SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A

Eskilsminne IF
1 - 1
FC Rosengård 1917
Eskilsminne IF1 - 1FC Rosengård 1917

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 14 maj, 14:00
Plats:Västergårds IP 5, huvudplan
Tävling:
Matchnummer: 000223040
Samling:13:00
Kämpamatch när Eskils kryssade
2023-05-14 18:02

Två välorganiserade lag gjorde upp om poängen när Eskilsminne IF och Rosengård 1917 möttes på söndagen. Matchen slutade 1-1 (1-1) mellan två lag som har en mycket bra defensiv och dessutom förfogade över varsin bra målvakt. Även om det fanns en klar besvikelse i hemmalaget efter matchen får nog ändå det oavgjorda resultatet betraktas som rättvist.

Innan matchen startade började ett rejält regn över Västergårds IP vilket inte verkade påverka de drygt 100 unga Eskilsspelare som mött upp för att heja fram sina idoler denna Tjejdag. Hejarklacken höll igång och när solen så småningom kröp fram gjorde det tillvaron ännu trevligare på läktaren.

Matchen kunde dock börjat något trevligare för Eskils del. Redan i den 8 minuten kom 0-1 sedan en Rosengårdsspelare kunde prickskjuta in strax utanför straffområdet.

Hemmalagets mittfältare Ellen Roslund skulle dock visa att även i gul-blått finns förmågan att avsluta från distans. I den 26 minuten lossnade Ellen en skottlobb som gick i en båge över Rosengårdsmålvakten och snyggt in till 1-1. Vi talar här om ett avslut från cirka 25 meter. Detta var ett riktigt klassmål.

Gästerna hade lite mera av spelet den första halvleken och man vaskade också fram två riktigt heta chanser. I den 37 minuten svarade Eskilskeepern Sacha Micha för en grym räddning till hörna. Hon gjorde om möjligt en ännu vassare räddning i den 38 minuten på ännu en hörna.

Uppenbarligen är Sacha i något av sitt livs form för tillfället för fem minuter inpå den andra halvleken fick hon ännu en gång briljera med en fantastisk räddning.

Eskils jämnade sedan ut spelet och jobbade hårt för att försöka hitta in till ett målgivande avslut. Med en dryg halvtimme kvar bytte man in Alma Bertilsson och Johanna Olsson men de båda anfallsspelarna fick aldrig till den där riktigt vassa chansen.

Den andra halvleken gick i Eskils favör men denna dag skulle de båda försvaren visa sig mycket svåröverlistade.

Efter matchen var hemmakeepern Sacha Micha inte nöjd trots en strålande match.

- Deras mål får jag ta på mig. Jag lämnade retur rakt ut och borde kanske tagit avslutet, säger hon självkritiskt.

Men Rosengårdspelaren fick ju stå omarkerad och pricka in bollen?

- Det känns ändå som mitt mål men strunt samma vi gjorde en jäkla kämpamatch och tjejerna svarade för ett fantastiskt jobb där ute. Den som klagar på vårt försvar får med mig att göra, skrattar hon.

Du gjorde några helt otroliga räddningar i dag - hur känns det i kroppen?

- Det känns bra får jag erkänna. Men hela laget är bra. I dag tog vi nya steg framåt, sa den färgstarka målvakten.

Hemmalagets tränare André ”AP” Petersson grämde sig över att det inte blev seger.

- Det känns surt att vi inte kunde skaffa den där riktigt heta chansen att göra 2-1. Men okey vi mötte ett mycket bra lag. Jag tycke ändå vi kunde avgjort efter paus. Egentligen lite tvetydigt att Sacha faktiskt var vår bäste spelare, förklarade han.

Sacha Micha fyller på med vad hon anser vara det som behöver skärpas till.

- Vi måste bli betydligt distinktare och bestämdare i den sista tredjedelen. Gör vi jobbet lika bra där som i försvaret så blir det riktigt bra, säger hon.

Text och bild: Lasse Möller


<< Tillbaka