Samling:13:00
Referat: Eskilsminne IF - Emmaboda IS
Storseger trots att spelet hackade
2021-07-03 18:53

När spelet inte fungerar men man ändå vinner med övertygande siffror då kan det kännas lite kluvet. Eskilsminne IF:s tränare Patrik Lennartsson fick ytterligare några gråa hår sedan hans lag besegrat nykomlingen Emmaboda hemma med 5-2 (1-0) på lördagen. Resultatet gör att Eskils hakar på toppen på när laget nu går mot ett tre veckors speluppehåll i seriesammanhang.

- Jag är mycket nöjd med resultatet men inte med vårt spel. Vårt passningsspel fungerade inte alls. Vi övar på denna detalj vecka efter vecka men i dag kändes det inte så. Det var slarvigt och ofokuserat och vi skapade dessutom motståndarnas chanser genom vårt slarv, konstaterar Patrik efter matchen.

- I dag spelade var och en för sig själv istället för att låta bollen göra jobbet, tilläger han.

Emmaboda hade en mycket bra målvakt och tio utespelare som gjorde allt för att skapa problem för hemmaspelarna. Och det behövdes inte så stor ansträngning då Eskilsspelarna oftast undvek att passa närmaste medspelare utan istället sprang rakt in i motståndarmuren med bollen.

Lägg detta till att hemmalaget trots allt skapade massor av chanser men skärpan i avsluten var inte alls på topp i varje fall under den första halvleken. Det skapades sex heta målchanser innan Johann Olsson kunde nicka in 1-0 i den 45 minuten.

Med det positiva resultatet i ryggen gick Eskilsspelarna ut och spelade strålande fotboll drygt tio minuter i början på andra halvlek. Plötsligt satt passningsspelet och man sprang sönder gästernas försvar.

I den 48 minuten kom ett av årets hittills snyggaste mål på Västergårds IP. Julia Lennartsson gör en stark löpning på högerkanten och serverar Emma Widesjö - som fick spela från start - ett perfekt inlägg. Emma möter med pannan och bollen borrar sig in i målvaktens vänstra kryss. Bara detta var i och för sig värt entrépengen.

Två minuter senare så gör Julia Lennartsson om löpningen på högerkanten får bollen och skickar in ett nytt perfekt inlägg till Johanna Olsson som gör sitt andra mål för dagen och det sjunde totalt i år när hon nickar in 3-0.

Eskilsspelarna börjar slarva igen och i den 58 minuten får Emmaboda reducera till 3-1 efter en bjudning från hemmalaget.

Eskils skapar ytterligare chanser men det dröjer till den 71 minuten då Emma Widesjö kröner denna lyckade dag då hon fick debutera från start genom att bomba in 4-1.

Emmaboda bjuds åter på en reducering och vid ställningen 4-2 hade gästerna dessutom ett farligt läge där hemmalaget klarade sig undan med blotta förskräckelsen.

I den 93 minuten kunde så Ellen Pigg kallt sätta 5-2 och fastställa de anständiga siffrorna.

- Det verkade som vi sprang i blindo i dag. Istället för att spela varandra försökte alla avgöra på egen hand. Vi kan betydligt bättre än detta, sa en kritisk tvåmålsskytt Johanna Olsson efter matchen.

- Vi gör det så himla svårt för oss själva genom vårt spel. Vi låter de få chanser för att vi slarvar, konstaterar Johanna.

Mittbacken Matilda Eriksson var inte heller nöjd.

- Vi har visserligen mer boll än dem men spelet fungerar inte i dag. Det kändes som vi saknade energin. Jag har ingen aning om varför. Det var varmt men men det var det även för Emmaboda. Vi är bättre än vi visade i dag, sa Matilda.

Det är lite knivigt att dela ut betyg denna dag då spelarna blandade och gav. Dock får Emma Widesjö MVG för sina två mål och ett i övrigt väldigt uppoffrande spel. Johanna Olsson levererade åter och när spelet stämde var backlinjen klart godkänd. Julia Lennartsson två smörpassningar ska också hyllas.

- Inför matchen så var Julia tveksam till spel.Hon hade känt sig yr. Men det var ju tur hon valde att spela, säger Patrik Lennartsson med ett leende.

Vi vill också nämna inhopparen Lovisa Ohlander som kom in och gav en ny dimension till matchen.

- Lovisa är en irrationell spelare som gjorde ett bra inhopp, berömmer Patrik.