Samling:13:00
Referat: Eskilsminne IF - Färjestadens GOIF
Klar Eskilsseger utan bästa spelet
2021-09-04 18:41

Det tog bara lite drygt en minut innan Eskilsminne IF tog ledningen mot gästande Färjestaden med 1-0. Hemmalaget dominerade den första halvleken stort men efter paus tappade man lite av aggressiviteten. Trots det kunde man vinna en siffermässigt klar seger med 4-1 (2-0). Detta var en match där Eskils spetskompetens tog ut sin rätt mot ett annars mycket hårt fightade Färjestaden som ska ha all heder av sin inställning och prestation.

Eskils damer är inne i ett flow och det betalar sig också. Utan att laget gör en toppinsats så kan man vinna komfortabelt. Färjestaden är ett motstånd som denna säsong ställt till med mycket besvär mot Eskils och det gjorde man även på lördagen. Fast efter den första halvleken hade man ändå känslan av att detta skulle gå relativt smärtfritt.

- Det ska erkännas att Färjestaden var aggressivare än vi i dag. I andra halvlek fick jag känslan av att tjejerna hade inställningen att ”det ordnar sig”. Det blev slarviga korta passningar och inte samma skärpa som i den första halvleken där vi kunde haft en större ledning, sa tränare Patrik Lennartsson efter matchen.

- Men vi är ett bättre lag än Färjestad och besitter högre spetskompetens och det visade sig i dag. När det stod 2-1 så klev Johanna Olsson fram och gjorde 3-1 på ett imponerande sätt. Även vid straffen i slutet visade vi klass, tillägger han.

1-0 i den 2 minuten var ett riktigt klassmål. Julia Lennartsson dundrade fram på högerkanten och avslutar med en hård skottlobb som borrande sig in i bortre nätgaveln.

Färjestaden stack emellan med en jättechans i 9 minuten och Eskils hade motsvarade målchans i den 29 minuten utan utdelning.

I den 30 minuten kunde dock Emma Widesjö elegant och mycket kallt avsluta till 2-0 och då började det kännas som en liten bekväm känsla smög sig in i hemmalaget. Man kvicknade dock till rejält i den 59 minuten då gästerna kunde reducera till 2-1 på vad som från början absolut inte såg ut som en målchans.

Det blev några skakiga minuter innan Johanna Olsson återställde lugnet i hemmalaget genom att mycket snyggt ta sig fram på vänsterkanten och göra 3-1.

I den 92 minuten fälldes Ellen Pigg av Färjestadens målvakt sedan hon fått en smart framspelning. Straffen ombesörjde lagkaptenen Julia Nyberg Spets elegant till 4-1 och fastställde slutresultatet.

- Om jag ska vara helt ärlig så var kanske segern lite för stor. Färjestaden är ett lag som är betydligt bättre än sin tabellplacering. Men jag är jättenöjd med att vi kan vinna klart även om vi inte har den bästa av dagar, sa Patrik Lennartsson.