SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
HIGH FIVE!

Så här arbetar vi med värdegrundsarbete inom vår förening!


Vi är en förening som drivs av sociala värderingar. Vår strävan är hela tiden att skapa en positiv miljö där barn och ungdomar kan växa och utvecklas. För att vara på riktigt samt aktivt säkerställa och få detta viktiga arbete som en del av vardagen inledde vi i januari 2019 processen Fem steg till en handlingsplan tillsammans med Rädda Barnen.


Träffar för att ta pulsen på föreningen

Processen Fem steg till en handlingsplan bygger på aktiv inkludering; genom att vi tillsammans träffas och tar ansvar för hur vi ska säkerställer att individen i gruppen mår bra och är bekväm i sin miljö. Vi har haft sju träffar med spelare, kansli, styrelse och ledare. Målet med arbetet är att alla alltid ansvarar för Eskilsandan. Tillsammans bygger vi ett nytt och starkare framtida ledarskap för oss alla inom Eskils.

Med bra dokumentation underlättar vi för våra aktiva i det dagliga föreningslivet samt arbetar proaktivt med Eskilsandan.


Våra fokus

Eftersom vi vill utveckla människor arbetar vi med våra värdeord respekt, jämlikhet och kamratskap i det dagliga och så att det blir på riktigt. För att göra orden till sina kommer alla lag få övningar och dokumentation för att diskutera och skapa ett gemensamt förhållningssätt. Alla våra aktiviteter, exempelvis på våra läger genomsyras av vårt värdegrundsarbete. Vi kommer ta fram lathundar för både aktiva, ledare och föräldrar och löpande informera och diskutera tillsammans. Fokus, som kom fram vid träffarna med ledare och aktiva; är språkbruk, sociala medier, lagkommunikation, föräldrar och ledarskap.


Byggstenar för långsiktigt arbete framåt

I samband med Eskilscupen kommer vi initiera en High five-grupp bestående av föräldrar, ledare, personal och aktiva. Gruppens uppgift blir att stötta och finnas där för oss alla i vardagliga situationer. Till hösten kommer också föräldrar att inkluderas mer i arbetet. Efter säsong kommer ett ledarskapsprogram sjösättas. Tillsammans med utvärderingsenkäter och träffar i höst, för att göra en handlingsplan för 2020, tror vi att vi tagit de första stegen mot att vara och leva Eskilsandan genom High five.


Unik process inom Eskils

Ingen annan förening i Sverige har gjort High five så grundligt och långsiktigt som Eskils. Mario Dri från Rädda Barnen har lett alla träffar och reflekterar såhär;

-          Jag tror, och hoppas, att det varit lärorikt för barnen och ledarna främst mest sett till kunskap och de rättigheter man har. Det är första gången som vi gjort en så djuplodande process i alla leden – en riktig inventering! En föreningspuls för att sedan påbörja ett arbete för att förebygga och förbättra värdegrundsarbetet. 


Kontakta oss gärna

Arbetsgruppen bestående av klubbchefen Kalle, ungdomsansvarig André och verksamhetskoordinator Jimmie arbetar med den dagliga planeringen inom High five så tveka inte att kontakta oss för stöd eller mer information.

Klubbchef
Karl-Johan Hallenborg Olsson

kjo@eskils.nu

070-2189993


 
 

Se alla bilder från Eskilsminnes hemmamatcher på både herr- och damsidan på Bildburken.se
© Vid frågor om bilder kontakta janne@bildburken.se