– Det var en tuff match. Det är inte bara att åka upp till Göteborg och tro att man kan hämta hem poäng mot IFK Göteborg som är ett väldigt bra lag, sa Pierre.

IFK Göteborg började matchen bäst och de testade Eskilskeepern Matilda Waldt med många avslut utifrån. Eskils jobbade sig dock in i matchen. Man skapade en rad fina kombinationer i hög fart men lyckades inte få dit bollen.

Efter 30 minuter kan istället IFK Göteborg göra 1–0 sedan en djupledsboll nått Mini Johansson som lobbade över Matilda.

Eskils svarade dock upp nästan direkt och bara två minuter senare gjorde Marwa Said 1–1.

– Marwa kommer fri med målvakten men kommer lite ur läge och går runt och viker in och avslutar snyggt, berömmer Pierre.

Den andra halvleken spelade Eskils mer kontrollerat. Men spelet fortsatte att växla med övertag fram och tillbaka. Mot slutet blev det dramatiskt där första IFK Göteborg sköt i ribban och strax efter kom Johanna Olsson ensam med hemmalagets målvakt men kunde inte avgöra.

– Det var nog trots allt ett helt rättvist resultat och vi ser till chanser och spelfördelning. Det är en oerhört jobbig bortamatch och vi får vara nöjda med en poäng. En stark kollektiv insats där dock Matilda Waldt ska ha extra plus för en stark insats med många räddningar, förklarar Pierre.