SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A

Landskrona BoIS - Eskilsminne IF
 
  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 17 juni, 19:00
Plats:Landskrona IP A-plan
Serie:Ettan Södra 2020
Samling:18:00
Drömmål sänkte ett starkt Eskils
2020-06-17 22:30
Ett frisparksmål värdigt en Champions League-match blev det som sänkte Eskilsminne IF när man på onsdagen gästade Landskrona BoIS. Niklas Nielsens frispark gick som en projektil in i Pontus Löfvenmarks högra kryss och var helt otagbart. Det är inte kul att prata om hedersamma förluster men ett måste i detta sammanhang. Eskils gjorde en mycket bra match och de avslutande minuterna bet mer än en BoIS-supporter på naglarna när gul-blått jagade en kvittering.
Jämfört med seriepremiären mot Lindome var det ett klart fall framåt för ett på förhand något skadeskjutet Eskils. Inte nog med att man saknade Alexander Engholm, Casper Seger, Mathias Unkuri, Filip Egger, Isak Petersson och avstängde Filip Ottosson - tränare Mattias Lindström fick kasta in handduken på grund av sjukdom. Men normalt assisterande tränaren André Petersson skötte huvudrollen på bänken på ett strålande sätt.

Eskilsspelarna kom ut till matchen med rejäl attityd och satte direkt upp en hög press där man inte gav BoIS-arna en chans att bygga upp sitt eget spel. De första 20 minuterna dominerade Eskils klart. 

I den 6 minuten hade Jesper Lundborg ett hårt avslut som BoIS-are lyckades avstyra innan det nådde mål. I 7 min drog Yonathan Getachew en frispark tätt utanför.

BoIS stack emellan med en bakåtnick i ribban efter hörna av Patrick Nwadike.

Eskils vaskade fram ytterligare två vassa chanser där först Gjenis Zeqiri sköt utanför i bra läge i 17 minuten. Två minuter senare kom Eskils i en snabb omställning. Jesper Lundborg kom i läge och såg inte att hemmalagets målvakt Carl Lindell var ute och botaniserade. Istället för att lobba bollens spelade han den till Gjenis Zeqiri som i svårt läge inte fick i väg avslutet riktigt.

I den 35 minuten tvingades Yonathan Getachew att ta ett gul kort för laget då BoIS var på väg igenom. Den efterföljande frisparken kunde Niklas Nielsen dundra in. Ett otrolig vackert mål som Pontus Löfvenmark i målet var helt chanslös på.

I andra halvlek kom BoIS ut och tog över den spelförande rollen. Man bytte ganska raskt in fyra avbytare och det såg ut att bli en svettig sista halvtimme för Eskils. Men då visade gul-blått att försäsongsträningen har gett resultat när det gäller kondition och styrka. Man vann närkamperna precis som i första halvlek och Eskilsspelarna började jaga en kvittering.

Mitt i pressen kunde dock BoIS gjort ytterligare ett mål när man gjorde en omställning och en fri Hampus Ferm sköt klockrent i stolpen.

Eskils fick lämna matchen poänglöst men hoppet om en intressant säsong tändes definitivt. Här finns mycket att bygga vidare på. Samtliga Eskilsspelare slet föredömligt och kunde lämna planen med huvudena högt. Extra plus till Jesper Lundborg och Dennis Olsson som inte verkar kunna bli trötta. Plus också till Pontus Löfvenmark och fyrbackslinjen för deras hårda jobb.

- Vi började mycket bra i matchen och jag tycker vi klart hade första 20 minuterna. BoIS mål är inte mycket att säga om. En snygg prestation. I andra halvlek var vi inte lika fokuserade och det svängde mer. Men vi avslutar starkt igen och visar att vi har orken. Prestationen var klart bättre än mot Lindome, sa André.

Eskils startelva: Pontus Löfvenmark - Jesper Larsson, Carl Thulin, Victor Wahlgren, Jonatan Persson - Filip Lundeberg, Jesper Lundborg, Yonathan Getachew (79 Mohammed Hleihel) , Dennis Olsson - Gjenis Zeqiri (73 Noah Christoffersson), Emil Åberg.

Text & bild: Lasse Möller

<< Tillbaka