Samling:12:00
Referat: Eskilsminne IF - Tvååkers IF
Eskils bröt förlustsviten
2023-10-15 16:04

Med ett påpassligt nickmål i den 67 matchminuten kunde Oliver Åkerman bryta Esklilsminne IF:s tre matcher långa förlustsvit och besegra Tvååker med 1-0.

Eskils var rejält på hugget inledningsvis och redan i den 8 minuten var Hampus Stoltz nära att trycka in bollen sedan han överraskat Tvååkers keeper.

Minuten efter hettade det till igen men jättechansen rann ut i sanden.

Istället kunde gästerna ta över mer och mer av spelet. I den 16 minuten hade Eskils lite änglavakt när bollen tog i stolpen.

Eskilsspelarna verkade inte riktigt gilla ruskvädret och hade svårt att få grepp om spelet. Tvååker skapade visserligen inte några direkta målchanser men var hela tiden farliga i sina snabba kontringar.

Efter paus fick Eskils ett jätteläge i den 52 minuten men ingen av hemmaspelarna kunde få iväg ett riktigt avslut.

I den 65 minuten gjorde Eskils ett trippelbyte där Endrit Ibishi och bröderna Yonathan och Josef Getachew ersatte Fredrik Liverstam, Christian Ljungberg och Hampus Stoltz.

Hemmalaget fick mera kontroll över matchen här och i 69 minuten kunde Oliver Åkerman gå upp oattackerad efter kalabalik i straffområdet och nicka in 1-0 bakom en passiv målvakt.

I 70 minuten signalerade många Eskilsspelare för mål efter lagets fjärde hörna men domaren vinkade bort det.

I 88 minuten gjorde Oliver Åkerman mål som dock korrekt dömdes bort för offside.

- Det var en seger som nog mera kändes som en lättnad än en vild glädje för alla. Skönt att vi kunde vinna efter tre raka förluster men vi gjorde ingen jättematch, sa tränare Patrik Ingelsten efter slutsignalen.

- Tvååker var hetare än vi i första halvlek men efter att vi gjorde målet tog vi över matchen. Vi vann rättvist tycker jag även om båda lagen kunde gjort något mål till, förklarade han.

Eskilsspelarna spelade upp sig efter paus och gjorde en stabil insats. Om någon ska nämnas extra är det målvakten Lamin Sarr som svarade för en strålande match och backen Danijal Omanovic som svarade för höstens bästa insats.

Text: Lasse Möller