotboll i de flesta matcher, konstaterade han.

Och vi kan bara hålla med. Detta blev en surrealistisk upplevelse men icke förty svider förlusten rejält i gul-blå skinn.

Text och bild: Lasse Möller


<< Tillbaka