SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A
Onsala BK
0 - 3
Eskilsminne IF
Onsala BK0 - 3Eskilsminne IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 21 oktober, 13:00
Plats:Rydets IP A konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 000223171
Samling:12:00
Referat: Onsala BK - Eskilsminne IF
Säsongens bästa bortamatch gav seger mot Onsala
2023-10-21 21:24

Eskilsminne IF:s damer fortsätter att imponera i höstavslutningen. På lördagen vanns den mycket svåra bortamatchen mot Onsala. Matchen slutade 0-3 (0-2), siffror som var i underkant.

Spelare och ledare har satt ambitionen att avsluta serien bra och säkra en plats på övre halvan. Detta har fallit ut så väl att om laget kan vinna serieepilogen hemma mot IFK Värnamo på Harlyckan slutar man på en fjärdeplats.

- Vi var förberedda på en tuff match och det blev det också de inledande tio minuterna då Onsala tryckte tillbaka oss, säger tränaren André ”AP” Petersson.

- Men vi jobbade oss in i matchen och hade två lyckade minuter då Alma Bertilsson på väldigt fint förarbete av sina lagkamrater kunde göra både 0-1 och 0-2, berättar han.

Målen kom i 24 och 25 minuten och var en frukt av exemplariskt samarbete mellan Alma Bertilsson, Johanna Olsson och Emma Widesjö.

Denna trio skapade ständigt problem för hemmalaget och det fanns ytterligare ett par- tre chanser som mycket väl kunde resulterat i mål.
Men Onsala hade en strålande målvakt som kunde hålla siffrorna nere.

- Vi svarade för en strålande första halvlek i de avslutande 35 minuterna. Bra variation i anfallsspelet, starkt presspel och vi vann bollarna högt, förklarar ”AP”.

Efter pausvilan tvingades Eskils till ett tidigt byte då Emma Widesjö fick utgå efter en rejäl smäll. Julia Lennartsson kom in och det tog lite tid innan man fått reorganiserat sig.
 - Men vi fick tag i spelet igen och fortsatte skapa mycket chanser. Onsala skapade en vass chans med kvarten kvar men då gjorde Sacha Micha en grym räddning som innebar att Onsala aldrig kom i kontakt, poängterar ”AP”.

Jasmine Hansen blev inbytt i slutet av matchen och hade bara varit på plan några minuter innan hon kunde sätta 0-3 efter en smörpassning från Julia Lennartsson.

- I dag svarade hela laget för en perfekt match. Vår klart bästa bortamatch och en av säsongens bästa totalt, berömmer han.

Alva Hed spelade på mittfältet och utsågs till bäste Eskilsspelare.

- Hela gänget gör en storstilad insats idag och Alma får lägga till ytterligare två härliga mål på sitt fina konto. Men vi får inte glömma Johanna Olsson som svarar för en otrolig arbetsinsats och bidrar mycket till vår seger med sin insats och framspelningar, slutar ”AP”.

Text: Lasse Möller
Bild: Peter Werner, Sportibild


<< Tillbaka