Laget bildades i januari 2022. Syftet med laget är att erbjuda först och främst egna Eskilsminne spelare en möjlighet att fortsätta träna och spela matcher på en lägre nivå och fortsätta att utvecklas som individ och spelare. Andra spelare som kanske har slutat att spela fotboll, men tycker att det skulle vara kul att börja igen är också välkomna. Vårt motto är att vi skall trivas och ha kul tillsammans i en positiv anda, men under seriösa förhållanden med träningar och matcher. Är du sugen på att spela fotboll, så ta kontakt med tränarna och provspela med oss under 2 veckor, så tar vi ett gemensamt beslut på hur vi går vidare.

Truppen har börjat bra med bra träningar med större intensitet denna säsong. Vi har vunnit en och spelat en oavgjord match under säsongsstarten. Vi har flera spelare som har provtränat med oss och några har vi redan tagit upp i truppen och vi ser framemot att få med några till här, som just nu provtränar med oss. Det är framförallt kul att se unga Eskils spelare som har slutat med fotbollen, som nu är sugna på att börja igen. En del i syftet med att starta laget var att kunna erbjuda Eskils spelare en möjlighet att fortsätta spela fotboll för att man älskar det och vill fortsätta att hålla igång med att träna. Det är kul att se att klubben tog rätt beslut genom att låta oss starta ett nytt seniorlag i de lägre divisionerna.

Tränarna

Första vinsten i serien
2022-05-07 20:18

Idag är det en riktigt bra laginsats. Vi kontrollerar matchen i första halvlek och tar helt rättvist ledningen med 1-0, där Love Lovén gör en fin insats och spelar sig fri och passar sedan in till en fri Ferras Saed som sätter bollen i mål. Vi har en hel del chanser i första halvlek och får sedan en straff, som även går i mål. I andra halvlek trycker Ljungbyhed på och får en straff i mitten av halvleken och kvitterar. Det skapas lite oro i laget och tröttheten kommer, men vi lyckas fortsätta att spela runt och skapar några chanser till och vinner till slut vår första match med detta nykomponerade lag. Stort beröm till alla i laget.

Första seriematchen
2022-04-10 18:44

Eskilsminne DFF fick se sig besegrat i mötet med Kvidinge på hemmaplan i första matchen i division 6 Skåne nordvästra B herr, med 1-2.
- Första halvlek rullar vi boll väldig bra och tar ledningen helt rättvist. I andra halvlek orkar vi inte hålla upp vårt spel och Kvidinge tar över spelet, kvitterar och tar sedan ledningen. Vi är ändå riktigt stolta över laget som vi satte ihop här i januari. Vi kommer att orka mer och mer för varje match och kommer att hålla en väldigt bra nivå när vi orkar fulla 90 minuter, kommenterade Eskilsminne DFF:s tränare Sammie Lovén.

Stark träningsmatch mot Helsingborg Östra
2022-04-02 17:25

Sista matchen innan serien börjar kasserade Eskils div 6 laget en säker vinst mot Helsingborgs Östra med 2-3. En stark laginsats där vi har spelet under 75 minuter, men sedan tar orken slut och spel kvalitén går ned. Casper, Adam, Rafel och Samuel sticker ut idag med väldigt bra insatser.