SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A

Trelleborgs FF
1 - 4
Eskilsminne IF
Trelleborgs FF1 - 4Eskilsminne IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 22 augusti, 14:00
Plats:Vångavallen, Trelleborg A-plan
Tävling:
Matchnummer: 000226091
Samling:13:00
Ny Eskilsseger efter stark avslutning
2021-08-22 17:08

Det fanns många saker att glädja sig över för Eskilsminne IF:s damcoach Patrik Lennartsson på söndagen. Inte nog med att Eskils vände ett underläge mot Trelleborgs FF och tog en överlägsen seger efter stor dominans i andra halvlek. Matchen på Vångavallen slutade 1-4 (1-1). Dessutom kan vi berätta att Jasmine Hansen äntligen kunde göra come back efter det svåra benbrottet 2019. Hon fick ett inhopp på 10 minuter och vad naturligtvis jätteglad efter matchen.

Inför matchen vågade inte Patrik Lennartsson chansa med att låta Julia Lennartsson spela från start då hon varit lite hängig. Istället fick Saga Andersson börja på högerkanten.

- TFF började väldigt starkt med hög press och mycket bollinnehav. Men efterhand började deras offensiv avta och vi jobbade oss sakta men säkert in i matchen, berättar Patrik Lennartsson.

TFF kunde dock ta ledningen i matchen genom Viktoria Persson men strax före paus kunde Eskils kvittera.

- I 43 minuten snappade Johanna Olsson upp en boll och forcerade mellan deras försvarare och kunde sätta dit 1-1. Johanna gjorde en fantastisk insats under första halvlek när vi var lite tillbakatryckta. Hon tog stort ansvar med sin rutin. Johanna var bra hela matchen men framförallt var hennes insats under de första 45 minuterna av stor betydelse, förklarar Patrik.

Målet gav Eskils rejäl energi och detta gav också resultat direkt efter paus.

- Vi gjorde ett byte i paus då Julia Lennartsson fick komma in tillsammans med Frida Ottosson medan Saga Andersson och Filippa Karlsson fick gå ut. Julia trivs av tradition utmärkt mot TFF och efter bara fyra minuter kunde hon göra 1-2. Vi vann bollen på mitten och Julia fick en fin passning och skar in från kanten och rullade in bollen i mål, säger han.

Med tanke på Julia Lennartsson hälsoläge så valde man att bara låta henne spela 35 minuter. Detta gav därmed Jasmine Hansen möjligheten att komma in och spela de första tio minuterna på två år. En kort men lyckad come back där inga känningar efter alla skadorna uppenbarade sig.

Eskils fortsatte målskyttet genom att Johanna Olsson dundrade in 1-3 på ett långskott strax under ribban. Frågan är om inte det målet var dagens läckerhet.

Mittbacken Matilda Eriksson driver upp bollen ute på vänsterkanten. Hon vänder spelet över till högerkanten till Julia Lennartsson som springer förbi sin back och spelar bollen in i straffområdet till Johanna Olsson. Istället för att själv skjuta väljer Johanna att klacka bollen bakåt till Matilda som följt med upp i anfallet. Matilda avslutar med en kanon i ena krysset.

- Det var verkligen ett klassmål, berömmer Patrik.

På den positiva sidan kan vi också nämna att Maja Stevén fick 30 minuter som vänsterkanten och skötte sig mycket bra.

- Alla var riktigt duktiga i dag men jag vill också lyfta vår målvakt Sacha Micha. Hon svarade för en fantastisk match. TFF hade en del hörnor och alla var farliga. Men Sacha gick upp och boxade bort bollen varje gång, konstaterar Patrik.

Nu har Eskils skapat ett utrymme ner till femte lag i serien och har dokumenterat sin form. På lördag möter man Nättraby hemma och förhoppningsvis får vi se en ny stabil insats av de gul-blå.

Text: Lasse Möller
Foto: Bildburken.se


<< Tillbaka