SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A
Eskilsminne IF
2 - 4
Trelleborgs FF
Eskilsminne IF2 - 4Trelleborgs FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 14 maj, 15:00
Plats:Västergårds IP 5, huvudplan
Tävling:
Matchnummer: 000226033
Samling:14:00
Referat: Eskilsminne IF - Trelleborgs FF
Eskils föll mot TFF i blåsig match
2022-05-14 20:25

Trots en ledning i halvtid med 1-0 kunde inte Eskilsminne IF:s damer ta någon poäng mot toppkonkurrenten Trelleborgs FF på lördagen. Efter paus punkterade TFF matchen med fyra mål på 17 minuter innan Eskils kunde hyfsa till slut resultat till 2-4 på tilläggstid. En märklig match där den hårda vinden i planens längsriktning ställde till det för hemmalaget och där stolpar och ribbor stoppade Eskils måljakt.

I den första halvleken hade Eskils det mesta av spelet i medvinden. Intressant come back i laget gjorde Nova Karlsson som Eskils nu kan låna in tack vare ett avtal med Allsvenska Vittsjö.

Hemmalaget kunde också ta ledningen i den 37 minuten då Johanna Olsson slår in bollen från kanten och där dyker Jasmine Hansen upp och klackar snyggt in 1-0.

Efter paus satte TFF upp tempo och press och i den 52 minuten blev det straff sedan domaren sett en hemmaspelare träffas på handen av bollen. Straffen omsattes till 1-1.

I den 57 och 59 minuten lurade den starka vinden hemmamålvakten Madelene Norbo som fick släppa in två lobbmål från distans. I den 69 minuten kunde TFF sedan göra 1-4.

Eskils saknade dock inte chanser. I första halvlek hade man ett ribbskott. Efter paus ribbskott och stolpskott men det dröjde ända tills den 91 minuten innan Alma Bertilsson kunde reducera till 2-4.

- Vinden spelade oss lite spratt men vi får under den kommande veckan analysera vad som inte fungerar riktigt, sa huvudtränare André Petersson efter andra raka förlusten.

- Närmast väntar match mot Rosengård och då är det viktigt att vi studsar tillbaka, tillägger han.

Text: Lasse Möller
Foto: Bildburken.se


<< Tillbaka