Bra avslutning räckte inte mot Trollhättan
2020-11-22 17:14
Det hjälpte inte att Eskilsminne IF svarade för en stark andrahalvlek mot Trollhättan på söndagen. Laget förmådde inte ta med sig några poäng hem till Helsingborg. Trollhättan vann matchen med 2-1 (2-0) sedan Eskilsspelarna inte varit tillräckligt noggranna och vakna under de första 45 minuterna.
Det var en dämpad och nedslagen tränare i André Peterssons skepnad som vi talade med direkt efter matchen.

- Första halvlek är inte godkänd. Sedan spelade vi upp oss i andra och det är den bilden vi tar med oss hem. Nu har läget blivit tuffare i botten och vi behöver hjälp om vi ska undvika kval. Men vi inriktar oss först och främst på vår egen match mot Torn hemma sedan får det sluta hur det vill i Qvidings match mot Oskarshamn, förklarar han.

- Det finns ingen anledning att ge upp detta nu. Det fanns en hel del i andra halvlek att glädja sig över och det är bara synd att det inte räckte hela vägen, menar André.

Matchen spelades i vad som verkade vara halvstorm på en konstgräsmatta som sett bättre tider. Men förutsättningarna var desamma för båda lagen.

Eskils var laget som hade allt att vinna i matchen men man visade inte upp den där desperata vinnarskalle man vill se i första halvlek. Istället fick hemmalagets spelare lite väl enkelt ta sig fram vid ett par tillfälle. Först när 1-0 kom efter 31 minuter och sedan inte minst när försvarsspelet klickade rejält i den 43 minuten och Trollhättan gjorde 2-0.

Efter paus kom Eskils ut med en helt annan attityd. Man vaskade fram chanser och i den 64 minuten kunde Dennis Olsson reducera till 2-1 efter en frispark där Victor Wahlgren först avslutade och returen gick ut till Dennis som tryckte dit bollen.

Men närmare än så kom inte Eskils denna blåsiga söndag. Efter matchen var målskytten Dennis Olsson inte glad.

- Detta var tungt och surt. Tyvärr kom ingen i laget upp till godkänd nivå. Vi följde inte matchplanen som vi skulle och nu måste det bli skärpning till avslutningen mot Torn, sa han.

Sista omgången blir en rysare men Eskils har överlevt liknande scenarion tidigare. I matchen mot Torn kommer vi helt garanterat att se ett lag som kliver in på Harlyckan med blåställen på från start.

Bild: Bildburken.se

Stabil seger mot Olympic2024-02-24 15:55
Skador och sjukdom oroar2023-09-29 09:16
Sent mål sänkte Eskils2023-05-12 22:19
Oavgjort mot Lund2023-02-11 16:50
Ny förlust för Eskils2022-09-24 18:54
Eskils utslaget ur DM2022-08-17 23:31
IK Tord - Eskilsminne IF2021-11-20 08:00