Samling:18:00
Referat: Eskilsminne IF - Malmö FF
Eskils orkade inte stå emot starkt MFF
2023-06-30 22:56

Efter en jämn första halvlek där Eskilsminne IF förtjänade mer än det 0–2-underläge som stod på tavlan efter 45 spelade minuter, visade Malmö FF i den andra halvleken upp en sylvass offensiv. I takt med att Eskils tröttnade och tappade tron under matchens sista halva utnyttjade MFF de ytor som uppstod för att skapa flertalet heta målchanser och slutresultatet skrevs till slut till 0–6.

Det blev en händelserik start på matchen, där Eskils inledde piggt och visade direkt att man var här för att tävla på allvar i matchen mot serieledarna. Att gästerna var starka offensivt fick publiken dock se prov på redan i den fjärde matchminuten när ett halvt friläge uppstod men Malmöspelaren fick inte riktigt träff på bollen. Sekvensen efter prickades ribban med ett skott utifrån.

Eskils svarade upp med en jättechans efter fint förarbete av Ellen Roslund på högerkanten som serverade Alma Bertilsson med ett inspel framför en utrusande målvakt. Varken målvakt eller Alma fick träff och bollen seglade förbi. Kort därefter var det dags igen när Bertilsson utmanade sin försvarade från sin vänsterkant och avlossade ett lågt skott som stabila Julia Cavander i MFF-målet tippade ut till en resultatlös hörna.

En ny jättechans för Eskils att ta ledning uppstod i den 15:e minuten när Julia Nyberg Spets vann bollen högt upp i banan på högerkanten och spelade in bollen framför mål. Isabel Aguilar och Malmöförsvararen föll i backen efter en brottningsmatch och bakom dök Alma Bertilsson upp med ett avslut bara ett par meter från målet, men Cavander stod för en svettig benparad.

Malmö visade upp en fin speluppbyggnad i perioder, men Eskils höga press bet ofta bra och man kunde vinna tillbaka bollen och ta över bollinnehavet. Den höga pressen gav också en hörna som Eskils så när kunde ta ledningen på efter en variant som slutade med att Julia Nyberg Spets sköt tätt över.

Efter lite böljande spel kom Eskils in i en väldigt bra period där man förde matchen med ett fint kortpassningsspel. Allt som oftast var det Kapten Julia Nyberg Spets som var den stora dirigenten från sin centrala mittfältsroll och Isabel Aguilar visade prov på ett fantastiskt targetspel från sin position som central anfallare, där lugnet med boll från de båda bidrog starkt till det fina spel som presterades. Mitt i denna period kunde MFF sticka upp och företagsamma Erica Persson Welin kunde skottfinta bort Eskilsförsvaret och placera in 0–1 i matchminut 34.

Målet gjorde att Eskils tappade sitt momentum och MFF kunde ta över. Efter en kommunikationsmiss i Eskilsförsvaret vid en hemåtpassning kunde MFF sedan göra 0-2 i öppen kasse i minut 40 genom Anna Plantin. De sista minuterna av halvleken fortsatte MFF att skapa några halvchanser innan Ellen Pigg avslutade halvleken med ett skott över.

Inledningen på andra tillhörde MFF och gästerna kom gång på gång runt på kanterna i farliga attacker. Agnes Nilsson agerade räddande ängel när hon hindrade ett inspel från att hamna framför fel fötter i upptakten av halvleken.

Eskils arbetade sig in i matchen och Julia Lennartsson trampade igång på sin högerkant, hittade in till Alma Bertilsson som sköt ett farligt skott som tippades ut till hörna. Spänningen skulle dock bli kortvarig sedan MFF:s Malin Gunnarsson skjutit ett skott utifrån som tog på ett Eskilsben och ställde Sacha Micha helt fram till 0-3.

Kort därpå frispelades Julia Lennartsson snyggt av Isabel Aguilar och avslutade med en chipp över en utrusande målvakt, men bollen smet utanför. Strax efter fick Sacha Micha göra en fin räddning på ett inspel i en ny Malmöattack längs kanten.

I anfallet efter fick vi se matchens delikatess när Isabel Aguilar sög in en utspark på bröstet och kickade bollen bakom sig med en boll som friställde nyss inkomna Johanna Olsson. Målvakten kom ut långt och Olsson kunde så när lobba bollen över henne, men istället träffade den målvakten och inget Eskilsmål denna gång heller. Istället kunde Malmö gå upp och göra 0-4 genom Rebecka Holm på ett nytt inspel från kanten.

Sista 20 minuterna handlade sedan nästintill bara om farliga anfall från Malmös kanter. Inbytte Melina Skarström var ett ständigt orosmoment och fick också kröna detta med ett 0-5-mål. Även om Johanna Olsson stack upp med ett stolpskott i en kontring, var det inspel efter inspel från MFF i matchens slutskede och Sacha Micha fick jobba hårt i hemmamålet när Malmö antingen missade eller nekades av ribban eller räddningar från Micha. 0-6 kom tyvärr också innan matchen var slut när Eskils slarvade i eget straffområde och Rebecka Holm kunde dunka upp bollen i krysset.

En bra första halvlek följdes upp med en tyngre andra halvlek från Eskils sida och Malmö vann till slut både stort och rättvist. När orken och tron tröt var MFF numret för stort och Eskils får nu gå till sommaruppehåll och ladda batterierna inför en roligare höst.

Vi passar också på att tacka Ellen Roslund som gjorde sin sista match för föreningen idag och önskar henne ett stort lycka till i allsvenskan med IFK Kalmar i höst. Vi har fått se en fin utveckling under hennes år i Eskils och förhoppningsvis får vi se henne i Eskils-tröjan igen i framtiden!