Samling:13:00
Referat: Eskilsminne IF - Halmstads BK
Eskils damlag noterade klubbrekord
2022-10-08 19:10

Det blev precis den avslutning som Eskilsminne IF:s damers tränare André ”AP" Petersson hoppats på. Laget vann och nådde rekordet 50 poäng. Dessutom svarade man för tre mål när man besegrade Halmstads BK med 3-2 (2-2) och kom upp i 90 gjorda fullträffar sammanlagt i serien.

- Det var starkt gjort av tjejerna att komma in till matchen och göra en sista ansträngning när det redan var klart att vi skulle bli trea till slut. Även om vi kanske inte gjorde vår bästa match tog sig tjejerna samman och slog ett Halmstads BK som är ett bra lag, konstaterade ”AP”.

- Vi började matchen riktigt piggt och jag trodde nog att det skulle kunna rulla på men intensiteten avtog men jag är så klart jättenöjd med hur vi avslutat serien. Det lovar gott inför nästa säsong, säger ”AP” som fortsätter träna laget 2023.

Eskils tog ledningen mot HBK i den 10 minuten genom Ellen Pigg. HBK kvitterade i 36 minuten genom Vittsjölånet Moa Karlsson.

Minuten senare kunde dock Eskils Vittsjölån Nova Karlsson återställa ordningen genom att göra 2-1. I första halvleks sista minut så kvitterade dock Lovisa Brogren för HBK.

Eskils skulle dock ordna segermålet och naturligtvis var det en av lagets skyttedrottningar - Jasmine Hansen - som fixade segern.

”Jasse” har svarat för imponerande 16 mål trots att hon inte varit ordinarie hela säsongen. Bästa målskytt i laget är dock Johanna Olsson med sina 27 mål som gör henne till delad skytteligavinnare i serien.

I matchen var det jämna prestationer mellan utespelarna. Klart bäst i Eskils var däremot målvakten Sacha Micha.

Nu blir det träning på måndag sedan lite ledighet innan man återupptar träningen fram till jul- och nyår när nästa års trupp ska spikas.

Text: Lasse Möller