Samling:13:00
Referat: Eskilsminne IF - IFK Värnamo
Skyfall sänkte Eskils i epilogen
2023-10-29 19:14

Det ville sig inte för Eskilsminne IF:s damer i serieepilogen. Trots ledning med 1-0 och sedan en solklar utvisning av en motståndarspelare kunde IFK Värnamo vinna kampen om fjärdeplatsen i serien. Matchen på Harlyckan slutade 2-3 (1-0) sedan Eskils inte lyckades komma upp i nivå i andra halvlek.

Eskils inledde matchen positivt och hade ett övertag de första tio minuterna. Sedan tog gästerna över och skapade allt farligare chanser. I den 26 minuten svarade hemmakeepern Sacha Micha för en strålande räddning på ett friläge.

Detta blev lite av startsignal till uppryckning i Eskils och i den 28 minuten svarade lagets skyttedrottning Alma Bertilsson för en riktig godbit. Från 25 meter smekte hon in bollen i bortre krysset till 1-0.

I andra halvlek svarade Sacha Micha för en ny strålande räddning i den 55 minuten och bara 5 minuter senare kunde Alma Bertilsson punkterat matchen men hennes avslut tog oturligt i stolpen och ut.

Istället kunde Värnamo ordna en kvittering i den 68 minuten sedan laget tilldömts en straff. Julia Weidenmark placerade kallt in 1-1.

Eskils fick ett gyllene läge i den 71 minuten sedan gästerna svarat för ett otillåtet bakåtspel till målvakten inne i straffområdet. Den indirekta frisparken resulterade tyvärr inte i något.

I den 76 minuten åkte Värnamo på en solklar utvisning sedan Filippa Collryd dragit ner Johanna Olsson som var på väg att få ett friläge strax utanför straffområdet. Tyvärr drog Julia Nyberg Spets frisparken en bit över mål.

När man så mått börjat inrikta sig på minst ett oavgjort resultat och därmed en slutlig fjärdeplats i tabellen slog Värnamo till. I 80  minuten kunde Mona Chahrour göra 1-2 och i den 86 minuten blev det 1-3. Två mål som får tillskrivas oskärpan i hemmadefensiven.

Inhoppande Jasmine Hansen skänkte lite hopp när hon snyggt satte 2-3 i 93 minuten men trots forcering de sista minuterna lyckades inte hemmatjejerna rädda en poäng och därmed hamnade man slutligen på en femteplats i tabellen.

- Vår första halvlek var klart godkänd men i den andra nådde vi inte upp. Jag tror att vi missgynnades av de skyfall som kom i andra halvlek. Planen blev väldigt blöt och bollen stannade på sina ställen i vattenpölarna. Detta hämmade vårt spel, sa tränare André ”AP” Petersson.

- Vi hade definitivt chanser att klara både oavgjort och vinna men det ville sig helt inte i dag, konstaterade ”AP”.

Text och bild: Lasse Möller