SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A

Eskilsminne IF - BK Häcken
 
  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 29 februari, 14:30
Plats:Olympiafältet Plan 10 konstgräs
Serie:Svenska Cupen 2019/20, Grupp 6
Samling:13:30
Ett rejält fall framåt trots förlust
2020-02-29 19:25
Scenförändring, ett fall framåt, ja kalla det vad ni vill men Eskilsminne IF:s herrar visade upp ett annat ansikte i lördagens match mot BK Häcken i Svenska cupen jämfört med förra helgens drabbning mot Östersunds FK. Visserligen slutade matchen 0-4 (0-1) men det var ett Eskils där spelarna gick in med helt annan intensitet än för en vecka sedan. Det var först de sista tio minuterna som den Allsvenska kraften tog ut sin rätt mot Division 1-laget.
Eskilstränaren Mattias Lindström hade gjort sex förändringar sedan förra matchen. Skador och sjukdomar innebar att några spelare hamnade på för dem ovana positioner. Vänsterbacken Jonatan Persson fick ta steget in och spela mittback tillsammans med Linus Persson. Det nykomponerade mittlåset skötte sig dock med den äran.

Fredrik Widlund tog över vänsterbacksplatsen och Adam Larsson från Hässleholms IF drog på sig målvaktshandskarna. Dessutom gjorde nyförvärvet Yonathan Getachew sin första tävlingsmatch som innermittfältare och visade vilken härlig speluppfattning och känsla han har för spelet fotboll.

Matchen började med ett frenetiskt tryck mot hemmamålet från gästerna som jagar gruppseger och tänkte putsa målskillnaden jämfört med Östersund. Men efter cirka tio minuters anstormning så bedarrade Häckens offensiv och Eskils jobbade sig in i matchen alltmer. Laget kombinerade sig fram till en del riktigt fina anfall samtidigt som man höll rent bakåt.

I matchens 36 minut drabbades Häcken av en jobbig skada då mittbacken Johan Hammar fick bäras ut på bår med vad som befaras vara en ljumskskada.

Eskils gjorde sig alltmer förtjänt av att gå in i pausvila med ett oavgjort resultat men i den 45 minuten så var oturen framme. På en hörna fick inte försvaret undan bollen och mittbacken Joona Toivio kunde göra 0-1.

Eskils svarade direkt med att först skapa en målchans och sedan få en hörna. På den var Dennis Olsson oerhört nära att nicka in kvitteringen.

Efter paus fortsatte Eskils med sitt positiva spel men på en spelvändning fick Häcken en ny hörna och åter kunde Joona Toivio göra mål. 0-2 i 55 minuten och en taskig uppförsbacke som inte motsvarade skeendena på plan.

Direkt efter målet hade Dennis Olsson åter en jättechans att göra mål.

I den 58 minuten kunde dagens bäste hemmaspelare - Gjenis Zeqiri nyförvärv från Laholm, elegant ta sig fram på högerkanten och avslutade med ett hårt markskott som smet en millimeter utanför Peter Abrahamssons högra stolpe.

Häcken hade ett fräsande stolpskott i 62 minuten där Eskils hade turen med sig. Men hemmalaget gav inte upp man pumpade på och spelarna tog sina löpningar, men helt naturligt skulle tröttheten smyga sig på och Häcken kunde utnyttja detta genom att göra 0-3 i 82 minuten genom Ali Youssef och 0-4 i den 87 minuten genom Ahmed Yasin.

- Det rann i väg mot slutet men det är förklarligt. Vår ork och koncentration tog slut de sista minuterna vilket inte är så konstigt. Vi mötte ett jobbigt bra lag men killarna stod upp väldigt bra. Detta var ett klart fall framåt, konstaterar Mattias Lindström.

- Jag fick en rad positiva besked i denna match. Flera killar visade att de vill vara med och spela från start även nästa cupmatch. Det kändes klart bra att se inställningen och arbetsinsatsen, tillade han.

Mattias lyfte själv fram anfallaren Gjenis Zeqiri och högerbacken Mathias Unkuri som klara plusvarianter. Det är bara att stryka under. Mathias Unkuri gick in med sisu och motivation som utmärkte sig. Han är en pådrivare och inspiratör.

Gjenis Zeqiri visade att han är en oslipad diamant av hög karat. Tuffare, löpstarkare och farligare än tidigare. Det var inte mycket som skiljde honom från målsuccé dag.

Men hela laget gjorde en gedigen insats inför 178 åskådare på ett regnigt Olympia.

Text: Lasse Möller
Bild: Bildburken.se

<< Tillbaka