SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A

Eskilsminne IF - Torns IF
 
  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 15 februari, 13:00
Plats:Filborna IP 5
Serie:Träningsmatcher Ettan 2020
Samling:12:00
Ett fall framåt och seger mot Torn
2020-02-15 16:56
Ännu återstår det en bit innan Eskilsminne IF:s herrar är färdigt i formhänseende. Men lördagens träningsmatch på Filborna IP:s utomordentliga konstgräs var ändå ett klart fall framåt. Matchen slutade med en 1-0 seger efter 0-0 i paus. För målet svarade Noah Christoffersson som serverades en smörpassning av anfallskollegan Gjenis Zeqiri.
Spelmässigt sett höll Eskils i taktpinnen mot seriekollegan i 65 minuter. Men efter ett antal byten i andra halvlek försvann initiativet i takt med att Torn jagade kvittering.

- Det blir så när man roterar många spelare på en gång och dessutom när spelare placeras på för dem ovana positioner. Det är något jag räknar med ska ske. Jag tycker dock att på det hela taget var detta ett klart fall framåt. Vi kanske inte kan säga att det var en jättebra match men några spelare klev fram och visade upp sig och det gladde, säger Mattias Lindström, huvudtränare i Eskils.

Det som utmärkte sig mest - trots att Torn hade två träffar i trävirket - var försvarsspelet. Nyförvärvet från Eslövs BK - Linus Persson - svarade för en mycket bra insats i mittförsvaret. Linus agerade lugnt och klokt och spelade samtliga 90 minuter.

- Det är viktigt att vi får igång Linus nu när både Carl Thulin och Marcus Nilsson lär missa cupspelet, betonar Mattias.

Testspelaren Yonathan Getachew skulle egentligen inte spela men klev in som innermittfältare och visade prov på strålande speluppfattning. En klart intressant insats av Yonathan som närmast spelade i Kristianstad föregående säsong.

Come backande Pontus Löfvenmark höll nollan med lite flyt. ”Ponna” är av självklara anledningar lite ringrostig men vi vet alla vilken kapacitet han har. Denna match var en bra genomkörare.

Segermålet i matchen kom i den 56 minuten när Gjenis Zeqiri löper fram på högerkanten och serverar en perfekt passning till en fri Noah Christoffersson som kallt dundrade in 1-0.

Eskils hade ännu en jättechans men Casper Segers missil smet precis utanför målvaktens högra stolpe.

- Nu är det dags för första cupmatchen och vi lär få jobba hårt mot Östersund nästa helg, spår Mattias.

- Men cupen är en del i förberedelserna inför serien och vi ska inte vara i form för tidigt, betonar han.

Text och bild: Lasse Möller

<< Tillbaka