SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A

Eskilsminne IF - Torns IF
 
  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 28 november, 14:00
Plats:Harlyckans IP 1
Serie:Ettan Södra 2020
Samling:13:00
Eskilsminne degraderat efter oavgjort mot Torn
2020-11-28 18:25
Det var med tunga steg Eskilsminne IF:s spelare och ledare vandrade inte bara av Harlyckan utan också ur Division 1 på lördagskvällen. Trots en klasstart med 1-0 efter 1,55 kunde inte Eskils vinna den helt avgörande matchen mot gästande Torns F och därmed rädda ytterligare en chans i form av ett kvalmöte med Örebro Syrianska. Matchen slutade 1-1 (1-0) och Lunds BK kunde med sin seger mot Lindome ta sig förbi på bättre målskillnad.
Det var ett heltänt Eskils som gick ut till lördagens ångestfyllda match. Redan efter bara 1,55 kunde Emil Åberg springa sig fri och elegant sätta 1-0 och därmed göra sitt 19:e mål för säsongen. Därmed slog han sitt målrekord från 2018 då det blev 18 fullträffar. Men målet till trots stod inte Eskils distansen ut. Torn kvitterade efter frispark i den 81 minuten och trots fyra solklara målchanser de avslutande minuterna lyckades inte Eskils få in ett segermål.

Annars såg det mycket ljust ut för Eskils en bit in i första halvlek. Lindome ledde borta mot Lund och Oskarshamn borta mot Qviding. I detta läge var Eskils klart för Division 1 utan kval.

Men lagen om alltings jävlighet fortsatte att drabba ett under säsongen hårt prövat hemmalag. Lund och Qviding vände snabbt på sina matcher. Men så länge Eskils ledde var kvalplatsen åtminstone räddas.

Efter en första halvlek där Eskils kontrollerade och dominerade spelet vände plötsligt initiativet efter pausvilan.

Efter paus fortsatte Eskils att behålla chansövertaget. I den 53 minuten lyckades hemmalaget bränna en dubbelchans då först Filip Ottosson och sedan Dennis Olsson fick chansen i samma situation. I den 69 minuten fick Dennis Olsson ny chans men målvakten gjorde en stark räddning. I 71 minuten hade Emil Åberg ett bra läge att näta men sköt utanför.

Gästerna från Stångby tog sedan över allt mer och kämpade med näbbar och klor för att hjälpa sina kamrater i Lunds BK att rädda kvalplatsen. I den 81 minuten fick man också chansen att sträcka den hjälpande handen till Lunds BK då man omsatte en frispark till 1-1.

De sista minuterna satsade Eskils desperat för att nå ett segermål. Inhopparen Noah Christoffersson hade tomt mål i den 85 minuten men rullade bollen utanför. I 88 minuten fick han en ny jättechans då han rundade målvakten men sköt den i utsidan på burgaveln.

Minuten senare fick samme spelare nytt läge men avslutade utanför. På övertid fick Emil Åberg på en kanonträff men målvakten räddade med huvudet.

Det ville sig helt enkelt inte denna dag och när signalen kom var det ett faktum. Eskils ramlar ut serien på 35 poäng och med sex minusmål fler än Lunds BK.

- Det var väl inte i kväll som vi ramlade ur serien egentligen. Det har varit en enorm uppförsbacke vi haft att klättra hela hösten. Killarna klarade det nästan och just nu är det inte läge att analysera och förklara. Vi får smälta detta och sedan tala igenom det på måndag. Sedan måste vi se framåt vad som ska hända, säger huvudtränare André Petersson som gjort ett otroligt jobb med laget även om det blev förlust på mållinjen.

Det har varit en berg- och dalbana 2020. En säsong som prövat Eskilsminne IF på många olika plan. Herrarna får ta steget ner i Division 2 men värre tragedier har inträffat och styrkan och sammanhållningen finns kvar i klubben som kommer att studsa tillbaka.

Text: Lasse Möller
Bild: Bildburken.se

<< Tillbaka