Samling:13:00
Referat: Lörby IF - Eskilsminne IF
Två tremålsskyttar när Eskils tog 9-0-seger
2022-10-01 19:32

Det tog en halvleks gnuggande och hårt arbete innan Eskilsminne IF mer eller mindre tröttat ut hemmalaget Lörby IF. När väl orken hos hemmalaget började sina så rann det i väg och Eskils stod till slut som segrare i bortamatchen med 0-9 (0-2). Johanna Olsson och Jasmine Hansen svarade för varsin hat-trick medan Nova Karlsson gjorde två mål och Alma Bertilsson ett i denna seger som huvudtränare André ”AP” Petersson betecknar som en ren lagseger.

Eskils var storfavorit inför mötet med Lörby och förväntningarna infriades. Men i den 14 minut så gjorde Nova Karlsson 0-1.

Målen lät dock vänta på sig men i den 40 minuten höll sig Nova framme igen och satte 0-2.

- Vi hade ett bra snack i paus. Det kändes betryggande och tjejerna gick ut och levererade efter paus. I takt med att deras spelare tröttnade rann det på, säger ”AP”.

Efter paus var det dags för Eskils målmaskin - Firma Johanna Olsson/Jasmine Hansen - att kliva in i handlingen. Tillsammans gjorde de sex mål systerligt fördelat med tre på vardera spelare.

I den 53 min gjorde Jasmine Hansen 0-3 och bara fyra minuter senare var det Johannas tur när hon satte 0-4. Jasmine Hansen visade att krutet var torrt när hon satte 0-5 i den 68 minuten.

Johanna Olsson svarade för 0-6 i den 75 minuten innan Alma Bertilsson bröt Olsson/Hansens målkavalkad genom att göra 0-7 i den 76 minuten.

I 81 minuten tryckte Johanna Olsson in 0-8 innan Jasmine Hansen kunde sätta punkt för målskyttet med 0-9 i den 84 minuten.

- Det var kul att se att tjejerna verkligen gjorde det vi kommit överens om. Man jobbade och slet och fullföljde matchplanen. Nu har vi en match kvar - Halmstads BK - hemma. Den matchen gäller fortsatt Division 1-spel för HBK så det innebär att vi får en heltaggad motståndare, konstaterar ”AP”.

- I dag vill jag hylla kollektivet. Detta var en lagseger, slutar ”AP”.