SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A
Halmstads BK
0 - 1
Eskilsminne IF
Halmstads BK0 - 1Eskilsminne IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 18 juni, 14:00
Plats:Halmstad Arena P2
Tävling:
Matchnummer: 000226062
Samling:13:00
Stark bortaseger mot Halmstads BK
2022-06-18 18:53

Eskilsminne IF:s damer tog en meriterande bortaseger närt man på lördagen mötte toppkonkurrenten Halmstads BK borta. Matchen slutade 0-1 (0-1) och var en rejäl fysisk utmaning där Eskils inte bara visade sig starkast utan skapade dessutom många kvalificerade chanser. Segern innebär absolut tätkänning och att Eskils bröt förlusttrenden mot HBK.

På förhand var Eskilscoachen André Petersson inställd på en hård fysisk match. Förhandsrapporterna gav vid handen att HBK var ett välorganiserat och mycket starkt fysiskt lag.

- Det blev verkligen en fysisk match men våra tjejer visade att de stod upp rejält. Det känns att spelarna har mycket god kondition nu med tanke på hur de fullföljde matchen, säger André.

I första halvlek spelade HBK rakt med långa bollar och mycket löpningar. Eskilsspelarna behärskade detta bra och hade klart grepp om spelet.

I den 12 minuten kunde så pålitliga snipern Johanna Olsson göra 0-1.

- Vi skapade ytterligare chanser i första halvlek och hade bra grepp om matchen, poängterar ”AP”.

- Efter paus öste HBK på med ännu mera långbollar. Resultatet blev att vi inte fick till det ordnade spel vi ville ha. Trots det skapade vi ytterligare chanser. Vi borde dessutom ha fått en straff. Domaren valde dock att dra ut den till en frispark precis på straffområdeslinjen, säger ”AP”.

I samband med detta fick HBK-spelaren ett rött kort ska tilläggas.

- Detta var en oerhört skön vinst. Tre goa poäng med hem till Helsingborg. Vi vann denna match fullständigt rättvist. I dag var kollektivet starkt. Bra fysik, bra arbetsinsats. Ingen ska berömmas före den andra. Alla gjorde sitt jobb bra, poängterar ”AP”.

Text: Lasse Möller

Bild: Bildburken.se


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 17/2 15:00
1 - 2  
Ons 14/2 19:00
2 - 1  
Lör 10/2 12:00
Lör 27/1 15:00
5 - 1  
Sön 29/10 14:00
2 - 3  
Lör 21/10 13:00
0 - 3  
 
 
 

Se alla bilder från Eskilsminnes hemmamatcher på både herr- och damsidan på Bildburken.se
© Vid frågor om bilder kontakta janne@bildburken.se