Plats:Västergårds IP
Referat: Eskilsminne IF - IFK Värnamo
Eskils förlorade mot IFK Värnamo
2022-03-12 19:16

En tuff första halvlek i hemmamatchen mot IFK Värnamo blev för mycket att hämta upp för Eskils trots en uppryckning i andra. Gästerna ledde med hela 0–3 i halvtid och kunde dessutom göra 0–4 tidigt i den andra halvleken. Eskils spelade upp sig och kunde göra två mål genom Ellen Pigg och Agnes Nilsson, men närmre än så kom man aldrig utan slutresultatet skrevs till 2–4 (0–3).

Matchen började inget vidare för Eskils del och fick efter bara några minuter hämta ut bollen från nätmaskorna när mittbacken Iliriana Vllasalija efter en rörig hörna kunde få in bollen i mål.

IFK Värnamo var bra organiserade och alerta över hela banan med kvicka forwarden Filippa Kollryd som ständigt orosmoment i omställningarna. Eskils spel präglades av mycket tekniska misstag för dagen och efter ett felpass kunde Värnamo ställa om på just Kollryd som i ett friläge kunde sätta 0–2. Eskilsminne var dock inte ofarliga och Emma Widesjö var nära att reducera efter ett fint anfall där hon efter en fin passning från provspelande Lana Ademi kom helt ren. Avslutet hamnade dessvärre mitt på målvakten.

Eskils försökte flytta fram spelet något, men i en ny omställning tilldömdes Värnamo en straff efter en hård kamp om bollen nere vid kortlinjen. Julia Weidenmark gjorde inga misstag utan placerade bollen behärskat fram till 0–3 som också stod sig halvleken ut.

Huvudtränare André Petersson konstaterade i halvtid att laget inte riktigt kom upp i den nivå han ville se.

- Första tio minuterna är vi passiva och energilösa. Vi blir försiktiga i vår speluppbyggnad och spelar alldeles för smått. Vi spelar upp oss, men blir hårt straffade på våra misstag, vilket renderar i att Värnamo leder rättvist med 0–3 i paus, säger André Petersson.

Trots halvtissnacket började inte den andra halvleken bättre utan Värnamo kunde omgående utöka till 0–4 när de återigen genom sitt presspel kunde bryta bollen högt och ställa om på Filippa Kollryd. Trots hård bevakning lyckades hon placera in bollen i bortre gaveln.

Eskils spelade dock upp sig och efter ett fint anfall med kombinationsspel centralt kunde man vända ut till Lovisa Ohlander som sedan friställde Ellen Pigg och reduceringen var ett faktum.

Eskilsminne hade några riktigt stora chanser där vi var beredda att notera mål, men man hade inte riktigt skärpan med sig idag. I slutet av matchen kunde Agnes Nilsson dock fastställa slutresultatet till 2–4 efter att ha skjutit in bollen i mål i efterspelet på en hörna.

Vi tar med oss en klar uppryckning från Eskilsminnes sida i den andra halvleken, men Värnamo-segern får ses som klart rättvis.

- I andra spelar vi snabbare och tar klokare beslut, vilket gör att spelet jämnar ut sig totalt sett. Överlag är vi besvikna på prestationen men vet samtidigt i vilka avseenden vi kan göra det bättre till nästa match, avslutar André Petersson.

Bild: Bildburken.se