Stark vändning för akademin mot ÄFF
2021-08-15 11:16

På lördagen var det dags för miniderby mot Ängelholms FF på bortaplan.

På förhand en tuff match enligt tidigare koll o möten.

Det visade sig också att bli en tät match där lagen skiftades om att ha ledningen fram till slutet.

Maja Strömberg slog in vårt 1-0 mål i minut 15, efter en tilltrasslad situation efter hörna.

ÄFF skulle dock kvittera på ett lobbskott ett par minuter efter Majas ledningsmål.

Våra motståndare skulle sedan ta ledningen med 2-1 på en frispark efter en halvtimmes spel, vilket skulle visa sig vara ställningen i halvtid.

En svårspelad första halvlek pga hård vind, men vi gör det ändå bra totalt sett.

I den andra akten tog vi över taktpinnen påvert bättre sätt och kvitterade redan i minut 50, då Alma Bertilsson dunkade in 2-2 målet.

Alma skulle sedan också slå in vårt 3-2 mål i den 69:e minuten.

Det helt avgörande målet var också dagens snyggaste, när Linn Strömberg avlossade ett kanonskott ribba in från 20-25 meter!

(Detta skedde med två minuter kvar på matchklockan)

En härlig seger i en tuff match, där vi fått stuva om lite i laget, där bl a både Maja Lapatadovic(målvakt), och Julia Berg( mittback) debuterade i div 2 och var fantastiskt bra båda två.

Plus till hela laget, med extra plus till vår offensiva energi i form av Alma Bertilsson o Martyna Henriksson, samt till Klara Nilsson som fick priset som matchens lirare.

Nöjd o glad coach, som ser fram emot nästa veckas tuffa drabbning mot Centern hemma på Västergård på lördag!/TJ💛💙

ÄFF-Eskils Aka 2-4(2-1)