Samling:14:00
Referat: Eskilsminne IF - Hällaryds IF
Eskils malde ner Hällaryd
2021-08-14 20:47

Det gick snabbt att ruska av sig förlusten borta mot Rosengård för Eskilsminne IF:s damer. På lördagen tog man en övertygande seger hemma mot nykomlingen Hällaryds IF med 5-0 (1-0). Gästerna stretade emot hyfsat i den första halvleken utan att kunna skapa några farligheter. Men efter paus var det bara ett lag på plan. Eskils dominerade matchen och då ramlade också målen in.

- Vi hade kontroll hela matchen men i första halvlek höll vi för dåligt bolltempo och det gav dem chans att hålla sig kvar hyfsat. Men sedan tog vår styrka ut sin rätt och vi malde ner dem, säger Eskilstränaren Patrik Lennartsson.

- Jag är förstås jätteglad över segern men vi vill ju alla bli ännu bättre. I andra halvlek var det i princip ett lag på plan och spel mot ett mål, tillägger han.

I första halvlek öppnade Lovisa Ohlander målskyttet i den 14 minuten när hon satte dit 1-0.

I andra halvlek inledde hon med att i den 58 minuten spela fram skyttedrottningen Johanna Olsson som dunkade in 2-0 bakom en chanslös Hällarydsmålvakt.

I den 62 minuten skulle Lovisa Ohlander återigen visa sin målfarlighet när hon förvaltade en perfekt passning från mittbacken Maja Nilsson till 3-0.

Emma Persson har efter hand fått alltmer speltid i A-laget. På lördagen skulle detta också resultera i att hon kunde göra sitt allra första A-lagsmål för Eskils. I den 64 minuten höll sig Emma framme och tryckte in 4-0.

Emma kom inför förra säsongen till Eskils Akademilag från Wormo. Hon följde med sin tränare Tony Johansson som hon haft under sin spelarkarriär som började i Asmundtorp och gick via Glumslöv till Wormo.

I år såg nye huvudtränaren Patrik Lennartsson till att flytta upp henne i A-truppen.

- Det var så skönt att få sätta det där första målet, säger Emma som pluggar till lärare.

- I dag fick jag spela 70 minuter och det känns bra att få mer och mer förtroende. Det kommer att vara en kort trevlig tur hem till Landskrona efter denna lyckade dag, myser Emma.