SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Om Eskils Akademi

Om Eskils Akademi

Eskilsminne IF arbetar kontinuerligt för att ta steg på ungdomssidan och arbetet med akademicertifieringen är därför en viktig del i detta. Föreningen har två anställda sportchefer på ungdomssidan där André Petersson ansvarar för åldrarna 5–14 och Adrian Andersson för åldrarna 15–19. 

 

2021 är Eskilsminne rankade på plats 32 av ungdomsakademierna i Sverige med tre stjärnor och 1217 poäng. Vi spelar idag i de nationella serierna P17 Division 1 och P19 Division 1, vilket i kombination med akademistatusen ger oss som sämst möjlighet att kvala oss kvar i till nästkommande säsong.

 

Målsättning

Eskilsminnes vision är att utbilda tekniskt skickliga spelare med exceptionell beslutsförmåga och som visar ledarskap både på och utanför planen.

 

För att motsvara seniorlagets status har föreningen en målsättning för lägsta serietillhörighet i åldrarna 15–19 som en förberedande tävlingsmiljö inför seniorfotbollen. I dagsläget spelar både vårt P19- och P17-lag i SvFF:s Division 1-serier medan P16 och P15 återfinns i Skåneserier.

 

Spelarrekrytering

Från 15 år och uppåt görs ett arbete med att identifiera och bjuda in en handfull spelare från närområdet till föreningens lag i åldrarna 15–19. Dessa spelare ska karakteriseras av en stor vilja och ambition med sin fotboll, samt en hög träningsnärvaro och övrig bra attityd som rimmar med föreningens sociala värderingar. Spelarrekryteringen är ett led i att tillhandahålla elitförberedande tränings- och tävlingsmiljöer och fostra spelare för framtida seniorspel på hög nivå. 

 

Uppflyttning

Eskilsminne har en policy för uppflyttning av spelare i träning och match där de spelare som är långt fram i sin utveckling stimuleras i form av temporär, mixad eller permanent uppflyttning. De 2–4 spelare som ligger längst fram i vår P19-grupp ska kontinuerligt träna med A-laget och det finns också en tydlig strategi för att fler ungdomsspelare ska nå seniorlaget, där seniorlagets tränare ska vara väl insatt i strategin och i föreningens P19- och P17-lag.

 

Ledarkompetens

För att säkerställa en kvalitativ fotbollsmiljö för samtliga barn och ungdomar i vår förening genomför vi årligen tränarutbildningar i egen regi i Tränarutbildning C eller B Ungdom. Följande grundkrav ställs på våra tränare:

 

16–19 år

UEFA B

14–15 år

Tränarutbildning A Ungdom/UEFA B

11–13 år

Tränarutbildning B Ungdom

5–10 år

Tränarutbildning C

 

Utöver detta anordnas både internutbildningar och regelbundna träffar med erfarenhetsutbyte för huvudtränarna i åldrarna 15–19. Sportchef Ungdom finns också hela tiden med i bilden som bollplank och som ett sätt att kvalitetssäkra verksamheten.

 

Specialistkompetens

Utöver de välutbildade tränarna i vår Akademi finns också olika specialistkompetenser knutna till föreningen. Dels i form av fysträning, målvaktsträning och videoanalys, men också fysioterapeut som vi kan hänvisa till för medicinsk rådgivning. Det finns också personer i föreningen med kompetens inom exempelvis fotbollspsykologi och sociala insatser, samt två sportsligt ansvariga på ungdomssidan som arbetar aktivt med spelar- och ledarrekrytering.

 

Spelarutbildning

Utöver den ordinarie fotbollsverksamheten genomförs årligen spelarutbildningar för åldrarna 15–19 i diverse specifika ämnesområden som rör livet som fotbollsspelare för spelare, ledare och föräldrarna.

 

P19

Ekonomi, avtal, försäkringar och agentverksamhet.

Matchfixning och spelberoende.

P17

Doping och ren idrott.

P16

Kommunikation, media och sociala medier.

P15

Kost, hälsa, medicin, skador och rehab.

 

Filmning av matcher

Ett reflekterande och utbildande verktyg är matchanalys genom filmning av matcher i åldrarna 15–19, där föreningen har investerat i ett samarbete med VEO (https://www.veo.co). Filmunderlaget från matcherna och dess aktioner skapar en möjlighet för tränarstaben att på ett pedagogiskt och effektivt vis i efterhand att diskutera enskilda spelares aktioner eller lagets/lagdelarnas agerande utifrån spelets skeenden. Ur utbildningsperspektiv ges spelarna en bred möjlighet att från andra sidan se sig själv spela och på så vis kunna ta tydligare ställning till sin enskilda upplevelse av händelserna på plan. Materialet kan användas både som återkoppling på den senast spelade matchen eller som grund för exempelvis matchförberedande träning för att sända bilder och visioner till spelarna inför uppgiften.

 

Internationella matcher

Föreningen uppmanar och ser fördelar att spela matcher mot utländskt motstånd. Att utbyta nya erfarenheter vad gäller spelsätt, metod och organisation är viktigt för utvecklingen för våra lag och spelare. Vår närhet till Danmark gör att vi årligen söker träningsmatcher mot danskt motstånd. Även träningsläger utanför Sveriges gränser ger oss möjligheten att spela denna typen av matcher. I varje lags säsongsplanering i åldrarna 15–19 år ska det finnas turneringar med internationell prägel, exempelvis Gothia Cup, Eskilscupen eller inbjudningsturneringar.

 

Resultat av Akademin

Målsättningen för Eskils Akademiverksamheten är att varje år generera spelare som tar sig upp i Eskilsminnes seniorlag. Ett mål som varit framgångsrikt över en längre tid. Vi är också stolta över de spelare som tagit andra vägar efter Eskils Akademi och sedermera nått framgång i andra division 1-klubbar eller ännu högre i form av spel i Superettan och Allsvenskan. 

 

Ungdomsverksamheten upp till 14 år.

Eskilsresan fram till Akademiverksamheten i Eskilsminne IF består av olika steg i form av Fotbollsskolan, Lagintroduktion, Pojk- och flickfotboll, samt Ungdomsfotboll. Fotbollsresan präglas av Coerver Coaching som profilerar sig som världens ledande utbildningskoncept inom fotbollsteknik och är en metod för att utbilda spelare och tränare på bästa sätt.

 

Skånes Fotbollsförbunds koncept SUP:en (Spelarutbildning och föreningsutveckling) tillämpas också i form av en extern instruktör som kan ”spegla” våra ledare i träning för att utveckla dem ytterligare. 

 

För att bygga en bra bas och uppfylla vår vision om att utveckla människan och inte bara duktiga fotbollsspelare anordnar vi också tre olika ungdomsläger årligen med pojkar och flickor blandat i de olika åldrarna. Lilla Hästvedalägret för 8–9-åringarna, Höllvikenlägret för 10–12-åringarna och Hästvedalägret för 13–15-åringarna.

 

Vårt mål är att berika ungdomars uppväxt, att göra deras resa i vår förening så lustfylld som möjligt och hjälpa till att forma dem till kommande ansvarstagande vuxna med positiva och sunda värderingar.

 
 
Senaste från Bildburken:

Se alla bilder från Eskilsminnes hemmamatcher på både herr- och damsidan på Bildburken.se
© Vid frågor om bilder kontakta janne@bildburken.se